Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Ημερίδα Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ - ΚΕΑ: "Η αξιοπρεπής εργασία των γυναικών προϋπόθεση για την ισότητα"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ημερίδα Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ - ΚΕΑ: "Η αξιοπρεπής εργασία των γυναικών προϋπόθεση για την ισότητα"

Το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής / Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ και το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Η αξιοπρεπής εργασία των γυναικών προϋπόθεση για την ισότητα» το Σάββατο 25 Απριλίου 2015, 10.30 π.μ. - 6.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50.

Η κρίση που έπληξε ιδιαιτέρως τις χώρες του Νότου και οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόστηκαν έχουν οδηγήσει τις γυναίκες σε δυσχερή θέση στην αγορά εργασίας, με συνέπεια τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, την αύξηση της επισφάλειας και της αδήλωτης εργασίας. Έχουν επίσης υπονομεύσει τα εργασιακά δικαιώματα των γυναικών σε τομείς όπως το μισθολογικό, το συνταξιοδοτικό και οι γονικές άδειες.

Η αξιοπρεπής εργασία και η άρση των πολλαπλών διακρίσεων σε βάρος των γυναικών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη της ισότητας των φύλων και την οικοδόμηση μιας Ευρώπης απαλλαγμένης από τις κυρίαρχες σχέσεις εξουσίας ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες, με πλήρη εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, στην κατεύθυνση εξασφάλισης μιας αξιοπρεπούς ζωής για όλες και όλους.

Πρόγραμμα ημερίδας

Έναρξη εργασιών: 10.30 π.μ.

Χαιρετισμοί: Αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, γενική γραμματέας Ισότητας Φύλων Φωτεινή Κούβελα, αντιπρόεδρος ΚΕΑ Μαϊτέ Μολλά, Γραμματεία Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής / Φύλου ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπαθεοδώρου.

Α' θεματική ενότητα: Ανεργία - Επισφάλεια - Αδήλωτη εργασία (11.00 π.μ.).

Ομιλήτριες: Μαρία Καραμεσίνη, καθ. Πάντειο Πανεπιστήμιο - Διοικήτρια ΟΑΕΔ, Ελλάδα. Αnne Sabourin, εκπρόσωπος του PCF, Γαλλία. Ζιζή Σαλίμπα, δρ οικονομολόγος της Εργασίας, Ελλάδα. Παπαγεωργίου Ελένη, εργαζόμενη σε προγράμματα voucher, μέλος των for voucherades.

Συντονισμός: Νατάσα Θεοδωρακοπούλου, μέλος Ε.Ε. του ΚΕΑ.

Διάλειμμα - ελαφρύ γεύμα

Β' θεματική ενότητα: Συνταξιοδοτικό γυναικών - Προστασία της Μητρότητας - Γονικές Άδειες (3.00 μ.μ.).

Ομιλήτριες: Κατερίνα Μαλακού, μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΙΚΑ, Ελλάδα. Amaia Martinez, συντονίστρια Γυναικείου Τμήματος του κόμματος Ενωμένης Αριστεράς, Ισπανία. Άννα Κιουτσοκιόζογλου, γενική γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΟΥ. Ιωάννα Καναβού, συντονίστρια Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής / Φύλου ΣΥΡΙΖΑ, Ελλάδα.

Συντονισμός: Μαρία Λιάπη, κοινωνιολόγος - Γραμματεία Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής / Φύλου ΣΥΡΙΖΑ.

Συμπεράσματα - προτάσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL