Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Η μάχη της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η μάχη της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη

Η ελληνική κυβέρνηση δίνει μια κρίσιμη μάχη στο Eurogroup για το μέλλον της χώρας μέσα στην ενωμένη Ευρώπη. Και δίνει αυτή τη μάχη στηριζόμενη στην πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία, αλλά και στη μεγάλη λαϊκή αποδοχή για τη σθεναρή στάση της στη διαπραγμάτευση, με στόχο να μπει τέλος στη σκληρή πολιτική της λιτότητας, της εσωτερικής υποτίμησης, των εργασιακών σχέσεων - λάστιχο, της υποβάθμισης των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται σθεναρά με τους εταίρους - δανειστές προκειμένου να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία που θα απεγκλωβίσει τη χώρα από την παγίδα χρέους, θα ανοίξει τον δρόμο στην επανεκκίνηση της οικονομίας σε νέες βάσεις και θα αποτελέσει θετική εξέλιξη για την ίδια την Ευρώπη.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι μόνη σε αυτόν τον αγώνα. Ο λαός στηρίζει τη διαπραγμάτευση, ελπίζει να βγει η χώρα από τις συμπληγάδες της μνημονιακής πολιτικής και να ξαναμπεί σε αναπτυξιακή πορεία. Σημαντικές, από αυτή την άποψη, είναι και οι λαϊκές πρωτοβουλίες στήριξης της σθεναρής όσο και συνετής στάσης της κυβέρνησης στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι πολίτες θεωρούν πως η μάχη της Ελλάδας είναι και δική τους μάχη, ώστε να τελειώσει η πολιτική της καταστροφικής λιτότητας στην Ευρώπη, που την εγκλωβίζει στην ύφεση, αυξάνοντας την ανεργία και διευρύνοντας επικίνδυνα τις κοινωνικές ανισότητες.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει κινήσεις καλής θέλησης για να καταλήξει η διαπραγμάτευση σε αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία. Προτείνει την υπογραφή ενδιάμεσης συμφωνίας - γέφυρας, χωρίς να επιβαρυνθούν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι, προκειμένου να δοθεί χρόνος ώστε να επιτευχθεί νέα οριστική συμφωνία με τους εταίρους. Στην κατεύθυνση αυτή, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες έχει ανάγκη ο τόπος για να ορθοποδήσει οικονομικά και κοινωνικά.

Η μάχη της ελληνικής κυβέρνησης στηρίζεται από τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Αυτή είναι άλλωστε και η μεγαλύτερη δύναμή της. Ο λαός μας θέλει να σταματήσει η ταπεινωτική συμπεριφορά προς τη χώρα και επιδοκιμάζει τη σθεναρή στάση της κυβέρνησης, η οποία αντιμετωπίζει με εθνική αξιοπρέπεια όσο και σύνεση τις πιέσεις και τους εκβιασμούς. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα οφείλουν να αφουγκραστούν τη λαϊκή απαίτηση και να συμπορευθούν πραγματικά με την κυβέρνηση στην κρίσιμη αυτή εθνική μάχη.

Η μάχη της κυβέρνησης είναι μάχη της Ελλάδας για να πάρει ανάσα ο λαός μας και να χαραχθεί μια αναπτυξιακή πορεία. Είναι μάχη όλης της Ευρώπης για αλλαγή πολιτικής, για να μπει τέλος στην καταστροφική πολιτική της λιτότητας. Είναι μάχη πολιτικής αξιοπρέπειας απέναντι στην ολιγαρχική τάση και την επίδειξη ισχύος του ευρωπαϊκού κατεστημένου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL