Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Kolotoumbas fans
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Kolotoumbas fans

Του Θανάση Καρτερού

Πάντως τέτοια υποδοχή σε μια κυβέρνηση πριν καν κλείσουν δυο μήνες από την ανάδειξή της δεν έχει υπάρξει άλλη φορά στην Ιστορία της μεταπολίτευσης. Ίσως και στην Ιστορία γενικώς. Διότι με τη σημερινή κυβέρνηση παρουσιάζεται ένα νέο εντελώς φαινόμενο: Να έχει στήριξη, υποστήριξη, ανοχή τέλος πάντων, από κόσμο πολλαπλάσιο εκείνων που την ψήφισαν. Και να μην έχει ανοχή από πολλούς "δικούς μας". Και πολύ "δικούς μας".

Με το όπλο παρά πόδα οι τελευταίοι. Από την ανακοίνωση του κυβερνητικού σχήματος ζουν και αναπνέουν αναμένοντας, επισημαίνοντας και στιγματίζοντας αυθωρεί και παραχρήμα τις κωλοτούμπες. Ορισμένα sites και blogs θα μπορούσαν κάλλιστα να ονομαστούν kolotoumbas sites ή blogs. Και υπάρχουν αναρίθμητοι kolotoumbas fans που πιάνουν δουλειά κάτω από τα σχετικά δημοσιεύματα. Πού σε σφάζει και πού σε πονεί οι σχετικοί διάλογοι και τα δέοντα likes. Προς παραμυθία των θλιμμένων δεξιών ψυχών.

Οι αριστεροί είναι ευαίσθητοι, θα πεις. Απαιτητικοί. Εντάξει, και ευαίσθητοι και απαιτητικοί είναι. Αλλά και οι αριστεροί, που από κακή τύχη βρέθηκαν στα κυβερνητικά πόστα, δεν ήρθαν από το πουθενά. Έχουν κι αυτοί διαδρομές και πιστοποιητικά ευαισθησίας και απαιτητικότητας. Δεν θα έπρεπε -λέμε τώρα- να τους δώσουμε λίγο χρόνο; Να σκύβουμε λίιιιιγο πιο προσεκτικά πάνω από τα γεγονότα, τις δυσκολίες, την τακτική τους, πριν αρχίσουμε τα Κύριε Ελέησον και τις καταγγελίες ότι, για παράδειγμα, η κυβέρνηση κάνει πίσω για τις Σκουριές;

Όοοοοχι. Κατακεφαλιές κατευθείαν. Σαν να ξύνουμε τα νύχια μας για καυγά και την κούτρα μας να κατεβάσει ιδέες για το τι σημαίνει η τάδε θολή υπουργική δήλωση, ο δείνα τόνος στην υπουργική προπαραλήγουσα, το ύπουλο υπουργικό ερωτηματικό. Και κάποτε με πρακτικές θρησκευτικής αστυνομίας: Α-χα, τον Πασόκο έβαλαν εκεί, τον τάδε που ήταν στο τάδε πόστο έβαλαν αλλού, τον δείνα που ήταν ύποπτος στη δείνα υπόθεση κράτησαν στη θέση του. Άσε τη λιτανεία όσων ΔΕΝ έκανε μέσα σε ενάμιση μήνα η κυβέρνηση.

Κι αυτά όταν ούτε τα κουπιά της κυβερνητικής βάρκας δεν πρόλαβαν να πιάσουν οι νέοι βαρκάρηδες. Εν μέσω θύελλας, Συμπληγάδων, Σειρήνων, Λαιστρυγόνων και Κυκλώπων. Δώστε τους μια ανάσα, βρε παιδιά. Να πλεύσουν μερικά μίλια και μετά την περιαδράχνουμε τη ρότα τους. Στο κάτω-κάτω, κι αυτοί "δικοί μας" είναι...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL