Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ως ύποπτος καλείται στον εισαγγελέα, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος!

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου διώκεται γιατί μετά από την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αρνήθηκε να παραδώσει στοιχεία για τη δήθεν αξιολόγηση και τον "επανέλεγχο" των συμβάσεων των υπαλλήλων του Δήμου, σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας και των μνημονίων

Με κλήση υπόπτου για παροχή εξηγήσεων που έφτασε στις 17/10 στο Δήμο Χαλανδρίου καλείται ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, να παρουσιαστεί στον εισαγγελέα Εφετών στις 22 Οκτωβρίου. Διώκεται γιατί μετά από την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αρνήθηκε να παραδώσει στοιχεία για τη δήθεν αξιολόγηση και τον "επανέλεγχο" των συμβάσεων των υπαλλήλων του Δήμου, σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας και των μνημονίων.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμαρχος Χαλανδρίου πρωτοστάτησε στο "εντέλλεσθαι" των 20 Δημάρχων που εναντιώνονται στην υποτιθέμενη αξιολόγηση που οδηγεί στην απόλυση 6.500 υπαλλήλους στους Δήμους. Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου διώκεται γιατί υπερασπίζεται τους εργαζόμενους και την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου. Διώκεται γιατί αντιστέκεται στην υποβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα έχει βαρύτατες συνέπειες στην καθημερινή ζωή των δημοτών και στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

Πριν την κλήτευση του εισαγγελέα είχε προηγηθεί η «πραξικοπηματική ενέργεια» όπως είχε καταγγείλει ο Σ. Ρούσσος ακύρωσης της απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όπου ένας διορισμένος υπάλληλος της κυβέρνησης ακύρωσε την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού μας συμβουλίου, περί της αξιολόγησης και μη επανελέγχου των συμβάσεων.

Κατά συνέπεια ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κατηγορείται για απείθεια και παράβαση καθήκοντος. Η δίωξη κατά του Δημάρχου βάλει ευθέως στην καρδιά του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Δημοκρατίας.

 

O ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου σε ανακοίνωση του δηλώνει ότι συμπαραστέκεται και πρωτοστατεί στον αγώνα των εργαζομένων για αξιοπρεπή μόνιμη και σταθερή εργασία.Συντάσσεται με την νέα δημοτική αρχή, που αντιστέκεται στις κυβερνητικές προσπάθειες για διάλυση και ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών.

"Δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια τυχόν μελλοντικής ποινικής διαδικασίας είτε καθαίρεσης του Δημάρχου Σίμου Ρούσσου.
Καλούμε τους πολίτες του Χαλανδρίου να υπερασπίσουν την εκλεγμένη δημοτική αρχή τους και να δυναμώσουν τον αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής".
ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Κατ. Μπρέγιαννη

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Η κατάντια της Προανακριτικής

Η πλειοψηφία της Προανακριτικής, εγκαταλείποντας κάθε πρόσχημα, θα επιχειρήσει σήμερα να αποκαλύψει την ταυτότητα των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος της υπόθεσης Novartis. Οι μάρτυρες αυτοί έχουν καταθέσει για χρηματισμό πολιτικών προσώπων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο