Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Κοινοβουλευτικός έλεγχος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κοινοβουλευτικός έλεγχος

- ΕΛΒΟ: Την καταβολή όλων των οφειλόμενων αποζημιώσεων σε όλους τους συνταξιοδοτηθέντες εργαζόμενους της ΕΛΒΟ και σε όσους πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν ζητά με επίκαιρη ερώτησή του ο Γιάννης Αμανατίδης αναφέροντας ότι οι οφειλές είναι από το 2010 και συνεχίζονται έως και σήμερα (υπουργείο Εργασίας, Οικονομικών).

- Εργασιακές σχέσεις στην Τράπεζα Πειραιώς: Αντεργατικές τακτικές στη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς καταλογίζουν οι Δημήτρης Στρατούλης, Χρήστος Καραγιαννίδης, Χαρά Καφαντάρη, Κώστας Μπάρκας, Μαρία Μπόλαρη, Γιάννης Σταθάς και Δέσποινα Χαραλαμπίδου, αναφέροντας ότι δεν αναγνωρίζει ως εργατικό ατύχημα ισχαιμικό επεισόδιο που συνέβη εν ώρα εργασίας, δεν υλοποιεί τα συμφωνηθέντα για τη χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τους εργαζόμενους, δεν καταβάλλει αποζημιώσεις για υπερωριακή απασχόληση (π.χ. στην αναβάθμιση των υποδομών πληροφορικής), ενώ γνωρίζει εκ των προτέρων τους ελέγχους του ΣΕΠΕ (υπουργείο Εργασίας).

- Νοσοκομείο "Αττικόν": Ελλείψεις υλικών, υποστελέχωση και κακοδιαχείριση στο νοσοκομείο "Αττικόν" (π.χ. κλειστή πρόσκληση για έργο οικοδομικών εργασιών ύψους 138.000 ευρώ) διαπιστώνουν οι Ανδρέας Ξανθός, Νίκος Μιχαλάκης, Βασίλης Κυριακάκης, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Γιάννης Ζερδελής και Κώστας Ζαχαριάς προτείνοντας έκτακτη επιχορήγηση, κάλυψη αναγκών σε φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, τη διατήρηση μιας ελάχιστης παρακαταθήκης υγειονομικού υλικού και να σταματήσουν τα ειδοποιητήρια σε ανασφάλιστους πολίτες για οφειλές (υπουργείο Υγείας).

- Ανάπηροι Εύβοιας: Με αφορμή την περίπτωση της ανάπηρης Β.Μ. στην Ιστιαία Εύβοιας, η οποία δεν λαμβάνει αναπηρική σύνταξη και δεν μπορεί να εξεταστεί από την επιτροπή του ΚΕΠΑ, ο Βαγγέλης Αποστόλου τονίζει ότι στην ίδια κατάσταση βρίσκονται άλλοι 9 ασθενείς στη Βόρεια Εύβοια και γύρω στους 30 σε όλο τον νομό (υπουργεία Εργασίας).

- Νηπιαγωγείο Μονεμβάσιας: Ο πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ Λακωνίας μεθόδευσε ώστε στο νηπιαγωγείο Μονεμβάσιας να προσδιοριστεί ένα κενό προς κάλυψη, ενώ η προϊσταμένη του νηπιαγωγείου ζητούσε δύο κενά, αναφέρει ο Θανάσης Πετράκος, προσθέτοντας ότι έδωσε προφορική εντολή για κλήρωση των προνηπίων χωρίς την παρουσία του συλλόγου γονέων των μαθητών (υπουργείο Παιδείας).

- Κοινωνική Επιθεώρηση Εργασίας Λιβαδειάς: Η σχεδιαζόμενη κατάργηση της Κοινωνικής Επιθεώρησης Εργασίας Λιβαδειάς θα προκαλέσει προβλήματα προειδοποιεί ο Γιάννης Σταθάς, αναφέροντας ότι δεν θα υπάρχει έλεγχος στις επιχειρήσεις, ενώ θα ταλαιπωρούνται εργαζόμενοι, επιχειρηματίες, λογιστές, δικηγόροι (υπουργείο Εργασίας).

- Μεταφορά μαθητών Αντίκυρας: Οι μαθητές από την Αντίκυρα, προκειμένου να μεταβούν στο Λύκειο Παραλίας Διστόμου, διέρχονται από δρόμο χωρίς πεζοδρόμια και σήμανση, επισημαίνει ο Γιάννης Σταθάς, αναφέροντας ότι από το δρόμο περνούν αυτοκίνητα και φορτηγά (υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Παιδείας, Πολιτισμού, Υποδομών).

- Αναπτυξιακός νόμος: Μέχρι την έκδοση του νέου αναπτυξιακού νόμου, που θα έπρεπε να ισχύει από την 1η Ιουλίου 2014, νέα επενδυτικά σχέδια δεν μπορούν να κατατίθενται στις αρμόδιες υπηρεσίες, τονίζουν οι Γιώργος Σταθάκης, Ευαγγελία Αμμανατίδου, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, Χαρά Καφαντάρη, Ευγενία Ουζουνίδου και Νίκος Συρμαλένιος προτείνοντας να υποβάλλονται επενδυτικά σχέδια μέχρι την κατάθεση και την ψήφιση του νέου αναπτυξιακού νόμου και να αξιολογούνται σε τριμηνιαία βάση όπως προβλεπόταν από τον ισχύοντα νόμο (υπουργείο Ανάπτυξης).

- ΜΑΚΡΟ και κτήμα Γερουλάνου: Η εταιρεία ΜΑΚΡΟ δεν επιτρέπει την είσοδο του κοινού σε αρχαιολογικό χώρο και στον ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στο κτήμα Γερουλάνου στον Άλιμο, παρά τη δικαστική απόφαση, επισημαίνουν οι Νάντια Βαλαβάνη, Μαρία Κανελλοπούλου και Μάνια Παπαδημητρίου, ζητώντας να εξασφαλιστεί η ελεύθερη άσκηση των θρησκευτικών δικαιωμάτων των πολιτών στο ιστορικό μνημείο του βυζαντινού ναού (υπουργείο Πολιτισμού).

- Παρατηρητές ΔΕΑΒ στη Γ' Εθνική: Οι παρατηρητές της Διαρκούς Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Βίας (ΔΕΑΒ) έχουν αποσυρθεί σιωπηρά από τους αγώνες ποδοσφαίρου Γ' εθνικής κατηγορίας υπογραμμίζει η Ελένη Αυλωνίτου, ζητώντας να επανέλθουν μετά και το περιστατικό βίας στον αγώνα Ηροδότου - Εθνικού Πειραιώς (υπουργείο Πολιτισμού).

- Δενδροκομικός Σταθμός Πόρου: Τη στελέχωση του Δενδροκομικού Σταθμού Πόρου με μόνιμο γεωτεχνικό, διοικητικό και εργατοτεχνικό προσωπικό ζητούν οι Δημήτρης Κοδέλας, Βαγγέλης Αποστόλου και Θοδωρής Δρίτσας, τονίζοντας ότι έχει απομείνει μία υπάλληλος (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL