Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.0°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C21.9°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.9°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.3°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.8°C
2 BF 31%
Αλ. Φλαμπουράρης: Πραγματικότητα και όχι αισιοδοξία, συμφωνία με τους δανειστές στις 24 Απριλίου (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Φλαμπουράρης: Πραγματικότητα και όχι αισιοδοξία, συμφωνία με τους δανειστές στις 24 Απριλίου (Video)

https://www.youtube.com/embed/1oBAkfvvRR4?rel=0

Κατερίνα Μπρέγιαννη

Στις 24 Απριλίου θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης, Αλέκος Φλαμπουράρης. Άλλωστε όπως είπε για το λόγο αυτό έθεσαν και όριο στη διαπραγμάτευση. Επιπλέον τόνισε ότι δεν μπορούν να μην προσμετρήσουν ότι μαζέψαμε χρήματα. Ενδεικτικό είναι ότι το Euroworking group πήγε καλά, ενώ με την αναθεώρηση των στόχων που είχαμε καταθέσει προς το καλύτερο και με γρήγορες αξιοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας υπάρχουν ευνοϊκότερες συνθήκες για την ελληνική οικονομία. Απέκλεισε, τέλος, οποιαδήποτε σκέψη έκτακτης εισφοράς στα μεγάλα εισοδήματα, χωρίς όμως να σημαίνει ότι δεν έχει σχέδιο η κυβέρνηση αν σε κάποια έκτακτη ανάγκη χρειαστεί να εφαρμοστεί.

«Δεν αισθάνομαι πίεση από τους δανειστές», πρόκειται για μια διαπραγματευτική τακτική εξήγησε ο υπουργός Επικρατείας διευκρινίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει στις απαιτήσεις και στα μέτρα που προτείνουν, «οπότε θα τα πάρουν πίσω». Επιπλέον πρόσθεσε ότι θα δώσουν τα λεφτά στις 24 Απριλίου, γιατί δεν τους συμφέρει να διαλύσουμε την Ευρωζώνη γιατί μας ζητούν να αυξήσουν το ΦΠΑ σε Μύκονο και Σαντορίνη.

Τι κερδίσαμε από το ταξίδι του πρωθυπουργού

Ο υπουργός Επικρατείας αποτίμησε θετικά το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Ρωσία και όπως είπε, με την πραγματοποίηση του ταξιδιού, του πρωθυπουργού στη Ρωσία κερδίσαμε πρώτα και κύρια, την υπερηφάνεια μας ως λαός γιατί δεν υποκύψαμε στις πιέσεις των εταίρων – δανειστών ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι παραμένουμε στην Ευρωζώνη. Να σημειωθεί ότι και ο κ. Σούλτς επεσήμανε σε δηλώσεις του, ότι η Ελλάδα κινήθηκε εντός ευρωπαϊκού πλαισίου.

Θέμα δανείου ή χρηματοδότησης δεν ετέθη από την ελληνική πλευρά το έθεσε ο ίδιος ο πρόεδρος Βλ. Πούτιν είπε ο υπ. Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης παραπέμποντας και στα λεγόμενα του πρωθυπουργού κατά τη συνέντευξη τύπου. Αναφέρθηκε στα οικονομικά και γεωστρατηγικά οφέλη αυτής της συμφωνίας. Η προκαταβολή για τον αγωγό ύψους από 200 εκ. ευρώ το χρόνο θα αποτελέσει σημαντική ένεση για την ελληνική οικονομία, ενώ συνολικά θα αποφέρει 2 δις στο ελληνικό κράτος. Ανέδειξε επίσης ο υπουργός την υψίστης σημασίας που θα έχει ο ελληνικός αγωγός καθώς θα μπορούμε να πουλάμε ενέργεια.   

Αξιοποιήσεις, όχι ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας

Στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει αυτός ο όρος για την ελληνική κυβέρνηση καθώς προκρίνει την αξιοποίηση και όχι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. «Δεν κάνουμε έργο, χωρίς συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου.» ενώ πρόσθεσε ότι τα αεροδρόμια και το Ελληνικό έχουν υπογραφεί αλλά θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τους όρους.

Ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε στο θέμα που δημιουργήθηκε με τον κ. Πανούση, ότι βρέθηκε "στο μάτι του κυκλώνα" και "από την αρχή και συμπεριφέρθηκε σωστά". Οι καταλήψεις κτιρίων είναι ένα συνεχές πρόβλημα από το 74 και μετά. Είναι λιγότερα τα επεισόδια από αυτά που γινόντουσαν. Διαβεβαίωσε ότι σιγά σιγά η ελληνική κυβέρνηση θα ελαχιστοποιήσει το πρόβλημα με τις καταλήψεις.

Αναφορικά με την συμφωνία για τα αεροπλάνα του ναυτικού ο υπουργός Επικρατείας εκθέτοντας την προσωπική του άποψη είπε ότι δεν θα ήταν στις προτεραιότητες του, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν δώσαμε ακόμα χρήματα ενώ δεν πρόκειται για 500 εκ. που ισχυρίζεται μερίδα των ΜΜΕ, ούτε για 45 εκ. προκαταβολή αλλά για 10, 20 εκ. και η αποπληρωμή τους θα γίνει σε 100 χρόνια. Η συμφωνία θα πρέπει να περάσει και από την ελληνική Βουλή.

Αδιέξοδο πρόβλημα το μεταναστευτικό, να αναζητηθούν λύσεις μαζί με τους Ευρωπαίους

«Μόνη λύση στο μεταναστευτικό να δώσουμε διαβατήρια στους μετανάστες δεν υπάρχει λύση» εξέφρασε την προσωπική του άποψη ο υπουργός καθώς είπε ότι πρόκειται για ένα αδιέξοδο πρόβλημα και «χρειάζεται ο γόρδιος δεσμός. Θα τους πνίξουμε, θα τους στήσουμε στον τοίχο ή θα γεμίσουμε στρατόπεδα συγκέντρωσης; Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εξανθρωπίσουμε τα κέντρα φιλοξενίας. Θα βρούμε λύσεις μαζί με τους Ευρωπαίους στο μεταναστευτικό.»

Επιπλέον ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν θα προβεί σε αύξηση του ΦΠΑ η κυβέρνηση, ενώ ο φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας θα υπολογιστεί ανάλογα με τη δημόσια περιουσία, τις νέες αντικειμενικές αξίες και τους νέους συντελεστές που θα κυμανθούν από 0.5 έως 2 και 3.

 

https://www.youtube.com/embed/0czi-Cy7yWY?rel=0

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL