Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.6°C21.2°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.5°C
1 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
1 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 76%
Και τώρα τι;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Και τώρα τι;

Του ΚΩΣΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ

Έγραψα το παρακάτω κείμενο έχοντας πλήρη επίγνωση όχι μόνο ότι για πρώτη φορά έδωσε η ιστορία την ευκαιρία στον ελληνικό λαό να επιλέξει μια φιλολαϊκή και εθνικά υπερήφανη κυβέρνηση, για να βγάλει την Ελλάδα από το τέλμα, αλλά και για να μεταφέρει το κέντρο αποφάσεων για το μέλλον του ελληνισμού, μέσα στα ελληνικά σύνορα. Οι επιλογές της κυβέρνησης με τη συμμετοχή του κόσμου θα επηρεάσουν για πολλές δεκαετίες την πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή των Ελλήνων. Καιροί κρίσιμοι και ιστορικοί...

Έχουν ήδη περάσει τέσσερις μήνες από τη συγκρότηση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. και οι σχέσεις μας με τους «εταίρους», παρά τις συνεχείς διαπραγματεύσεις, όχι μόνο δεν έχουν βελτιωθεί, αλλά έχουν χειροτερέψει. Ώς εδώ λοιπόν οι εμμονές για επίλυση της κρίσης, με ολοφάνερα κακόβουλες και παρελκυστικές συμπεριφορές των Ευρωπαίων ηγετών.

Είναι βέβαιο πως επιδίωξή τους δεν είναι άλλη από το να προκαλέσουν:

1. Την κόπωση μέχρι την πλήρη εξάντληση της ελληνικής κυβέρνησης, σέρνοντάς την από σύσκεψη σε σύσκεψη, με τα νόθα όργανα - θεσμούς που έχουν συγκροτήσει, ελέγχουν και ορίσει ως διαπραγματευτές.

Η τακτική αυτή στοχεύει στο να συνειδητοποιήσουν η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός ότι μια πολιτική ενάντια στην υποτέλεια και στα σχέδια της διεθνούς πλουτοκρατίας για απεριόριστο κέρδος πρέπει να χτυπηθεί με ανοίκειο τρόπο, ώστε και να ταπεινωθεί ο ελληνικός λαός και να χάσει κάθε ελπίδα για προκοπή.

Την ίδια στιγμή οι ευρωπαϊκοί λαοί, οι οποίοι είναι έτοιμοι να γυρίσουν σελίδα, μπαίνοντας εμπόδιο στα σχέδιά τους για συνέχιση της παγκόσμιας κυριαρχίας, θα χάσουν το ίδιο στοίχημα με την ιστορία.

2. Η πιστωτική ασφυξία, που αποτελεί το κύριο όπλο εκβιασμού των Ευρωπαίων «εταίρων» και των ΗΠΑ (με το ΔΝΤ που διευθύνουν), προς την ελληνική κυβέρνηση για πλήρη υποταγή, θα φέρει με μαθηματική ακρίβεια το τελειωτικό χτύπημα στην ελπίδα να ξεφύγουμε από τη μιζέρια και να χαράξουμε μια νέα πορεία δημιουργίας με σεβασμό στη φύση και τον άνθρωπο.

Άρα η προσπάθεια της κυβέρνησης μέχρι τέλος Ιουνίου πρέπει να στοχεύει σε εναλλακτικό σχέδιο, ώστε:

* N' αποκαλύψει με αληθινά στοιχεία το πραγματικό αντί το πλασματικό ύψος του ελληνικού χρέους, απαιτώντας τη διαγραφή του (ώστε να γίνει βιώσιμο) στο ποσοστό που θα αποδείξουν τα οριστικά και αμετάκλητα στοιχεία που θα βγάλει η αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με παράλληλη υποστήριξη από επιφανείς οικονομολόγους και πολιτικούς φιλικούς της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

* Να εξαντλήσει την εκμετάλλευση των ευρωπαϊκών κανόνων και νομοθεσιών για εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Ε.Ε. προς τη χώρα μας, απαιτώντας το δίκιο μας, αποκαλύπτοντας τις μέχρι σήμερα παραβιάσεις των «εταίρων» στα νόμιμα δικαιώματά μας, χρησιμοποιώντας και ένδικα μέσα.

* Μετάθεση των υποχρεώσεών μας για το πραγματικό χρέος κατά μία τριετία τουλάχιστον, ώστε να πάρει ανάσες η ελληνική οικονομία, για ένα νεανικό φρέσκο ξεκίνημα.

* Να δημιουργήσει νέες σχέσεις με τη νέα τράπεζα των BRICS για μια υγιή χρηματοδότηση της οικονομίας μας, και σύμπραξη με κάθε χώρα σε Ανατολή και Δύση που είναι διαθέσιμη για έντιμη συνεργασία, με σκοπό το αμοιβαίο κέρδος και όφελος, στοιχεία θεμιτά για επωφελείς οικονομικές και πολιτικές σχέσεις.

Η χώρα μας έχει μεγάλη ανάγκη μεταρρυθμίσεων (φορολογικό, εργασιακά, κτηματολόγιο κ.ά.), ιδιαίτερα όμως αυτή την περίοδο έχει ανάγκη επενδύσεων για ορθολογική αξιοποίηση πλουτοπαραγωγικών πόρων.

Η προσπάθεια της μνημονιακής κυβέρνησης να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία στο χαμηλότερο τίμημα προς όφελος των δανειστών και της ολιγαρχίας πρέπει να μετατραπεί σε αναζήτηση επενδυτών μέσα από διαφανείς διαδικασίες διεθνών διαγωνισμών, για δημιουργία κοινών επιχειρήσεων.

Απαραίτητος όρος, εκτός της συμμετοχής της κυβέρνησης σε ποσοστό που θα αποφασίσει, να αποκτήσει μόνιμα τον έλεγχο της επιχείρησης, έναντι κάποιου δώρου (bonus) στην περίπτωση επιτυχίας του ετήσιου στόχου. Διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος σημαντικής ζημιάς, π.χ. σε περίπτωση ατυχήματος στη διάρκεια αξιοποίησης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, αν δεν επιβληθούν όροι για περιβαλλοντική προστασία, είναι μεγάλος ο κίνδυνος για την τουριστική «βιομηχανία».

Κι ένα τελευταίο. Τα «πατριωτάκια» που βγαίνουν δημόσια και φωνασκούν με το basta στο ΔΝΤ και στο βότσαλο της λίμνης (Ντάισε-μπλουμ) είναι γνήσιοι απόγονοι των μαυραγοριτών της γερμανικής κατοχής. Άξιος ο μισθός τους.

ΜΟΤΟ

Η χώρα μας έχει μεγάλη ανάγκη μεταρρυθμίσεων (φορολογικό, εργασιακά, κτηματολόγιο κ.ά.), ιδιαίτερα όμως αυτή την περίοδο έχει ανάγκη επενδύσεων για ορθολογική αξιοποίηση πλουτοπαραγωγικών πόρων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL