Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Κοινοβουλευτικός έλεγχος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κοινοβουλευτικός έλεγχος

- Νοσοκομείο Σαντορίνης: Έχουν περάσει πάνω από τρία χρόνια, από τότε που το νοσοκομείο της Σαντορίνης έχει ολοκληρωθεί και επιπλέον διαθέτει πλήρη εξοπλισμό, αλλά δεν λειτουργεί, τονίζει σε επίκαιρη ερώτησή του ο Νίκος Συρμαλένιος αναφέροντας ότι οι φορείς του νησιού έχουν παρουσιάσει συγκεκριμένο πλαίσιο δημόσιας λειτουργίας και χρηματοδότησης του από τον προϋπολογισμό και τοπικούς πόρους (υπουργεία Υγείας, Οικονομικών).

- Επιστράτευση ΔΕΗ: Την άρση της επιστράτευσης των εργαζομένων της ΔΕΗ, του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΗΕ ζητούν οι Θανάσης Πετράκος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ευγενία Ουζουνίδου, Αλέξης Μητρόπουλος, Δημήτρης Στρατούλης, Απόστολος Αλεξόπουλος, Δημήτρης Γελαλής, Χαρά Καφαντάρη, Γιάννης Σταθάς και Δέσποινα Χαραλαμπίδου επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ από τις 7 Ιουλίου έπαψε να ισχύει ο πορτοκαλί συναγερμός (υπουργεία Περιβάλλοντος, Οικονομικών).

- Εργόσημο: Εδώ κι ενάμισι χρόνο καθυστερεί η μηχανογράφηση των εργοσήμων στο ΙΚΑ, υπογραμμίζουν οι Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Δημήτρης Στρατούλης προτείνοντας να μπορεί το Τμήμα Εσόδων του ΙΚΑ να στέλνει ένα απλό υπηρεσιακό σημείωμα στο αρμόδιο Τμήμα, που να βεβαιώνει τον αριθμό των ενσήμων από τα εργόσημα (υπουργείο Εργασίας).

- Υποκατάστημα ΔΕΔΔΗΕ Αλεξάνδρειας Ημαθίας: Την ανάκληση της απόφασης της διοίκησης του ΔΕΔΔΗΕ και την παραμονή του πρακτορείου στην Αλεξάνδρεια, ζητούν οι Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ευαγγελία Αμμανατίδου, Ευγενία Ουζουνίδου και Θανάσης Πετράκος επισημαίνοντας ότι εξυπηρέτηση των καταναλωτών όλης της Ημαθίας θα γίνεται πλέον μόνο από τη Βέροια (υπουργείο Περιβάλλοντος).

- Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Έλεγχο στις καταγγελίες πολιτών για αλαζονεία, αναποφασιστικότητα, μηδενική διάθεση συνεργασίας και συνεχείς απειλές του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Κυπαρισσίας Άγγελου Σεφέκου, ζητεί ο Θανάσης Πετράκος αναφέροντας ότι μεταφέρθηκε στην καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου το αίμα που συνελέγη από αιμοληψία σε χωριό της Τριφυλίας και προτείνοντας να στελεχωθεί το νοσοκομείο με καρδιολόγο, γυναικολόγο, οφθαλμίατρο και ΩΡΛ (υπουργείο Υγείας).

- Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων Α.Ε. (ΕΔΕΥ Α.Ε.): Στις καλένδες παραπέμπεται η στελέχωση της ΕΔΕΥ, επισημαίνουν οι Θανάσης Πετράκος, Απόστολος Αλεξόπουλος, Χαρά Καφαντάρη και Ευγενία Ουζουνίδου αναφέροντας ότι ο νόμος ψηφίσθηκε πριν από τρία χρόνια, αλλά μόλις τον Οκτώβριο του 2013 διορίστηκε πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Δ.Σ., ενώ δεν έχουν διοριστεί τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. (υπουργείο Περιβάλλοντος).

- Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δράμας: Ο ΕΟΠΥΥ εδώ και μήνες οφείλει μεγάλα ποσά στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δράμας, υπογραμμίζει ο Χρήστος Καραγιαννίδης, ρωτώντας αν έγιναν διαγωνισμοί για την στέγαση των υπηρεσιών και την ανακαίνιση του κτηρίου, που κόστισαν συνολικά 53.000 ευρώ (υπουργείο Εργασίας).

- Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ): Η Διεύθυνση Προσωπικού του ΥΠΕΞ, ενημερώνοντας για την προκήρυξη 29 θέσεων της ΕΥΕΔ σε αντιπροσωπείες της Ε.Ε. για το 2015, καθόρισε ότι οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν μόνο 2 θέσεις, αναφέρει η Νάντια Βαλαβάνη σημειώνοντας ότι έτσι η Ελλάδα θα έχει στην καλύτερη των περιπτώσεων μόνο δύο θέσεις (υπουργείο Εξωτερικών).

- Επιτυχόντες διαγωνισμών ΑΣΕΠ 2008 και 2009: Την αποκατάσταση των αδιόριστων επιτυχόντων των διαγωνισμών του 2008 και 2009, ζητεί η Όλγα Γεροβασίλη ζητώντας να γίνει η απορρόφηση όλων των διοριστέων της προκήρυξης 1/617Μ/2008 (ΦΕΚ 132-26/3/2009 ΑΣΕΠ) που πέτυχαν στον Δήμο Τρίπολης (υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης).

- Κτηνιατρικά Εργαστήρια Κέρκυρας, Κοζάνης, Μυτιλήνης: Με αφορμή την κατάργηση των Κτηνιατρικών Εργαστηρίων Κέρκυρας, Κοζάνης και Μυτιλήνης, ο Στέφανος Σαμοΐλης επισημαίνει ότι τα Τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης που θα ιδρυθούν είναι καθαρά γεωπονικά και δεν περιλαμβάνουν καμία κτηνιατρική αρμοδιότητα (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης).

- Τραυματισμοί πυροσβεστών: Την έκδοση του προεδρικού διατάγματος για την προστασία της υγείας και ασφάλειας του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, ζητεί η Χαρά Καφαντάρη, προτείνοντας την ένταξη των πυροσβεστών του επιχειρησιακού τομέα στα βαρέα, επικίνδυνα και ανθυγιεινά με μειωμένο ωράριο εργασίας (υπουργείο Δημόσιας Τάξης).

- Προσλήψεις ειδικών φρουρών: Με αφορμή δημοσιεύματα για διαγωνισμό για πρόσληψη 500 ειδικών φρουρών, οι Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Τσουκαλάς, Χαρά Καφαντάρη και Μαρία Διακάκη προτείνουν την φοίτηση ήδη από φέτος των 660 επιτυχόντων το 2013 και 2014 στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ. με το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων (υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημόσιας Τάξης, Οικονομικών).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL