Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου, γιατί βγάλατε τα τσερβούλια;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου, γιατί βγάλατε τα τσερβούλια;

Ωραίοι είστε εκεί στη Ν.Ο. Λέσβου της Ν.Δ. Σας έπιασαν να τρυγάτε ξένα αμπέλια, να κλέβετε  κότες, να ξεψαρίζετε ξένα δίχτυα, να μαζεύετε φασολάκια και πεπόνια σε ξένη αργασιά (1) και σεις αντί να το βάλετε στα πόδια ή το λιγότερο να ζητήσετε συγνώμη για την ατιμία σας, κατηγορείτε αυτούς που δεν σας σταμάτησαν. Οι κατηγορίες σας εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν αμετανόητους πολιτικούς πλιατσικολόγους. Γιατί βασανίζετε όμως το μυαλό των συμπατριωτών μας με πράγματα που είναι απλά και ξεκάθαρα;

Η Χριστιάνα "συνελήφθη κλέπτουσα οπώρας"

Η κ. Καλογήρου πήρε μέρος στις εκλογές - και τις κέρδισε- χωρίς να παραιτηθεί από τη θέση της όπως ρητά προβλέπει ο νόμος. Και το προβλέπει αυτό για κάθε δημόσιο λειτουργό για να μην μπορεί να επηρεάσει από τη θέση που κατέχει τους εκλογείς. Είναι τόσο απλό και αληθινό όσο και το ότι  Ένα και ένα κάνουν δύο.
Εσείς όμως ισχυρίζεστε στην ανακοίνωσή σας (2):
"Αφού το τυπικό αυτό νομικό κώλυμα υπήρχε εξ αρχής, γιατί ο Σύριζα δεν κατέθεσε την αίτηση ακυρότητας πριν τις εκλογές, αλλά πήρε μέρος και νομιμοποίησε με την παρουσία του συνδυασμού του όλη την εκλογική διαδικασία".
Πρώτα πρώτα αυτό δεν μπορούσε να γίνει πριν τις εκλογές και το ξέρετε. Αυτό όμως είναι τυπικό κώλυμα; Είναι κάποιο μικρολαθάκι στο όνομά της; Μπήκε λάθος η ημερομηνία γέννησης για να φαίνεται νεότερη; (Ας είναι καλά η γυναίκα που είναι και Λημνιά) .
Αν δεν ήταν στη θέση αυτή θα μπορούσε π.χ να στείλει τη διοικήτρια του νοσοκομείου Λήμνου με τη φίλη της κ. Μαχαίρα στον Άι Στράτη και μάλιστα με σκάφος του Λιμενικού την προηγούμενη των εκλογών για να μαζέψουν ψήφους (3); Ήξερε καλά  λοιπόν ο νομοθέτης από εκλογική πελατεία. Εξήντα και βάλε χρόνια η πείρα της  Δεξιάς στο εκλογικό αλισβερίσι.
Κατηγορείτε το  ΣΥΡΙΖΑ γιατί πήρε μέρος στις εκλογές ενώ ήξερε ότι είστε παράνομοι.  Δηλαδή κατά τη γνώμη σας δεν έπρεπε να πάρει καν μέρος και να αφήσει την κυρία να αλωνίσει μόνη της; Και γιατί δεν τη σταμάτησαν οι άλλοι υποψήφιοί σας; Αυτοί δεν το ήξεραν; Εσείς είστε ωραίοι αλλά και όλοι οι άλλοι δεν είναι ανόητοι. Η κυρία Καλογήρου πιθανόν να ΄΄ δικαιωθεί ΄΄ στο ΣΤΕ, όπως δικαιώνονται όλα τα λαοκτόνα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα. Όπως ΄΄δικαιώθηκε¨  η απόλυση των καθαριστριών,  των καθηγητών, των σχολικών φυλάκων, το κλείσιμο της ΕΡΤ, η περικοπή των μισθών και συντάξεων η ληστεία των ταμείων…. Τέτοια δικαίωση  στα χαρτιά αυτή την περίοδο, ισοδυναμεί με βαριά καταδίκη στη συνείδηση των πολιτών.

Η λαϊκή βούληση και  η ανυπακοή

Ας παρακολουθήσουμε όμως και τις αντιλήψεις σας για τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες:
"Καταντά ενοχλητικό για όλους εμάς που δεν ανήκουμε στην Αριστερά να βλέπουμε τα κόμματα που στηρίζουν καθημερινά τυπικά παράνομες πράξεις στο όνομα της Λαϊκής Βούλησης που γι΄ αυτούς είναι ο υπέρτατος νόμος, να "τρέχουν" στα Δικαστήρια για να ακυρώσουν την Λαϊκή Βούληση που εκφράστηκε στις εκλογές για καθαρά τυπικούς λόγους".
Ποια παράνομη πράξη στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ στη Λήμνο στο όνομα της λαϊκής βούλησης και σας ενόχλησε τόσο;

-Μήπως το ότι συντάχτηκε με τους πολίτες και ανάγκασε τη διοικήτρια του νοσοκομείου Λήμνου να μη διώξει τους γιατρούς το Φεβρουάριο και να κρατήσει τον ειδικευόμενο γιατρό πριν λίγες μέρες; Αυτήν που μας στείλατε να παριστάνει τη διοικήτρια όταν μοιράζατε τις θέσεις των διοικητών με τον άλλο συνέταιρό σας.

-Μήπως το ότι κατήγγειλε και αγωνίστηκε για  το ΑΙΣΧΟΣ  των συγκοινωνιών  στο νησί μας;

-Μήπως γιατί αντιστέκεται στο ξεπούλημα των παραλιών μας;

-Μήπως γιατί αγωνίστηκε για την παραμονή των δημοσίων υπηρεσιών  στο νησί (ΙΚΑ, Εφορία, Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης);

-Μήπως...

Μας θέλατε βέβαια πειθήνιους και υποταγμένους και  νιώθετε ντροπή επειδή σε κάθε κινητοποίηση των συμπολιτών μας, εσείς λάμπετε με την απουσία σας.

Τα κοστούμια και τα τσερβούλια (4)

Ας δούμε όμως τώρα και τις ενδυματολογικές σας συμβουλές:

"Είναι εκνευριστικό να έχουν σύνθημα στις εκλογές την ¨Ανυπακοή¨ και μετά κουστουμαρισμένοι μέσα στις δικαστικές αίθουσες να μας αραδιάζουν νόμους και παραγράφους".
Κύριοι της Νέας Δημοκρατίας,  καταλάβετέ το καλά: Ο ΣΥΡΙΖΑ  δεν είναι διαχειρίσιμος με τα δικά σας μέτρα γιατί δεν είναι ίδιος με σας και την αμαρτωλή πασοκική σας παρέα. Σέβεται τη νομιμότητα και θα αγωνίζεται για τη σωτηρία της πατρίδας μας με φόρμες και με γαλότσες στα χωράφια και στις στάνες αλλά και με…. κοστούμια στα δικαστήρια και όπου  χρειαστεί (αλήθεια τα κοστούμια είναι μόνο για Νεοδημοκράτες; Εμείς μόνο φθαρμένα τζην και μπουφάν από τη λαϊκή δικαιούμαστε;). Μας εγκαλείτε μήπως και γιατί βγάλαμε τα τσερβούλια; Και με αυτά όμως Ο ΣΥΡΙΖΑ  δεν θα σκύψει  ποτέ για να γλύψει, ούτε θα γίνει υπηρέτης οποιασδήποτε τρόικας.  
Τα καλαμπούρια  όμως, κύριοι, τελείωσαν. Κάθε αυθαιρεσία σας, κάθε καταπάτηση της νομιμότητας  θα καταγγέλλεται, και θα δίνετε λόγο γι αυτήν. Και όταν η ομαλότητα στη χώρα αποκατασταθεί και η πατρίδα μας αποκτήσει την ανεξαρτησία της, όλες οι παράνομες και αντιλαϊκές ενέργειές σας θα ελεγχθούν. Καταστρέψατε τη χώρα, βυθίσατε το λαό στην απόγνωση και αντί να νιώθετε ενοχή επιτίθεστε και από πάνω ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν σας σταμάτησε.

Ποιοι είναι οι σύντροφοί σας

"Σύντροφοι του Σύριζα, η αλήθεια είναι μία. Νικήτρια των εκλογών είναι η παράταξη της κυρίας Καλογήρου".

Να είστε καλά - θα γελάγαμε- αλλά αυτό το "σύντροφοι του Σύριζα" (5) από το στόμα σας, μόνο ανατριχίλα και ναυτία μας προκαλεί. Σύντροφοι δικοί σας δεν είμαστε εμείς. Εμείς μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και με τους απλούς δικούς σας ψηφοφόρους είμαστε τα θύματά σας. Δικοί σας σύντροφοι είναι τα κοράκια του διεθνούς κεφαλαίου, η Μέρκελ το ΔΝΤ και  οι ντόπιοι υπάλληλοι των δανειστών. Είναι οι εγκληματικές συμμορίες αρπαγής του Εθνικού μας πλούτου.  Μοιραστείτε με αυτούς τη λεία σας, όσο προλάβετε, και αφήστε  εμάς να είμαστε σύντροφοι με τους εργαζόμενους, τους αγρότες , τους νέους , τους επαγγελματίες και με όλους όσους ξεκληρίσατε. Πολλοί από αυτούς  ανήκαν μέχρι τώρα στην παράταξή  σας και όμως δεν γλύτωσαν την καταστροφή.

Αυτή ήταν, αυτή είναι και τώρα η Αριστερά, όσο ενοχλητικό και ακατανόητο να είναι για το δικό σας μυαλό.

Σημειώσεις:

(1) Αργασιά: Έτσι λένε στη Λήμνο το χωράφι με καλοκαιρινά φυτά (αμπελοφάσουλα, πεπόνια, καλαμπόκια κ.λπ.).

(2) Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ν. Ο Λέσβου της Ν.Δ: http://limniakifoni.gr/?p=8217

(3) Έκτακτη «ιατρική βοήθεια» από τη Ν.Δ. στον Άι Στράτη:  http://www.efsyn.gr/?p=200328   http://www.limnosreport.gr/archives/41769 

(4) Τσερβούλια: Υποδήματα από δέρματα ζώων που φορούσαν οι φτωχοί αγρότες στη Λήμνο. Σε άλλες περιοχές τα λένε γουρουνοτσάρουχα.

(5) Προσφώνηση μελών σοσιαλιστικών ή κομμουνιστικών κομμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL