Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.1°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.9°C17.0°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.6°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
0 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
0 BF 58%
Ερωτήσεις, επερωτήσεις, αναφορές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ερωτήσεις, επερωτήσεις, αναφορές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

- Δικαστήρια Πειραιά: Δικηγόροι του Πειραιά κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών αναφορικά με προκληθείσα ζημία σε βάρος του Δημοσίου, επικαλούμενοι ότι το Ελληνικό Δημόσιο εισέπραξε από την εκποίηση μέσω ΤΑΙΠΕΔ του κτηρίου του Κεράνη (επί της οδού Θηβών) στην πρώην θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας ΠΑΝΓΑΙΑ Α.Ε. ποσό 8 φορές μικρότερο από εκείνο που κατέβαλε για τη μετασκευή του, ενώ πρόκειται να καταβάλει για μισθώματα της επόμενης 20ετίας ποσό 5,3 φορές μεγαλύτερο από το εισπραχθέν τίμημα, καταγγέλλει με επίκαιρη ερώτησή του ο Θοδωρής Δρίτσας ζητώντας να παραμείνουν στον Πειραιά τα δικαστήρια της πόλης (υπουργείο Δικαιοσύνης).

- Σχολεία Ρεθύμνου: Στον νομό Ρεθύμνου τα κενά σε δασκάλους, νηπιαγωγούς και ειδικότητες είναι περίπου 150, χωρίς να υπολογίζεται η αντισταθμιστική αγωγή (τμήματα ένταξης, παράλληλες στηρίξεις και τμήματα υποδοχής), υπογραμμίζει ο Ανδρέας Ξανθός προτείνοντας άμεσα προσλήψεις αναπληρωτών και μονίμων (υπουργείο Παιδείας).

- ΕΕΕΕΚ Περιστερίου: Επτά χρόνια μετά την ίδρυσή του το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Περιστερίου δεν έχει λειτουργήσει, επισημαίνουν οι Ελένη Αυλωνίτου, Φωτεινή Κούβελα, Τάσος Κουράκης, Γιάννης Αμανατίδης, Εφη Γεωργοπούλου και Μαρία Κανελλοπούλου σημειώνοντας ότι επιβαρύνεται το ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω (υπουργείο Παιδείας).

- Ογκολογικό τμήμα νοσοκομείου Σάμου: Τη λειτουργία ογκολογικού τμήματος στο νοσοκομείο Σάμου ζητά η Αγνή Καλογερή προτείνοντας ακόμη να στελεχωθεί μόνιμα το φαρμακείο και να εξοπλιστούν τα εργαστήρια (υπουργείο Υγείας).

- Λίμνη Κορώνεια: Η ρύπανση από βιομηχανικά και αστικά λύματα και η υπεράντληση των υδάτων οδήγησαν στην καταστροφή της λίμνης Κορώνεια, επισημαίνουν οι Χαρά Καφαντάρη, Γιάννης Αμανατίδης, Ευαγγελία Αμμανατίδου, Τάσος Κουράκης και Δέσποινα Χαραλαμπίδου ζητώντας τα στοιχεία για τα προγράμματα που εφαρμόσθηκαν (υπουργεία Περιβάλλοντος, Εσωτερικών).

- Ψυχιατρική κλινική νοσοκομείου Σερρών: Η μεταστέγαση της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Σερρών στους θαλάμους των κλινικών Νευρολογικής και Ωτορινολαρυγγολογικής θα μειώσει τις κλίνες του χειρουργικού τομέα κατά 18, προειδοποιούν οι Αφροδίτη Σταμπουλή, Χρήστος Μαντάς, Κώστας Ζαχαριάς και Βασιλική Κατριβάνου προτείνοντας τη μεταστέγαση στους χώρους των τεχνικών υπηρεσιών και του φυσικοθεραπευτηρίου (υπουργείο Υγείας).

- Απόλυση εργαζομένου ΛΑΡΚΟ: Η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ Α.Ε. απέλυσε εργαζόμενο επί 26 χρόνια και επικεφαλής του τμήματος υψηλής τάσης, πατέρα τριών παιδιών, επειδή κατέθεσε, όπως και άλλοι κάτοικοι της Λάρυμνας, ότι για τη φωτιά σε Λάρυμνα και Μαρτίνο τον Αύγουστο του 2008 ευθύνεται η ΛΑΡΚΟ, καταγγέλλουν οι Βασίλης Κυριακάκης και Γιάννης Σταθάς ζητώντας να επιστρέψει στην εργασία του ο απολυμένος εργαζόμενος (υπουργείο Εργασίας).

- Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕΙ Ναυπάκτου: Οι φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Ναυπάκτου, οι οποίοι προέρχονται από το καταργηθέν τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία του ΤΕΙ Πάτρας δεν έχουν δυνατότητα δήλωσης μαθημάτων, ούτε αναλυτικό οδηγό σπουδών, υπογραμμίζουν οι Τάσος Κουράκης, Τζένη Βαμβακά, Γιώργος Πάντζας, Έφη Γεωργοπούλου και Μαρία Κανελλοπούλου προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει αντιστοιχία των διδακτικών μονάδων των μαθημάτων, ενώ οξύνεται το πρόβλημα στέγασης (υπουργείο Παιδείας).

- Καταρροϊκός πυρετός σε Λέσβο, Λήμνο: Μέτρα για την αντιμετώπιση καταρροϊκού πυρετού στα νησιά Λέσβου και Λήμνου ζητά ο Γιάννης Ζερδελής προτείνοντας εμβολιασμούς, ψεκασμούς, στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών, αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους, δωρεάν διάθεση ζωοτροφών, φαρμάκων και εντομοαπωθητικών (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης).

- Υδατόρεμα Γκιόλε Καστοριάς: Το υδατόρεμα Γκιόλε, όπου εκβάλλουν οι εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού Καστοριάς, εμφανίζει κακή οικολογική κατάσταση, επισημαίνουν οι Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Ευγενία Ουζουνίδου και Απόστολος Αλεξόπουλος προτείνοντας ελέγχους στις βιομηχανικές-μεταποιητικές επιχειρήσεις της περιοχής που εναποθέτουν τα απόβλητά τους στο υδατικό οικοσύστημα (υπουργείο Περιβάλλοντος).

- Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Τη δημοπράτηση των έργων αναβάθμισης του αεροδρομίου Καλαμάτας (επέκταση κτηρίου, κυκλικός κόμβος εισόδου, αναβάθμιση διαδρόμου, τροχοδρόμου και φωτεινής σήμανσης, επέκταση δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών), προτείνει ο Θανάσης Πετράκος ρωτώντας αν θα παραχωρήσει το ΓΕΑ την έκταση των 100 στρεμμάτων για να χρησιμοποιηθεί ως χώρος μόνιμης στάθμευσης αεροσκαφών (υπουργεία Υποδομών, Εσωτερικών, Άμυνας).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL