Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Η μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ!

Δεν νομίζω, αγαπητοί αναγνώστες, να υπάρχει καμιά αμφιβολία, πως τα αποτελέσματα των εκλογών ήταν εξόχως ικανοποιητικά για την κυβέρνηση και κάθε ένα κόμμα της ξεχωριστά. Η σταθερότητα είναι πια γεγονός αδιαμφισβήτητο, και μάλιστα με έντονες τάσεις περαιτέρω βελτίωσης.

Δεν είναι μόνο που το πιστοποιούν οι πλέον έγκυροι σχολιαστές (Πρετεντέρης, Πορτοσάλτε, ο ΑΝΤ1 καθ' ολοκληρίαν κ.λπ.). Προκύπτει αδιαμφισβήτητα και από τα δεδομένα της επιστήμης.

Γιατί το πρόβλημα μ' αυτούς τους συριζαίους δεν είναι μόνο που είναι κουμπούρες περί τα πολιτικά. Είναι και που είναι τελείως αμόρφωτοι. Διότι, κύριοι, τι μας διδάσκει η φυσική επιστήμη; Πως ένα σώμα είναι τόσο πιο ευσταθές όσο χαμηλότερα είναι το κέντρο βάρους του. Ενώ όσο πιο ψηλά είναι το κέντρο βάρους του σώματος, τόσο πιο ασταθές είναι και μπορείς να το γκρεμίσεις εύκολα.

Η αρχή αυτή της φυσικής έχει απόλυτη εφαρμογή και στην πολιτική. Πάρτε παράδειγμα τη Ν.Δ. του στρατηλάτη μας. Είχε στις ευρωεκλογές του 2009 32,30%! Το ΠΑΣΟΚ είχε 36,65%. Σύνολο δηλαδή 69%. Ψηλά, πολύ ψηλά. Άρα, αστάθεια. Ενώ τώρα; Κατέβηκε 10 πόντους παρακάτω η ΝουΔούλα μας, στο 23% παρά κάτι, κατέβηκε άλλους 28,5 πόντους παρακάτω το ΠΑΣΟΚ, σύνολο δηλαδή 38,5 πόντους παρακάτω, και η σταθερότητα πια βελτιώθηκε εντυπωσιακά.

Βέβαια, για να είμαστε και απόλυτα σίγουροι πως η κυβέρνηση θα είναι ακλόνητη, πρέπει, επιστημονικά, να χάσει τουλάχιστον καμιά δεκαριά πόντους ακόμα. Κι αν μάλιστα μετά πάρει στους κόλπους της και τη ΔΗΜ.ΑΡ. του κ. Κουβέλη, που έχει κατακτήσει ίσως και το παγκόσμιο ρεκόρ σταθερότητας με το 1,2% που πήρε, τότε πια δεν φοβάμαι τίποτα.

Και όλα αυτά τα περί της φοβερής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ είναι για μένα παραμύθια για μικρά παιδιά. Γιατί, αν δεν το ξέρετε, και μεταξύ μας δηλαδή, το στελεχικό και επιστημονικό δυναμικό του κόμματός μας επέλεξε αυτόν τον σατανικό τρόπο για να καταρρεύσει μια ώρα αρχύτερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σου λέει, σε πάμε, κύριε, από τη σταθερότητα του 4% που ήσουνα, στην αστάθεια του 27%, σ' αφήνουμε να πάρεις άλλο ένα 10% περίπου, να ψηλώσεις, να πας στο 35-37%, και μετά σου δίνουμε μια κακιά και σε παίρνει ο διάβολος μια και καλή. Μεγαλοφυές!

Ύστερα, εγώ το σκέφτομαι κι αλλιώς. Γνωρίζουμε όλοι τη μεγάλη φιλία του στρατηλάτη μας με την κ. Μέρκελ και την αμοιβαία εκτίμηση που υπάρχει μεταξύ δύο ισότιμων εταίρων. Ξέρουμε επίσης τη σοβαρή αποστολή που ο στρατηλάτης μας έχει αναλάβει -συνεπικουρούμενος βέβαια και από τον κ. Βενιζέλο και σε πλήρη συνεργασία με την κ. Μέρκελ- για τη σωτηρία της Ελλάδας μας.

Αλλά, βρε παιδιά, στον Θεό σας. Ο πρωθυπουργός μας είναι 2 μέτρα, ενώ ο αντιπρόεδρός μας είναι 2 x 2 μέτρα. Γίνεται έτσι δουλειά; Και ξέρουμε όλοι πόσο σχολαστική είναι η κ. Μέρκελ!

Βάλε τώρα τον δίμετρο πρωθυπουργό μας και τον 2 x 2 αντιπρόεδρό μας να πρέπει τρις ημερησίως να ξεσκονίζουν και να γυαλίζουν τα παπούτσια της κ. Μέρκελ στο κομψό ποδαράκι της! Πώς να σκύψεις από κει ψηλά; Σε πιάνει λουμπάγκο, σε πιάνει κρεατοκόπημα, ράκος γίνεσαι. Ενώ τώρα που κόντυναν κι οι δύο, και πιο σταθεροί και ευέλικτοι είναι, με αποτέλεσμα η δουλειά γίνεται απείρως ευκολότερα, και η κ. Μέρκελ είναι πολύ περισσότερο ευχαριστημένη. Δεδομένου δε πως όλοι γνωρίζουμε πόσο ανοιχτοχέρα και έξω καρδιά είναι, είμαι πια απολύτως σίγουρος για την επιτυχία του προγράμματος διάσωσης και το «κούρεμα» - και μάλιστα με την «ψιλή».

Μόνο, παρακαλώ, θυμίστε μου να ρωτήσω τον πρωθυπουργό μας να μου διευκρινήσει: Τι ακριβώς έχει κατά νου να «κουρέψει» με την «ψιλή;».

* Ο Βασίλης Μπαλαής είναι γιατρός και συγγραφέας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL