Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
Κοινοβουλευτικός έλεγχος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κοινοβουλευτικός έλεγχος

- Πρωτοβάθμια εκπαίδευση στην Αιτωλοακαρνανία: Πρωταθλητής σε κενά εκπαιδευτικού προσωπικού της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι η Αιτωλοακαρνανία, καθώς έχει 463 κενά, σημειώνει η Μαρία Τριανταφύλλου αναφέροντας ότι λείπουν 229 δάσκαλοι, 128 νηπιαγωγοί και 66 άλλων ειδικοτήτων (υπουργείο Παιδείας).

- Στατιστικά δελτία φορολογικών δεδομένων: Την ανάρτηση στον δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων των στατιστικών δελτίων φορολογικών δεδομένων οικονομικών ετών 2012 (χρήση 2011), 2013 (χρήση 2012) και 2014 (χρήση 2013) προτείνουν οι Δημήτρης Γελαλής, Νάντια Βαλαβάνη, Γιώργος Βαρεμένος, Δημήτρης Γάκης, Όλγα Γεροβασίλη, Έφη Γεωργοπούλου, Κωστής Δερμιτζάκης, Μαρία Διακάκη, Κώστας Ζαχαριάς, Μαρία Κανελλοπούλου, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Βασιλική Κατριβάνου, Φωτεινή Κούβελα, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Νίκος Μιχαλάκης, Αφροδίτη Σταμπουλή, Δημήτρης Στρατούλης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δημήτρης Τσουκαλάς και Άννα Χατζησοφιά επισημαίνοντας ότι από το οικονομικό έτος 2012 (χρήση 2011) δεν έχει αναρτηθεί κανένα στατιστικό δελτίο (υπουργείο Οικονομικών).

- Πυροσβεστική δυτικής Μακεδονίας: Την αναβάθμιση των πυροσβεστικών σταθμών Κοζάνης, Γρεβενών, Φλώρινας και Καστοριάς, ζητούν οι Ευγενία Ουζουνίδου, Θανάσης Γερμανίδης και Βαγγέλης Διαμαντόπουλος προτείνοντας τη δημιουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου στις Πρέσπες και την κάλυψη των κενών που φτάνουν τα 230 άτομα (υπουργείο Δημόσιας Τάξης).

- Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Με προσωρινή άδεια από το 2009 λειτουργούν οι δημοτικοί και ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί, επισημαίνει η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ρωτώντας ποιος φορέας διενεργεί τους ελέγχους για την τήρηση των νόμιμων προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας και αν θα επεκταθεί και το 2015 η δυνατότητα να λειτουργούν χωρίς κανονική άδεια (υπουργείο Εσωτερικών).

- ΔΕΗ Αρναίας Χαλκιδικής: Την αναβάθμιση του πρακτορείου της ΔΕΗ στην Αρναία Χαλκιδικής ζητούν οι Κατερίνα Ιγγλέζη και Ευγενία Ουζουνίδου προτείνοντας την στελέχωσή του με εξειδικευμένο προσωπικό (υπουργείο Περιβάλλοντος).

- Ακτινίδια: Την εξεύρεση νέων αγορών για τα ακτινίδια μετά το κλείσιμο της αγοράς της Ρωσίας ζητεί η Ευαγγελία Αμμανατίδου προτείνοντας να καλυφθεί η πιθανή οικονομική ζημιά των παραγωγών, να υπάρξει διευκόλυνση στις δανειακές υποχρεώσεις των παραγωγών και να γίνει ορθή καταγραφή της παραγωγής (υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Εξωτερικών, Οικονομικών).

- Δικαστικό Μέγαρο Λήμνου: Την αποκατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου Λήμνου, ζητεί ο Γιάννης Ζερδελής, αναφέροντας ότι το κτήριο ανήκει στο ΤΑΧΔΙΚ, αλλά επλήγη από τον σεισμό της 24ης Μαΐου 2014 (υπουργεία Δικαιοσύνης, Οικονομικών, Περιβάλλοντος).

- Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον": Καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδοτήσεων στο πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον" καταγράφει ο Κωστής Δερμιτζάκης καταγγέλλοντας ότι η επιτροπή του υπουργείου Ανάπτυξης που θα μελετούσε τους φακέλλους δεν έχει συνεδριάσει από το 2013 (υπουργεία Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος).

- Βρεφονηπιακοί σταθμοί Αιτωλοακαρνανίας: Χρηματοδότηση στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της Αιτωλοακαρνανίας, ώστε να πάρουν όλα τα παιδιά, προτείνει η Μαρία Τριανταφύλλου προειδοποιώντας ότι 844 παιδιά, δηλαδή το 28% των αιτήσεων, μπορεί να μείνουν εκτός (υπουργείο Εργασίας).

- Λαθρεμπόριο καυσίμων: Τη δημιουργία πλήρους ελεγκτικού μηχανισμού για το λαθρεμπόριο καυσίμων που να περιλαμβάνει όλα τα στάδια της διακίνησης, συμπεριλαμβανομένων τόσο των πρατηρίων όσο και των ναυτιλιακών καυσίμων και των εξαγωγών και των διυλιστηρίων, προτείνουν οι Θανάσης Πετράκος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Γιώργος Σταθάκης, Δημήτρης Γελαλής, Απόστολος Αλεξόπουλος, Χαρά Καφαντάρη και Ευγενία Ουζουνίδου ρωτώντας πότε θα εγκατασταθούν τα συστήματα X-Ray στα τελωνεία, τα συστήματα ελέγχου στις εγκαταστάσεις χημικών προϊόντων, στα θαλάσσια μέσα μεταφοράς ναυτιλιακού καυσίμου, στα αμαξοστάσια εταιρειών και πότε θα ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και σύνδεση με τη ΓΓΠΣ του συστήματος εισροών-εκροών σε όλα τα στάδια διανομής και εμπορίας (υπουργεία Οικονομικών, Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης, Υποδομών).

- Δημοτικά σχολεία Λήμνου: Τον υποβιβασμό των δημοτικών σχολείων Κάσπακα και Θάνους Λήμνου επισημαίνει ο Γιάννης Ζερδελής αναφέροντας ότι θα λειτουργήσουν φέτος με δύο δασκάλους γιατί έχουν λιγότερους από 30 μαθητές (υπουργείο Παιδείας).

- Λίμνη Πλαστήρα: Μείωση της στάθμης του νερού παρατηρείται στη λίμνη Πλαστήρα, όπου τέλη Ιουλίου η στάθμη βρισκόταν στα 785,87 μέτρα με όριο επιφυλακής τα 785 μέτρα, τονίζουν οι Χαρά Καφαντάρη, Νίκος Μιχαλάκης και Άννα Χατζησοφιά επισημαίνοντας ότι η Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας αποφάσισε στις αρχές Αυγούστου να χορηγήσει από τη λίμνη Πλαστήρα συνολικά 17,1 εκ. m3 νερού (υπουργείο Περιβάλλοντος).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL