Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.9°C26.6°C
3 BF 35%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.7°C25.3°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C22.7°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.8°C24.4°C
5 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.4°C24.9°C
3 BF 31%
Ερωτήσεις, επερωτήσεις, αναφορές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ερωτήσεις, επερωτήσεις, αναφορές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

* Δικαστήρια Πειραιά: Εγγυήσεις ότι τα Δικαστήρια του Πειραιά δεν πρόκειται να μεταφερθούν εκτός της πόλης, ζητάει με επίκαιρη ερώτησή του ο Θοδωρής Δρίτσας, σημειώνοντας ότι το σύνολο των εκπροσώπων της πειραϊκής κοινωνίας αντιδρά στη μεταφορά στο κτήριο "Κεράνη" στην οδό Θηβών (υπουργείο Δικαιοσύνης).

* Ρωσικό εμπάργκο: Με αφορμή τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από το ρωσικό εμπάργκο, ο Βαγγέλης Αποστόλου καλεί την κυβέρνηση με επίκαιρη ερώτησή του να διαφωνήσει έστω και τώρα με τα μέτρα της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας και να δεσμευτεί για την αποζημίωση όλης της παραγωγής που εξαιτίας του εμπάργκο δεν θα διατεθεί (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης).

* Εργατικό ατύχημα στον Κιθαιρώνα: Την επιβολή κυρώσεων στην εταιρεία "Περ. Βούτας Α.Ε." για το θανατηφόρο ατύχημα που συνέβη στις 4 Ιουλίου στον Κιθαιρώνα, ζητάει ο Γιάννης Σταθάς αναφέροντας ότι ανετράπη ειδικό όχημα μεταφοράς μεγάλων αντικειμένων με αποτέλεσμα ο οδηγός και πατέρας τριών παιδιών να χάσει τη ζωή του (υπουργεία Δικαιοσύνης, Εργασίας, Δημόσιας Τάξης).

* Εργατικό ατύχημα στο μηχανουργείο Δήμου Θεσσαλονίκης: Έλεγχο από το ΣΕΠΕ και διερεύνηση των συνθηκών του θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος στο μηχανουργείο του Δήμου Θεσσαλονίκης στις 21 Ιουλίου, ζητούν οι Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Γιάννης Αμανατίδης, Ευαγγελία Αμμανατίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Χρήστος Καραγιαννίδης, Τάσος Κουράκης, Αλέξης Μητρόπουλος, Κώστας Μπάρκας, Μαρία Μπόλαρη, Γιάννης Σταθάς και Δημήτρης Στρατούλης επισημαίνοντας ότι ειδικά στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) οι συνθήκες εργασίες ολοένα και δυσκολεύουν (υπουργείο Εργασίας).

* Προαστιακός στο Λαύριο: Τις μελέτες για την επέκταση του προαστιακού έως το λιμάνι του Λαυρίου ζητάει η Ευγενία Ουζουνίδου αναφέροντας ότι υπάρχουν η πρόταση του ΟΣΕ, κόστους 140 εκατ. ευρώ, με μέγιστη ταχύτητα 120 χλμ./ώρα, και η πρόταση της ΕΡΓΟΣΕ, κόστους 280 εκατ. ευρώ, με μέγιστη ταχύτητα 160 χλμ./ώρα (υπουργείο Υποδομών).

* Βάση UAV's στην Κρήτη: Με αφορμή το ενδεχόμενο εγκατάστασης βάσης αμερικανικών μη επανδρωμένων πολεμικών αεροσκαφών (UAV's) στο αεροδρόμιο Καστελίου Χανίων, οι Γιώργος Σταθάκης, Γιώργος Βαρεμένος, Κωστής Δερμιτζάκης, Μαρία Διακάκη, Μιχάλης Κριτσωτάκης και Ανδρέας Ξανθός ρωτούν αν υπάρχει συμφωνία και ζητούν να κατατεθεί στη Βουλή (υπουργείο Άμυνας).

* Απολύσεις στην Eurobank: Τις απολύσεις ενοικιαζόμενων εργαζόμενων από τη Eurobank καταγγέλλουν οι Δημήτρης Στρατούλης, Μαρία Μπόλαρη, Δημήτρης Τσουκαλάς, Χρήστος Καραγιαννίδης, Κώστας Μπάρκας, Γιάννης Σταθάς, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Αλέξης Μητρόπουλος αναφέροντας ότι αρχικά τους ζητείται να εξαντλήσουν το υπόλοιπο της κανονικής τους άδειας και με την επιστροφή τους να υπογράψουν την απόλυσή τους παρά το γεγονός ότι απασχολούνται ακόμη και 10 χρόνια (υπουργείο Εργασίας).

* Πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι 446 άνεργοι επιστήμονες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχουν αποπληρωθεί, τους διακόπηκε η κάρτα ανεργίας, ενώ απασχολούνται σε διοικητικές - διεκπεραιωτικές εργασίες (π.χ. "σκανάρισμα" αρχείων, τίτλων χωραφιών), υπογραμμίζουν οι Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Ευαγγελία Αμμανατίδου προτείνοντας να μην αναστέλλεται η ιδιότητα του ανέργου και την πληρωμή των δεδουλευμένων (υπουργείο Εργασίας).

* Εκλογική αποζημίωση δημοτικών υπαλλήλων Ζακύνθου: Οι υπάλληλοι του Δήμου Ζακύνθου, οι οποίοι άσκησαν καθήκοντα κατά την εκλογική διαδικασία του Μαΐου 2012, Ιουνίου 2012, Μαΐου 2014, δεν έχουν μέχρι σήμερα αποζημιωθεί, επισημαίνει ο Σταύρος Κοντονής, αναφέροντας πως το πρόβλημα προκύπτει επειδή ο δήμος δεν μπορεί να πάρει ασφαλιστική ενημερότητα (υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών).

* Επικουρικοί γιατροί στην Πύλη Τρικάλων: Απαράδεκτη είναι η εξαίρεση της Πύλης Τρικάλων από την υπουργική απόφαση για την παροχή κινήτρων σε επικουρικούς ιατρούς άγονων περιοχών, υπογραμμίζει η Παναγιώτα Δριτσέλη, επισημαίνοντας πως πρόκειται για 91 χωριά, πολλά από τα οποία βρίσκονται στην κορυφογραμμή της Πίνδου (υπουργείο Υγείας).

* Επάρκεια φυσικού αερίου: Τη διασφάλιση της επάρκειας εφοδιασμού και παροχής φυσικού αερίου τον ερχόμενο χειμώνα, ζητούν οι Νάντια Βαλαβάνη, Αποστόλης Αλεξόπουλος, Χαρά Καφαντάρη, Ευγενία Ουζουνίδου και Θανάσης Πετράκος προειδοποιώντας για τις επιπτώσεις των μέτρων κατά της Ρωσίας (υπουργεία Περιβάλλοντος, Εξωτερικών).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL