Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν. Φίλης για το άνοιγμα της ΕΡΤ: Ημέρα συγκίνησης, ευθύνης και δέσμευσης (Video)

"Ημέρα συγκίνησης, ευθύνης και δέσμευσης ότι βήμα βήμα θα αποκατασταθούν τα δικαιώματα του πολίτη που ξηλώθηκαν και καταπατήθηκαν από το καθεστώς του μνημονίου" δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης από το πλατό της ΕΡΤ...

Κατερίνα Μπρέγιαννη

"Ημέρα συγκίνησης, ευθύνης και δέσμευσης ότι βήμα βήμα θα αποκατασταθούν τα δικαιώματα του πολίτη που ξηλώθηκαν και καταπατήθηκαν από το καθεστώς του μνημονίου" δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης από το πλατό της ΕΡΤ προσθέτοντας ότι "είναι η μέρα που η χώρα επιστρέφει στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα καθώς ήταν μια περαιτέρω εκδίωξη της Ελλάδας από την ευρωπαϊκή πραγματικότητα του κεκτημένου της δημοκρατικής και δημόσιας πληροφόρησης".

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση ο Ν. Φίλης εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι η συμφωνία που θα υπάρξει θα είναι επ' ωφελία του ελληνικού λαού. Για παράδειγμα και μόνο η πτώση των πρωτογενών πλεονασμάτων θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση 14,200.000.000 δις ευρώ, παρά τα δύσκολα μέτρα που ενδέχεται να εμπεριέχει μια συμφωνία. Όπως εξήγησε ο Νίκος Φίλης αυτό το μεγάλο ποσό θα δοθεί στη λειτουργία του κοινωνικού κράτους και στη διασφάλιση των εισοδημάτων.

Επιπλέον τόνισε ότι, η επίσημη εικόνα που δίνουν οι εμπορικοί σύλλογοι για την αγορά είναι διαφορετική, απ' όσα ακούγονται, γιατί από τις εκλογές και μετά έχουμε αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή και  περίπου στο 5% αύξηση, στην κατανάλωση. «Μέσα σε ένα πλαίσιο ύφεσης που διαμορφώθηκε από το Μνημόνιο και τη οικονομική θηλιά των δανειστών, η οικονομία άντεξε» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι είναι ενδεικτικό είναι και το ρεκόρ δεκαπενταετίας που σημειώθηκε το Μάιο με τη δημιουργία 87.000 νέων θέσεων εργασίας.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Η ΕΡΕ είναι εδώ

Είναι βγαλμένη από τις καλύτερες παραδόσεις της ΕΡΕ η πρακτική του Τ. Θεοδωρικάκου απέναντι στους δήμους. Ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών καταργώντας το πρόγραμμα "Φιλόδημος" που είχε σχεδιάσει η προηγούμενη κυβέρνηση

Δειτε ολοκληρο το αρθρο