Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Ας γιορτάσουμε παιδιά...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ας γιορτάσουμε παιδιά...

Το 2014 τελειώνει. Έχουν απομείνει τρεις και σήμερα και, ως είθισται, ο καθένας μας κάνει τις ευχές του, δίνει τις υποσχέσεις του και τις καλές προθέσεις του για τον χρόνο που έρχεται.

Εγώ, φερ' ειπείν, υπόσχομαι -όπως κάθε χρόνο από το 2000- στη γυναίκα και την κόρη μου να σταματήσω το κάπνισμα και στον εαυτό μου να απαλλαγώ από τον δαίμονα του αριστερισμού, που με έχει κυριεύσει και με βάζει να γράφω και να λέω "φτου κακά" για τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρό μας, που θυσιάζονται για το καλό μας.

Υπόσχομαι να γίνω σώφρων και νομιμόφρων πολίτης, που θα κοιτά τον κόσμο από την πολιτικώς ορθή πλευρά του και όχι αντεστραμμένο. Γι' αυτό σκοπεύω, ως απόδειξη των καλών προθέσεών μου, να μεταμορφωθώ σε πολυεθνική, να ανοίξω τη νομική έδρα μου στην Ελβετία και να πληρώνω τους φόρους μου στο Λουξεμβούργο (την ιδέα έκλεψα από τον Ιταλό σατιρικό Alessandro Robecchi).

Στη συνέχεια, όπως κάθε υπεύθυνος πολίτης αυτού του τόπου, να μεταφέρω τις καταθέσεις μου στην Ελβετία και να ζητήσω από τον κ. Γιούνκερ μια συμφωνία με το Λουξεμβούργο ώστε να φορολογούμαι με λιγότερο από 1%. Κάτι σαν την Coca Cola, ας πούμε.

Αλλά δεν προτίθεμαι να φύγω από την Ελλάδα. Όχι, θα παραμείνω εδώ για να βοηθήσω την εθνική μας οικονομία. Α, ναι. Και να ψηφίσω Σαμαρά, που ο Θεός να του κόβει μέρες και να μας δίνει χρόνια, ώστε να μην έρθει ο Σύριζας και μας πάρει τα σπίτια, μας τρελάνει στους φόρους και διαλύσει τη χώρα.

Εγώ, ο πρωθυπουργός μας και ο αντιπρόεδρός μας δεν θέλουμε περιπέτειες. Θέλουμε σταθερότητα. Θέλουμε οι θυσίες μας να πιάσουν τόπο. Και εγώ είμαι έτοιμος να θυσιαστώ.

Υπόσχομαι να γίνω υπεύθυνος πολίτης και αριστερός της ευθύνης. Να ξεπεράσω τους αναχρονιστικούς διαχωρισμούς μεταξύ ισχυρών και αδυνάμων, εργασίας και κεφαλαίου, πλούσιων και φτωχών.

Ταξιδεύουμε όλοι "στο ίδιο καράβι". Τώρα, αν άλλος ανοίγει σαμπάνια στην πρώτη θέση και άλλος κωπηλατεί στα αμπάρια, είναι λεπτομέρεια. Είναι η φυσική τάξη πραγμάτων. Και όποιος το αμφισβητεί είναι ένας μπαχαλάκιας μηδενιστής που θέλει να ρίξει το καράβι στις ξέρες.

Το 2014 τελειώνει. Και μαζί του τελειώνουν οι ψεύτικες υποσχέσεις. Τέλος εποχής, τέλος διαδρομής. Ο χρόνος τους έληξε. Ετοιμάζονται να σου ζητήσουν πάλι "λευκή επιταγή". Για να σε "σώσουν" πάλι. Αλλά έχεις ήδη δώσει και γνωρίζεις πως είναι επιταγή χωρίς αντίκρισμα.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, εύχομαι το 2015 να είναι καλή χρονιά. Και θα είναι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL