Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.1°C17.0°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.4°C13.8°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.4°C14.4°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.5°C14.1°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
1 BF 75%
Υγειονομικές Επιτροπές Δωδεκανήσου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υγειονομικές Επιτροπές Δωδεκανήσου

- Υγειονομικές Επιτροπές Δωδεκανήσου: Με αφορμή την περίπτωση του ασθενούς Φ.Π. με κυστική ίνωση, που περιμένει πάνω από 4 χρόνια να εξεταστεί από δευτεροβάθμια υγειονομική επιτροπή στη Ρόδο, οι Δημήτρης Γάκης, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Γιώργος Πάντζας προτείνουν να στελεχωθεί και να λειτουργήσει η δευτεροβάθμια υγειονομική επιτροπή (ΒΥΕ) ΚΕΠΑ στη Ρόδο (υπουργεία Εργασίας, Υγείας).

- Συμβασιούχοι ΟΑΕΕ: Την υλοποίηση της δικαστικής απόφασης επαναπρόσληψης των συμβασιούχων του ΟΑΕΕ που προσλήφθηκαν με σύμβαση έργου ορισμένου χρόνου, από το 2008 έως το 2010, ζητούν οι Γιάννης Σταθάς, Δημήτρης Στρατούλης και Μαρία Μπόλαρη αναφέροντας ότι αφορά 285 οικογένειες (υπουργεία Εργασίας, Δικαιοσύνης).

- Φράγμα Σερίφου: Ένας χωματόδρομος 300 μέτρων, που βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από το φράγμα της Σερίφου, το οποίο κατασκευάστηκε χωρίς να έχει οριοθετηθεί υπερχειλιστής, έχει ως αποτέλεσμα να πλημμυρίζει το φράγμα, σημειώνει ο Νίκος Συρμαλένιος προτείνοντας να γίνει διευθέτηση - οριοθέτηση ρέματος κατάντη του φράγματος μαζί με αντιπλημμυρικά έργα (υπουργεία Περιβάλλοντος, Εσωτερικών).

- Αυτοκινητόδρομοι: Τη χρήση των πραγματικών δεικτών τιμών καταναλωτή, που εκδίδει η ΕΛΣΤΑΤ, για τον υπολογισμό του κόστους επικαιροποίησης, λόγω μεταχρονολογημένης κατασκευής των εργασιών στους 4 αυτοκινητόδρομους (Μαλιακός - Κλειδί, Ε65, Ολυμπία Οδός, Ιόνια Οδός), προτείνουν οι Ευγενία Ουζουνίδου, Έφη Γεωργοπούλου, Μαρία Κανελλοπούλου, Βασίλης Κυριακάκης, Θανάσης Πετράκος, Γιώργος Σταθάκης και Βασίλης Χατζηλάμπρου σημειώνοντας όλα τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που καταδεικνύουν σαφή αποκλιμάκωση του ΔΤΚ λόγω της ύφεσης (υπουργείο Υποδομών).

- Πυρκαγιά στο Κυριάκι Βοιωτίας: Την αποζημίωση των πληγέντων αγροτών στο Κυριάκι Βοιωτίας από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 24 Αυγούστου ζητάει ο Γιάννης Σταθάς αναφέροντας ότι καταστράφηκαν εκατοντάδες ελαιόδεντρα (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης).

- Ολυμπία οδός: Το Δημόσιο αποζημιώνει την Ολυμπία οδό με 91 εκατ. ευρώ, αν και μειώθηκε το έργο, καθώς εξαιρέθηκε το τμήμα Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα, υπογραμμίζουν οι Ευγενία Ουζουνίδου, Έφη Γεωργοπούλου, Μαρία Κανελλοπούλου, Βασίλης Κυριακάκης, Θανάσης Πετράκος, Γιώργος Σταθάκης και Βασίλης Χατζηλάμπρου προτείνοντας την αναπροσαρμογή του ύψους της αποζημίωσης δεδομένου ότι η αποζημίωση αυτή αναφέρεται σε φυσικό αντικείμενο (υπουργείο Υποδομών).

- ΕΛΑΣ Κεφαλληνίας, Ιθάκης: Τη στελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών σε Κεφαλλονιά και Ιθάκη ζητάει η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου υπογραμμίζοντας ότι ο Αστυνομικός Σταθμός Φισκάρδου καθώς και το Τμήμα Τροχαίας Αργοστολίου λειτουργούν με αστυνομική δύναμη μειωμένη έως και 70%, ενώ η συνολική έλλειψη δύναμης για όλη τη διεύθυνση φτάνει σε ποσοστό 48% (υπουργείο Δημόσιας Τάξης).

- Βεβαίωση σπουδών αστυνομικών σχολών: Οι εισακτέοι στις αστυνομικές σχολές δεν λαμβάνουν βεβαίωση φοίτησης, υπογραμμίζουν οι Δημήτρης Τσουκαλάς, Ευαγγελία Αμμανατίδου, Τάσος Κουράκης, Χαρά Καφαντάρη, Στάθης Παναγούλης, Μαρία Διακάκη, Μαρία Κανελλοπούλου, Τζένη Βαμβακά, Παναγιώτα Δριτσέλη, Θεανώ Φωτίου και Γιώργος Πάντζας αναφέροντας ότι δεν έχουν φοιτητική ταυτότητα, δεν υπάγονται στην ασφάλιση των γονέων τους, με αποτέλεσμα να στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ενώ οι γονείς - συνταξιούχοι δεν δικαιούνται επίδομα τέκνων και φοροαπαλλαγές (υπουργεία Δημόσιας Τάξης, Παιδείας, Οικονομικών, Εργασίας).

- ΤΕΙ Πύργου: Τη στελέχωση των τμημάτων Διοίκησης, Οικονομίας, Επικοινωνίας, Τουριστικών και Πολιτιστικών Μονάδων και Πληροφορικής και ΜΜΕ του ΤΕΙ Πύργου προτείνει η Έφη Γεωργοπούλου τονίζοντας ότι σήμερα υπηρετεί ένας μόνο υπάλληλος (υπουργείο Παιδείας).

- ΚΕΘΕΑ: Τον Ιούλιο η χρηματοδότηση του ΚΕΘΕΑ από το υπουργείο Υγείας για το 2015 ήταν 20,6 εκατ. ευρώ, όμως μειώθηκε στα 16 εκατ. ευρώ, τονίζουν οι Κώστας Ζαχαριάς, Χρήστος Μαντάς, Ανδρέας Ξανθός, Γιάννης Ζερδελής, Νίκος Μιχαλάκης, Βασιλική Κατριβάνου, Βασίλης Κυριακάκης και Νίκος Βούτσης προσθέτοντας ότι και οι εργαζόμενοι μειώθηκαν από το 2009 κατά 78 άτομα (υπουργείο Υγείας).

- Άδεια ανατροφής τέκνου στρατιωτικών: Τη χορήγηση άδειας ανατροφής τέκνου και στις περιπτώσεις που ο/η σύζυγος του στρατιωτικού δεν εργάζεται προτείνουν οι Όλγα Γεροβασίλη, Θοδωρής Δρίτσας, Φωτεινή Κούβελα, Άννα Χατζησοφιά, Μαρία Διακάκη, Δημήτρης Στρατούλης, Δημήτρης Τσουκαλάς, Γιάννης Αμανατίδης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Νίκος Μιχαλάκης, Τζένη Βαμβακά, Μαρία Τριανταφύλλου, Στάθης Παναγούλης, Νάντια Βαλαβάνη, Μιχάλης Κριτσιωτάκης και Βασιλική Κατριβάνου επισημαίνοντας ότι ο συγκεκριμένος περιορισμός έχει καταργηθεί για το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων από το 2013 (υπουργείο Άμυνας).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL