Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ / Η τρέλα του ΕΝΦΙΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ / Η τρέλα του ΕΝΦΙΑ

Σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ,

Αν και είναι νωρίς ακόμη για μουρμούρες, φοβάμαι πως ο Μανώλης Γλέζος δικαιολογημένα αγανάκτησε και σας τα έσυρε τις προάλλες και η Ζωή Κωνσταντοπούλου από κοντά.

Ένα από τα πιο καυτά θέματα για όλες τις κατηγορίες πολιτών είναι η τρέλα του ΕΝΦΙΑ, θέμα που ο υπουργός Οικονομικών πριν από λίγες μέρες στην εκπομπή "Στον Ενικό" με τον κ. Χατζηνικολάου το έκανε γαργάρα κοινώς, με την ύποπτα σιβυλλική του απάντηση*.

Ο πατέρας μου, πριν από πάρα πολλά χρόνια, με προίκισε με ένα άνετο σπίτι, αποτέλεσμα κόπων μιας ολόκληρης ζωής. Σήμερα έχω παραχωρήσει ένα μέρος στα παιδιά μου ώστε να γλιτώνουν το ενοίκιο. Όμως στεγνώσαμε οικονομικά και το αύριο ξημερώνει απειλητικό, μια και δεν έχουμε πια τη δυνατότητα να πληρώνουμε έναν τόσο υψηλό ΕΝΦΙΑ. Με τη σύνταξή μου 500 ευρώ και 700 ευρώ του άντρα μου προσπαθούμε να επιβιώσουμε βοηθώντας έναν γιο με άρρωστο παιδί και τον δεύτερο γιο άνεργο επί διετία. Και ήρθε η ανάλγητη πολιτεία και αυθαίρετα με φορολόγησε με έναν ΕΝΦΙΑ που αδυνατούσα να πληρώσω. Μου φορολόγησε, άκουσον - άκουσον, την επικαρπία που είχα κρατήσει για σιγουριά δική μου, μου φορολόγησε το υψούν, γιατί είχαμε το δικαίωμα και την ατυχία ενός ορόφου ακόμη.

Παλαβά πράγματα! Δηλαδή, αν είχαμε δικαίωμα να σηκώσουμε τρεις ορόφους, θα μας φορολογούσαν το υψούν τριών ορόφων; Και σαν τη δική μου περίπτωση, πόσες χειρότερες ίσως - χώρια τα δημοτικά τέλη, που είναι επίσης δυσβάσταχτα. Αρχίζουμε να υποψιαζόμαστε ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ θα αποδειχθούν φρούδες ελπίδες, που έχασαν τελικά τον δρόμο τους και τότε αλίμονό μας. Είναι άδικο να πληρώνει ο κοσμάκης την κρίση, για την οποία δεν είναι υπεύθυνος.

Κατασχέστε τις περιουσιάρες αυτών που θησαύρισαν στην πλάτη μας και μην τους στείλετε φυλακή, γιατί θα πρέπει να τους ταΐζουμε κι από πάνω. Ρίξτε τις περιουσίες τους στα κρατικά ταμεία, εκεί όπου ανήκουν δηλαδή, και αμολήστε τους στον δρόμο άφραγκους να δουν τι εστί βερίκοκο. Έχετε όμως τα κότσια να το κάνετε; Και μην απορείτε με μας τους πολίτες που γινόμαστε σκληροί και αδυσώπητοι, η αγανάκτησή μας στοιβάζεται χρόνια τώρα και δεν συμμαζεύεται πια με τίποτα.

Και ένα τελευταίο. Αφορά τον υπουργό Οικονομικών. Σ' εμάς τους από κάτω οι εντυπώσεις χειροτερεύουν μέρα την ημέρα. Μια σνομπ παρουσία, που παραπέμπει σε κολωνακιώτικα στέκια, με βίλες, χλιδάτη ζωή, με αυταρέσκεια και ύφος 40 καρδιναλίων, φλυαρεί πολύ και αντιφατικά, προκλητικός, σκέτη παραφωνία για αριστερή κυβέρνηση, με λίγα λόγια αριστερός γιαλαντζή, του γλυκού νερού, που μέχρι σήμερα μόνο ζημιές έχει κάνει στην εκπροσώπηση της χώρας μας. Και δεν είναι η μόνη περίπτωση στο κόμμα και στην κυβέρνηση. Ο κόσμος δεν είναι αφελής, βλέπει, κρίνει, βαθμολογεί!

* Αλλά και ο κ. Σταθάκης, τον οποίο θεωρούμε σοβαρό άτομο, κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τον υπουργό Οικονομικών όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ στην εκπομπή "On line" την Τετάρτη με τους κ. Τρέμη και Ευαγγελάτο, γεγονός φοβιστικό! Σοφόν θα ήτο να μην δοκιμαστούν άλλο οι αντοχές μας...

ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΥΝΑΒΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL