Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
Ερωτήσεις, επερωτήσεις, αναφορές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ερωτήσεις, επερωτήσεις, αναφορές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

- ΤΑΥΤΕΚΩ: Την καθυστέρηση απόδοσης δαπανών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ασφαλισμένων στο ΤΑΥΤΕΚΩ από το 2010 επισημαίνουν οι Μιχάλης Κριτσωτάκης, Δημήτρης Στρατούλης, Χαρά Καφαντάρη, Φωτεινή Κούβελα και Δημήτρης Τσουκαλάς ζητώντας την άμεση αποζημίωσή τους (υπουργεία Εργασίας, Υγείας).

- Ιατροί Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης: Οι περιορισμοί σε συνταγογράφηση και εκτέλεση εργαστηριακών εξετάσεων απειλούν την άσκηση της ειδικότητας της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, προειδοποιούν οι Ανδρέας Ξανθός, Νίκος Μιχαλάκης και Γιάννης Ζερδελής προτείνοντας την αναστολή της επίμαχης υπουργικής απόφασης (υπουργείο Υγείας).

- Καπνοκαλλιέργειες: Μέτρα για να μην πληγούν οι καπνοκαλλιέργειες από τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική προτείνουν οι Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Ευαγγελία Αμμανατίδου, Χρήστος Καραγιαννίδης και Αφροδίτη Σταμπουλή ζητώντας αντισταθμιστικά μέτρα και να αποσαφηνίσει η κυβέρνηση τη στάση της στη διαπραγμάτευση (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης).

- Διαγραφές φοιτητών με αναπηρία: Την εξαίρεση των φοιτητών με αναπηρία και σοβαρές παθήσεις από τις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας για τις διαγραφές φοιτητών προτείνουν οι Τάσος Κουράκης, Παναγιώτα Δριτσέλη, Τζένη Βαμβακά, Γιώργος Πάντζας, Μαρία Κανελλοπούλου, Απόστολος Αλεξόπουλος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Γιάννης Αμανατίδης, Έφη Γεωργοπούλου, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Χρήστος Μαντάς και Θεανώ Φωτίου, σημειώνοντας ότι το αίτημα υπέβαλε και η ΕΣΑμεΑ (υπουργείο Παιδείας).

- ΟΔΑΖ: Στο θέμα της παράνομης μη καταβολής σύνταξης από το Δημόσιο σε 10 συνταξιούχους του Οργανισμού Δημόσιας Αντίληψης Ζακύνθου (ΟΔΑΖ) μετά το 2012 επανέρχεται ο Σταύρος Κοντονής ρωτώντας πότε θα υποβληθεί η σχετική αναλογιστική μελέτη (υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας).

- ΥΠΑ: Υπολειτουργεί η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας μετά την απόλυση των 249 εργαζομένων, επιφορτισμένων με την επιθεώρηση αεροσκαφών, τονίζουν οι Ευγενία Ουζουνίδου, Θανάσης Πετράκος, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και Αφροδίτη Θεοπεφτάτου ζητώντας να ανασταλεί η διαθεσιμότητα των 249 πλέον πρώην εργαζομένων της ΥΠΑ (υπουργεία Υποδομών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης).

- ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης: Την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας στα σχέδια μεταφοράς απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Κορινθίας από Ερμιονίδα, Τρίπολη ή και αλλού μεταφέρουν οι Χαρά Καφαντάρη, Θανάσης Πετράκος, Κώστας Ζαχαριάς, Δημήτρης Κοδέλας, Ηρώ Διώτη και Γιάννης Σταθάς, σημειώνοντας πως ουδείς γνωρίζει τους όρους της σύμβασης για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων στην Πελοπόννησο (υπουργεία Περιβάλλοντος, Εσωτερικών).

- Ασφάλεια πυροσβεστών: Την εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου της υγείας και ασφάλειας των πυροσβεστών ζητούν οι Γιάννης Σταθάς, Χαρούλα Καφαντάρη, Γιώργος Πάντζας, Δημήτρης Στρατούλης και Δημήτρης Τσουκαλάς ρωτώντας αν τους παρέχονται οι υπηρεσίες του τεχνικού ασφάλειας και ιατρού εργασίας, τα σχετικά θεωρημένα βιβλία, βιβλίο ατυχημάτων, κατάλογος εργατικών ατυχημάτων, ατομικός ιατρικός φάκελος για κάθε εργαζόμενο, βιβλίο στο οποίο καταχωρούνται τα συλλογικά και ανώνυμα αποτελέσματα των βιολογικών εξετάσεων στις περιπτώσεις που προβλέπονται και βιβλίο συντήρησης (υπουργεία Δημόσιας Τάξης, Εργασίας).

- ΟΕΚ: Από τη στιγμή που ο ΟΑΕΔ ορίστηκε καθολικός διάδοχος του ΟΕΚ, κανένα νέο πρόγραμμα δεν έχει εκπονηθεί, ούτε συμπεριλαμβάνεται στον προγραμματισμένο "ανασχεδιασμό" του ΟΑΕΔ η μελέτη προγραμμάτων στεγαστικής προστασίας, παρόλο που οι εισφορές των εργαζομένων παρακρατούνται στο ακέραιο, τονίζουν οι Δημήτρης Στρατούλης, Χρήστος Καραγιαννίδης, Αλέξης Μητρόπουλος, Κώστας Μπάρκας, Μαρία Μπόλαρη, Γιάννης Σταθάς, και Δέσποινα Χαραλαμπίδου αναφέροντας ότι το 2013 οι εργαζόμενοι πλήρωσαν εισφορές 213 εκατ. ευρώ (υπουργεία Εργασίας, Οικονομικών).

- Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Τη στελέχωση των κλινικών του νοσοκομείου Ρεθύμνου (Ουρολογική, Μικροβιολογικό, MTN, ΤΕΠ) και την πρόσληψη νοσηλευτών - παραϊατρικού προσωπικού προτείνει ο Ανδρέας Ξανθός, ζητώντας να αυξηθεί ο αριθμός των ειδικευομένων γιατρών και του χρόνου ειδίκευσης που χορηγεί το νοσοκομείο, σύμφωνα με τις προτάσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου (υπουργείο Υγείας).

- Αγροτικός δρόμος στο Λεοντάρι Αρκαδίας: Κατά την κατασκευή της εθνικής οδού Μεγαλόπολης - Σπάρτης από την κοινοπραξία "ΜΩΡΕΑΣ" καταστράφηκε ο μοναδικός αγροτικός δρόμος που συνέδεε το Λεοντάρι και τα γύρω χωριά με τις περιοχές Κακηδήμα, Τσαρπάνι και Μάρμαρα, επισημαίνουν οι Βασιλική Κατριβάνου και Κώστας Ζαχαριάς, προτείνοντας να ανακατασκευαστεί ο αγροτικός δρόμος ή να κατασκευαστεί άλλος (υπουργείο Υποδομών).

- Επιλαχόντες πενταετείς πυροσβέστες: Δεν εφαρμόζεται ο νόμος του 2011 για την απορρόφηση των επιλαχόντων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, υπογραμμίζει ο Χρήστος Καραγιαννίδης, σημειώνοντας ότι προκηρύχθηκε νέος διαγωνισμός, παρότι υπήρχε εν εξελίξει διαγωνισμός (υπουργείο Δημόσιας Τάξης).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL