Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
Ένας έπαινος για το προσωπικό του νοσοκομείου "Αγ. Σάββας"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ένας έπαινος για το προσωπικό του νοσοκομείου "Αγ. Σάββας"

Κύριε Διευθυντά,

Για χρόνια η χώρα μας πορεύεται με δυσθυμία, έχει απολέσει την ικανότητα να βλέπει το καλό, αρέσκεται στο σκάνδαλο και στην εύκολη καταδίκη. Με σχεδόν μαζοχιστική διάθεση ολόκληρος λαός ανακαλύπτει μόνο ελαττώματα κι αμαρτήματα τα οποία αυθαιρέτως αποδίδει στο συλλογικό μας υποσυνείδητο και τοιουτοτρόπως συντάσσεται με τους... σωτήρες των καφενείων.

Ένα εκ των «κακών» μας είναι ο χρηματισμός του ιατρικού κόσμου. Μάλιστα, προσφάτως δημοσιεύθηκε το αποτέλεσμα έρευνας που αποκάλυπτε πως δυο στους τρεις Έλληνες έχουν δώσει «φακελάκι» σε ιατρό. Πρόθεσή μου δεν είναι ο σχολιασμός του γεγονότος, αν και θεωρώ σε παρόμοιες υποθέσεις συνυπεύθυνα αμφότερα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Ως καρκινοπαθής εδώ και εννέα μήνες «πηγαινοέρχομαι» στο Νοσοκομείο «Αγ. Σάββας». Υποβλήθηκα σε χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες και χειρουργική επέμβαση. Στην πολύμηνη αυτή διαδικασία ήρθα σε επαφή με το σύνολο σχεδόν του μηχανισμού του νοσοκομείου: εξωτερικά ιατρεία, διοικητικές υπηρεσίες, νοσηλευτικό προσωπικό, ιατρούς πολλών ειδικοτήτων. Γνώρισα -όσο το επιτρέπει η εμπειρία, η παρατήρηση, ο σχολιασμός με τους άλλους ασθενείς- τις συνθήκες εργασίας των ανθρώπων του νοσοκομείου, τις ελλείψεις σε υλικά, εξοπλισμό, προσωπικό.

Θεωρώ, λοιπόν, υποχρέωση να δημοσιοποιήσω σε μια κοινωνία απαξίωσης των πάντων την καθ' όλα θετική εμπειρία μου. Οφείλω να επαινέσω τους ανθρώπους του «Αγ. Σάββα», οι οποίοι με επαγγελματισμό, ευγένεια, αυταπάρνηση υπερβάλλουν εαυτούς υπό εντατικές συνθήκες εργασίας και προσφέρουν σε μας που ισορροπούμε στο μεταίχμιο του βίου.

Η επώνυμη αναφορά σε κάποια πρόσωπα θα συνιστούσε αδικία έναντι των υπολοίπων, τους οποίους δεν είχα την τιμή να γνωρίσω καλύτερα! Ιδιαιτέρως θα αναφερθώ σε όλες τις αδελφές της Β' Χειρουργικής Κλινικής, αυτές τις γεμάτες κατανόηση και διακονία Κυρίες, για το συντελούμενο έργο τους. Με θαυμασμό κι ευγνωμοσύνη τούς εκφράζω τον σεβασμό μου!

Μια αναγκαία δήλωση: Δεν έδωσα και δεν μού ζητήθηκε ούτε ένα ευρώ.

Και μια παρατήρηση: Μήπως θα έπρεπε να επανεξέταζαν οι υπεύθυνοι τη χρήση των τηλεοράσεων στους θαλάμους;

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία σας,

Μπάμπης Δρίζος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL