Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δημ. Βίτσας: Εσωκομματικό κείμενο συμβολής στον διάλογο, το κείμενο των 53 (Video)

“Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει το σαββατοκύριακο, όπως ήταν προγραμματισμένη, για την αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων και τη χάραξη της πολιτικής και της πρακτικής του για την επόμενη περίοδο. Το κείμενο των 53 αποτελεί ένα μία συμβολή στον εσωκομματικό διάλογο"είπε ο Δημ. Βίτσας...

"Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει το σαββατοκύριακο, όπως ήταν προγραμματισμένη, για την αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων και τη χάραξη της πολιτικής και της πρακτικής του για την επόμενη περίοδο. Το κείμενο των 53 αποτελεί μία συμβολή στον εσωκομματικό διάλογο ενώ αρκετά από τα σημεία που περιλαμβάνει θα βρίσκονται στον εισηγητικό προς την Κ.Ε." δήλωσε ο Δημ. Βίτσας στο Mega απαντώντας στα σενάρια των συγκυβερνώντων κομμάτων που για άλλη μία φορά επιχειρούν να ανακαλύψουν εσωκομματικές συγκρούσεις στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δημ. Βίτσας διαβεβαίωσε τις συνομιλήτριές του χαριτολογώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μόνος σταθερός πόλος όταν όλοι οι άλλοι έχουν αποσταθεροποιηθεί και να μην ανησυχούν γι' αυτόν. Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν υπάρχει τάση προεδρικών, αντιθέτως υπάρχουν τάσεις με ιδεολογικοπολιτική κατεύθυνση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ουσία που προσπαθούν να αποκρύψουν τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ νίκησε και οι πολιτικές τους καταδικάστηκαν από τον ελληνικό λαό. Η νίκη είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για να εκτιμήσεις τα πλεονεκτήματά, να τα αξιοποιήσεις παραπέρα, αλλά και για να διερευνηθούν λύσεις σε όποιες αστοχίες, λάθη και παθογένειες. Δυστυχώς "η Ν.Δ. δεν γνωρίζει από τέτοιες διαδικασίες, γιατί δεν κουβεντιάζουν" είπε και υπενθύμισε στην κα Ασημακοπούλου, ότι το εκλογικό ποσοστό που πήρε σε αυτές τις εκλογές, η Ν.Δ. ήταν 22%.

Η Ελλάδα δια μέσου του ΣΥΡΙΖΑ έχει φωνή στο εξωτερικό με το δικό της εθνικό σχέδιο

"Η κυβέρνηση μας έχει καταστήσει επαίτες στα ευρωπαϊκά λόμπυ και τους ευρωπαίους ηγεμόνες" αντίθετα δια μέσου του ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα έχει φωνή και δικό της εθνικό σχέδιο, το σχέδιο των δυνάμεων που αρνούνται τη μνημονιακή πολιτική.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στην κα Αλ Σάλεχ περί εθνικής μειοδοσίας του ΣΥΡΙΖΑ λόγω των συναντήσεων στο  εξωτερικό, ότι θεωρήθηκε ότι τώρα που ξεκινάει η συζήτηση για το χρέος ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να παρέμβει. "Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση να διαπραγματευτεί για το χρέος, με αυτό το σκεπτικό γίνονται οι συναντήσεις του κ. Τσίπρα και με αυτό κάνουμε πολύ καλό στα εθνικά μας θέματα".

Γιατί να πάμε σε συζήτηση που δεν μας κάλεσαν;

"Εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης θα συγκροτηθεί αν αυτό είναι εφικτό, μετά τη λαϊκή ετυμηγορία" είπε ο Δημ. Βίτσας ενώ κατήγγειλε την έλλειψη ενημέρωσης από τον πρωθυπουργό, όχι μόνο ως προς την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά ούτε η εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης, όπως η ίδια δήλωσε δεν γνωρίζει την ατζέντα της συνάντησης του κ. Σαμαρά με τον Σόιμπλε. Αντίθετα έφερε το παράδειγμα της γερμανική βουλής την οποία φροντίζει να συγκαλεί και να ενημερώνει η κα Μέρκελ κάθε φορά πριν πάει σε μια συνάντηση κορυφής. "Τι δεν καταλαβαίνετε ότι δεν λειτουργεί καν ο κοινοβουλευτισμός;" είπε σε υψηλούς τόνους ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

"Πρώτα να ξεκαθαρίσουν οι κυβερνητικοί εταίροι αν μας θέλουν στην εθνική αντιπροσωπεία, γιατί να πάμε σε συζήτηση που δεν μας κάλεσαν;" αντέτεινε ο Δημ. Βίτσας στην προσχηματική παραφιλολογία της κυβέρνησης.

Κατ. Μπρέγιαννη

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Πέντε χρόνια

Τέτοιες μέρες, πριν από πέντε χρόνια, στις 25.1.2015, ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιγε ένα νέο κεφάλαιο στην πολιτική ζωή του τόπου. Με τη στήριξη μιας κοινωνίας απελπισμένης και εξοργισμένης από την ανυπολόγιστη καταστροφή δύο Μνημονίων και έχοντας διανύσει μια εντυπωσιακή πορεία

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις