Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Θανάσης Χειμωνάς, η μεταγραφή της χρονιάς: Από το ΠΑΣΟΚ στη FIFA
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θανάσης Χειμωνάς, η μεταγραφή της χρονιάς: Από το ΠΑΣΟΚ στη FIFA

O Θανάσης Χειμωνάς, αφού ξεκουράστηκε από το θρίαμβο της κεντροαριστεράς στις ευρωεκλογές, είπε να πιάσει ξανά από τις στήλες της Athens Voice, το αγαπημένο σπορ των νεογιάπηδων της εστετ διανόησης. Τον οχετό προς την Αριστερά. Αυτή τη φορά με αφορμή τη στάση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κρατική καταστολή και τις δολοφονίες παιδιών από τις φαβέλες, στις οποίες επιδίδεται η βραζιλιάνικη κυβέρνηση στο όνομα της ομαλής διοργάνωσης του Μουντιάλ.

Αγαπητέ κ.Χειμωνά, δεν θα μπούμε καν στον κόπο να αναφερθούμε στην πολιτική σας στάση που σας οδηγεί κάθε φορά στα γραπτά σας να ακολουθείτε τη σκέψη μεγάλων ανδρών όπως ο Θ.Πάγκαλος και ο Γ.Ψαριανός. Δεν γνωρίζουμε κιόλας ποιά είναι η σχέση σας με το άθλημα, το οποίο υπερασπίζεστε απέναντι στους «άμπαλους επαναστάτες». Λίγα λόγια μόνο θέλουμε να σας πούμε.

Εμείς είμαστε με τα πιτσιρίκια στις φαβέλες που ζούνε για τη μπάλα. Με τον κόσμο που φεύγει από τα γήπεδα, όταν αυτά γίνονται αρένα για τα συμφέροντα βιομηχάνων, εφοπλιστών, λαθρεμπόρων με μπράβους, οπαδικούς στρατούς και γραφιάδες της πλάκας.

Είμαστε με τους οπαδούς που συσπειρώνονται για να τσακίσουν το φασισμό στο πέταλο και στις γειτονιές τους. Με τους εξεγερμένους της Istanbul United που ένωσαν τους μεγαλύτερους συνδέσμους οπαδών της Τουρκίας, απέναντι στη βία της κυβέρνησης Ερντογάν. Με αυτούς που διεκδικούν ελευθερία στις μετακινήσεις οπαδών, ενάντια στα γήπεδα φρούρια που επιβάλλουν οι διεφθαρμένοι παράγοντες του ποδοσφαίρου.

Το ξέρουμε πως δε σου κάνουμε. Είσαι το τυπικό παράδειγμα του «φιλάθλου», που γουστάρει τον πρόεδρο-σερίφη, που ξέρει τα κόλπα να βγάζει την ομάδα πρώτη. Είσαι ο πελάτης της FIFA που σε νοιάζει μονάχα το «προιόν». Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν άνθρωποι σαν εσένα. Υπήρχαν το '71 αυτοί που βλέπανε το Γουέμπλεϊ και όχι τα βασανιστήρια. Υπήρχαν το '78 στην Αργεντινή, αυτοί που βλέπανε την «κούπα» και όχι τα κολαστήρια του Βιντέλα. Υπήρχαν το '04, αυτοί που βλέπανε την ολυμπιακή φλόγα και όχι το όργιο μίζας των ολυμπιακών έργων.

Για να γίνουμε σαφέστεροι. Εμείς είμαστε με τη φανέλα, εσύ με την εταιρία. Εμείς είμαστε με τον Σόκρατες, το Μπράϊτνερ, το Μαραντόνα. Εσύ είσαι με τον Πελέ και τους φίλους του.

Καλό μουντιάλ, κύριε Χειμωνά.

Το άρθρο του Θανάση Χειμωνά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL