Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.3°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C18.0°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C13.8°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.8°C16.6°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C13.4°C
0 BF 82%
Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση / Στοίχημα ενημέρωσης και δημοκρατίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση / Στοίχημα ενημέρωσης και δημοκρατίας

Δυο χρόνια μετά το σοκ του "μαύρου", χιλιάδες άνθρωποι, εργαζόμενοι της ΕΡΤ και απλοί πολίτες, συγκεντρώθηκαν στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής για να γιορτάσουν, να θυμηθούν όσους στο μεταξύ χάθηκαν, να σταθούν δίπλα στην ΕΡΤ που ξανάνοιξε συμβολίζοντας μια απελευθέρωση από τον βραχνά των μνημονιακών πολιτικών στον βωμό των οποίων είχαν θυσιαστεί 2.500 εργαζόμενοι.

Τον συμβολισμό αυτόν θέλησε να δείξει ο πρωθυπουργός προσερχόμενος απευθείας από τη διαπραγμάτευση στη γιορτή που στήθηκε: "Οι τίμιοι αγώνες δικαιώνονται" δήλωσε αποδίδοντας στους αγώνες αυτούς το άνοιγμα της ΕΡΤ. "Η ΕΡΤ ανήκει στον ελληνικό λαό" υπογράμμισε τονίζοντας το στοίχημα που οι ίδιοι οι άνθρωποι της ΕΡΤ έχουν αναλάβει, της δημιουργίας ενός οργανισμού που "υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και τα δημόσια αγαθά έξω από τη λογική του κρατισμού, έξω από τη λογική που μέχρι σήμερα έζησε η ΕΡΤ, μια λογική επιβολής των απόψεων της εκάστοτε κυβέρνησης", όπως τόνισε.

Συνεχίζει το "μαύρο" η Ν.Δ.

Αμετανόητη για το "μαύρο", η Ν.Δ. προσπάθησε να απαξιώσει από την πρώτη ώρα την ΕΡΤ φτάνοντας να αποσύρει τον εκπρόσωπό της ώστε να καταγγείλει μετά τον δημόσιο φορέα ως... κομματικό! Κατηγορία που έσπευσε να αναπαραγάγει το Ποτάμι...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL