Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΣΙΓΑΝ ; / Αφελείς ερωτήσεις για σοβαρές απαντήσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΣΙΓΑΝ ; / Αφελείς ερωτήσεις για σοβαρές απαντήσεις

Αγαπητή Ευγενία,

* Καλά, τόσο μεγάλο κυβερνητικό σχήμα γιατί χρειάζεται; Έχεις καταλάβει; Έτσι κι αλλιώς διεκπεραιωτικό είναι των αποφάσεων των απ' έξω αφεντικών. Πάντως, άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Οι γυναίκες είναι πάλι μειοψηφία και το μόνο καινούργιο στοιχείο από αυτή την άποψη είναι η θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου. Όσο για άλλες τοποθετήσεις, μετά την υπουργοποίηση του κ. Γεωργιάδη τά 'χουμε δει όλα. Όλες οι εκπλήξεις έχουν εξαντληθεί.

* Πόσο ακόμα θα παλεύουν οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ για το αυτονόητο; Έχουν κερδίσει νομικά, ηθικά, πολιτικά. Τι είναι αυτό το τείχος της αναλγησίας και της παραφροσύνης στο οποίο «βρήκαν»; Πότε θα δοθεί η λύση; Τι κοινωνία σχεδιάζεται, αδελφή; Έχω φοβηθεί, όχι για μένα, για τις γενιές που έρχονται.

* Δεν μου λες, έχεις ακούσει κάποια εξέλιξη για τα χημικά της Συρίας; Απορώ γιατί η κυβέρνηση δεν αντιστέκεται. Γιατί δεν κινείται διπλωματικά να αποφύγουμε τον κίνδυνο; Τόσες χώρες είπαν όχι, μεταξύ αυτών και η γειτονική χώρα, η Αλβανία. Δεν θα μπορούσε να συνάψει συμμαχία με όλες τις μεσογειακές χώρες; Δεν φτάνει που η Μεσόγειος έχει μεταβληθεί σε υγρό τάφο για τόσους δύσμοιρους-ες μετανάστες-ριες, τώρα να επιβαρυνθεί και με τον κίνδυνο των χημικών; Η σιωπή από την κυβέρνηση μοιάζει ύποπτη, δεν νομίζεις;

* Ο πραγματικός νικητής των εκλογών ήταν η τηλεόραση. Το πιστεύεις αυτό; Έχει τις πιο πολλές πρωτιές στο Ευρωκοινοβούλιο, διακομματικά δε. Δηλαδή, αντί να διορθωθεί αυτή η στρέβλωση, καθ' ότι η προβολή δεν συνεπάγεται και τα ανάλογα προσόντα, διατηρείται και ενισχύεται.

* Έχεις καταλάβει την αργία του Αγίου Πνεύματος; Εγώ, πάλι, όχι. Τι πράγμα είναι αυτό; Η μισή εργαζόμενη Ελλάδα αργεί, η άλλη μισή εργάζεται. Μα δεν χρειάζονται όλοι και όλες την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος; Ιδιαίτερα σήμερα, στις μέρες του χάους και της μοναδικής σύγχυσης; Άσε που εγώ η ανίδεη δέχτηκα ένα σωρό τηλέφωνα, αν τα φαρμακεία θα είναι ανοικτά, οι τράπεζες και οι λαϊκές.

* Γιατί ο Λάκης καταφεύγει τελευταία σε αφόρητη βωμολοχία; Γιατί τα... απόκρυφα βγαίνουν στη δημόσια θέα; Η σάτιρα, όχι η πλάκα, είναι το ζητούμενο, και σε αυτό είναι μοναδικός.

* Τι γίνεται με αυτήν τη διαβόητη Μπόκο Χαράμ; Ξέρεις κάτι περισσότερο; Ποια είναι αυτή οργάνωση που εφαρμόζει το αρχαίο αποκρουστικό έθιμο της αρπαγής γυναικών; Ποιος τη χρηματοδοτεί, την εξοπλίζει, τη στηρίζει; Γιατί αισθάνεται παντοδύναμη; Γιατί δεν υπολογίζει ούτε τις διεθνείς αντιδράσεις ούτε τη διεθνή νομιμότητα; Αυτοί μοιάζει να ζουν σε αρχαϊκό περιβάλλον, όπου τα όπλα μιλάνε για όλα.

* Γιατί τελευταία έχουν δει το φως της δημοσιότητας απεχθείς περιπτώσεις βάναυσης μεταχείρισης των γυναικών; Άραγε αυτές οι περιπτώσεις δεν υπήρχαν; Μήπως τώρα οι γυναίκες - θύματα, συνεπικουρούμενες από τις φεμινιστικές οργανώσεις και αυτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις φέρνουν στο προσκήνιο; Μήπως άρχισε να σπάει ο κύκλος της σιωπής;

* Έχεις καταλάβει τι γίνεται στην Τουρκία; Διαδηλώσεις, κυνηγητό της αστυνομίας, διαρκής αναστάτωση, αλλά η εξουσία και το καθεστώς Ερντογάν παραμένει αλώβητο. Πώς γίνεται αυτό; Πρόκειται μάλλον για φαινόμενο.

* Τι γίνεται στη Βραζιλία; Μήπως ήρθε ο καιρός, με αφορμή τη Βραζιλία, να τεθεί επί τάπητος το θέμα της διοργάνωσης των μεγάλων αθλητικών συναντήσεων; Πρέπει να προηγούνται στον οικονομικό σχεδιασμό οι φαραωνικές πανάκριβες εγκαταστάσεις και ο λαός να υποφέρει; Αντί των σταδίων, μήπως πρέπει να προηγηθούν οι φαβέλες;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL