Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
21.3°C27.8°C
2 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
21.3°C27.3°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
22.0°C22.0°C
2 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
23.8°C29.9°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
25.9°C25.9°C
2 BF 50%
Πανηγυρισμοί στο κυβερνείο της αποικίας!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πανηγυρισμοί στο κυβερνείο της αποικίας!

Αν η Ελλάδα δεν ήταν στην Ε.Ε., θα είχε γίνει Αργεντινή, είπε ο νουβό πρεζιντάν της Κομισιόν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, ικανοποιώντας τον διοικητή της αποικίας. Αυτή η παραγγελιά - ανοησία, που δέσποζε στις ειδήσεις των τρακαδόρικων ΜΜΕ, απευθυνόταν κυρίως στους ηλικιωμένους τηλεθεατές, εκείνο το εκλογικό σώμα που τρομοκρατείται ευκολότερα και που κρατάει ακόμα στην εξουσία τα δύο χρεοκοπημένα κόμματα που συγκυβερνούν. Τα οποία κόμματα, μετά τις ευρωεκλογές, όπου συγκέντρωσαν συνολικά μόλις το 30% των ψήφων, δήλωσαν πως έλαβαν το μήνυμα και θα κοιτάξουν να διορθώσουν τις αδικίες καθώς οι θυσίες του ελληνικού λαού έχουν πιάσει τόπο και θα έχουμε από εδώ και πέρα συνεχώς πλεονάσματα.

ΦΥΣΙΚΑ κανένα μήνυμα δεν έλαβαν, ούτε και τους επιτρέπεται να λάβουν. Πόσες φορές δεν έχει σκίσει το Μνημόνιο ο Σαμαράς; Πόσες φορές ο ίδιος κύριος δεν έχει ορκιστεί πως τέρμα οι αυξήσεις των φόρων και οι μειώσεις μισθών και συντάξεων; Πόσες φορές ο Βενιζέλος δεν έχει παίξει τον ρόλο του δύσκολου χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα; Την Κυριακή ο Γκίκας Χαρσούβελης σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην "Καθημερινή" σημείωνε ότι: " Η ελληνική οικονομία έχει όλα τα εχέγγυα να αφήσει το παρελθόν πίσω της"και υπογράμμισε πως «ήρθε η στιγμή για ένα ελληνικό σχέδιο ανάπτυξης». Το οποίο σχέδιο ανάπτυξης δεν υπήρχε, δεν υπάρχει (όπως ομολογεί) και φυσικά δεν πρόκειται να υπάρξει. Στις αποικίες κάνουν κουμάντο οι αποικιοκράτες.

ΠΑΝΤΩΣ η πλήρης δήλωση του κ. Γιούνκερ ήταν σκοπίμως μπουρδουκλωμένη. Για την ακρίβεια είπε: «Όσον αφορά την Ελλάδα και την Αργεντινή, δεν μπορεί να γίνει παραλληλισμός, αλλά αν η Ελλάδα δεν ήταν στην Ε.Ε., θα είχαμε δραματικές επιπτώσεις στη ζωή των πολιτών και η Ελλάδα θα είχε γίνει Αργεντινή». Πώς και γιατί η Ελλάδα βρέθηκε καταχρεωμένη και μπουκωμένη από τα δάνεια των τοκογλύφων κατά παράβαση (από δανειζόμενους και δανειστές) του συμφώνου σταθερότητας, ο κ. Γιούνκερ το ξέρει πολύ καλά. Το ποιες κυβερνήσεις και πολιτικοί δημιούργησαν αυτό το ...κατόρθωμα και κατέστρεψαν τη χώρα, και αυτό το ξέρει καλά. Το ότι η χώρα μας, αν δεν ήταν στο ευρώ, δεν θα την μπούκωναν με δάνεια και μάλιστα με το ελληνικό δίκαιο και θα είχε δημοσιονομικά εργαλεία να αμυνθεί είναι γνωστό. Κατά συνέπεια, η Ελλάδα ουσιαστικά χρεοκόπησε εντός του ευρώ και μετατράπηκε στο καλύτερο οικόπεδο των αρπακτικών με θέα, ήλιο και θάλασσα. Το γνωρίζουν όλοι, ακόμα και αυτοί που ακόμα φοβούνται πως θα χάσουν τη μισή της μισής σύνταξής τους και τα σπίτια τους!

«Η ΕΛΛΑΔΑ, μετά από μια επώδυνη κρίση, με σκληρή προσπάθεια και με την ωριμότητα των πολιτών της και τη χωρίς προηγούμενο ευρωπαϊκή αλληλεγγύη (!) βγαίνει από την κρίση» δήλωσε ο πρωθυπουργός στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον εκλεγμένο πρόεδρο της Κομισιόν. Τόσα ψέματα με 27 λέξεις είναι πράγματι κατόρθωμα. Από τότε που πούλησε την ψυχή του στον διάβολο για να γίνει πρωθυπουργός, το μόνο που έχει σκίσει ο Σαμαράς είναι τις διαπιστώσεις και τις διακηρύξεις από τα "τρία Ζάππεια" που αποκάλυπταν τη λάθος συνταγή! Άλλωστε, όπως έχουν ομολογήσει όλοι, ΔΝΤ, Ε.Ε., Μέρκελ, Σόιμπλε και όλο το θεσμικό συναπάντημα, κράτησαν την Ελλάδα στο ευρώ για να μην χρεοκοπήσουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες. Το επανέλαβε πρόσφατα και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντζι προσθέτοντας ότι "η τρόικα είναι άρνηση της πολιτικής..." και συνιστά, εννοεί, την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.

ΠΟΙΕΣ προσπάθειες έκανε λοιπόν ο ελληνικός λαός; Αφού οι μισοί ικανοί προς εργασία πολίτες είναι άνεργοι, τι σκληρή προσπάθεια να κάνουν; Η νέα φοροεπιδρομή στην ακίνητη περιουσία σε έναν πληθυσμό που δεν έχει πλέον τις δυνατότητες να ανταποκριθεί, με κατασχέσεις των ιδιωτικών περιουσιών, δεν είναι θυσίες, είναι ληστείες, είναι τα λάφυρα των κατακτητών της χώρας. To λαϊκό μήνυμα των ευρωεκλογών με κυβέρνηση του 30% έχει και δεύτερο, πολύ πιο σκληρό μέρος. Η εκχώρηση της εθνικής ανεξαρτησίας, όσα ψέματα και αν πουν, όση τρομοκρατία και αν ασκήσουν, δεν μπορεί να κρατήσει πολύ και να μείνει ατιμώρητη.

[email protected]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL