Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.1°C20.7°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.0°C22.1°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.5°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.3°C21.8°C
3 BF 32%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.9°C21.2°C
2 BF 63%
Ποια Ελλάδα μισεί ο ΣΥΡΙΖΑ;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ποια Ελλάδα μισεί ο ΣΥΡΙΖΑ;

Όταν σε μια χώρα σαν την Ελλάδα με παρελθόν βαρύ και μαύρο ο αρχηγός της Δεξιάς δηλώνει δημοσίως ότι η Αριστερά μισεί τον τόπο, ανθρώπινο κρέας μου μυρίζει. Κι όταν παρομοιάζει την Αριστερά με τους νεοναζί, τότε η μυρωδιά γίνεται αφόρητη.

Τη  χθεσινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά πρέπει να την πάρουμε στα σοβαρά. Μην τη δούμε σαν μια εσωτερική διαδικασία της Ν.Δ., όπου ο μεγάλος αρχηγός πετάει ωμό κρέας στο έξαλλο πλήθος, για να χορτάσει το μίσος του. Αυτά που είπε ο Σαμαράς χθες στη Θεσσαλονίκη, τα είχε πει προχθές στην ΝΕΤ ο ιδεολογικός του ινστρούχτορας Χρύσανθος Λαζαρίδης και μάλιστα με τα ίδια λόγια. Η Αριστερά ανατριχιάζει με την έννοια της πατρίδας, είπε ο κ. Λαζαρίδης το Σάββατο, η Αριστερά μισεί την πατρίδα, είπε ο κ. Σαμαράς την Κυριακή. Η Αριστερά φταίει για την άνοδο της Ακροδεξιάς, είπε ο κ. Λαζαρίδης το Σάββατο, οι ακρότητες του ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτούν τις ακρότητες των νεοναζί.

Προσέξτε την διόλου ασήμαντη λεπτομέρεια: Ούτε ο Λαζαρίδης  ούτε ο Σαμαράς αναφέρθηκαν ονομαστικά στην Χρυσή Αυγή, ο ένας μιλάει για Ακροδεξιά και ο άλλος για νεοναζί. Ή δεν θυμούνται ονόματα ή, όπως λένε οι ειδικοί, όταν αγαπάς κάτι παράφορα, δεν μπορείς να ψελλίσεις ούτε το όνομά του. Αν σας χαλάει, μπορείτε να τη λέτε Γήτσα.

Ποια είναι όμως η Ελλάδα που κατά τον Σαμαρά μισεί ο ΣΥΡΙΖΑ;. «Θα κάνουμε τα πάντα για να γίνει η επένδυση στις Σκουριές», ανέκραξε ο πρωθυπουργός εκτός αιθούσης, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους των μεταλλείων που φώναζαν «μπράβο Αντώνη, είσαι παλικάρι». «Η COSCO αποτελεί θετικό προηγούμενο, το οποίο δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς». Αυτή είναι η Ελλάδα που χτίζει ο Σαμαράς, η Ελλάδα των Σκουριών και η Ελλάδα της προβλήτας ΙΙ.

Ωραία Ελλάδα, μα την πίστη μου. Η Ελλάδα της «Ελληνικός Χρυσός», με καταστροφή αρχέγονων δασών που γλίτωσαν από φωτιές, πλημμύρες και κατακτητές, με δηλητηριασμένο υδροφόρο ορίζοντα, με μολυσμένες παραλίες, με ΜΑΤ που μπουκάρουν στα σπίτια των αντιφρονούντων μέσα στη νύχτα, με δακρυγόνα στα σχολεία, με ξύλο και φυλακές για τους κατοίκους που αντιστέκονται.

Η Ελλάδα της COSCO, με εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς συνδικάτα, με εργαζόμενους φαντάσματα που δεν δηλώνονται στην Επιθεώρηση Εργασίας. Η Ελλάδα που φτιάχνει υποδομές με δημόσιο χρήμα, την προβλήτα, τις ράγες, το τρένο, και μετά το δίνει στους Κινέζους για να κερδοσκοπήσουν. Ακόμη και οι θέσεις εργασίας που δημιουργούνται, αυτές οι επισφαλείς και κακοπληρωμένες, δεν είναι καθαρές, αφού για κάθε έναν που βρίσκει δουλειά στην προβλήτα της COSCO, χάνει τη δουλειά του τουλάχιστον άλλος ένας στις διπλανές προβλήτες ή σε γειτονικές επιχειρήσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του λιμανιού.

Αν η Ελλάδα του Σαμαρά είναι αυτή, καλά κάνει και τη μισεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Καλά κάνει και θέλει να την ξεθεμελιώσει, ελπίζουμε μάλιστα να το κάνει μια ώρα αρχύτερα, γιατί όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός κλείνοντας την ομιλία του: «Επιφυλάξαμε εκπλήξεις και έχουμε κι άλλες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL