Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.4°C
4 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.4°C13.3°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.2°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
0 BF 93%
8 και σήμερα / 8 και σήμερα...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

8 και σήμερα / 8 και σήμερα...

Γιάννης Τόλιος: «Τράπεζες δημόσιες για στήριξη της ανάπτυξης»

Η προκλητική πολιτική ιδιωτικοποίησης αποκαλείται από την κυβέρνηση, τους τραπεζίτες και τα «παπαγαλάκια» των MME success story... και όντως είναι για τους ολιγάρχες του χρηματιστικού κεφαλαίου, τόνισε χθες ο Γιάννης Τόλιος, υποψήφιος ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, σε ομιλία του προς τους εργαζόμενους του «Νομισματοκοπείου» της Τράπεζας Ελλάδος. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Ο ελληνικός λαός ματώνει τα τελευταία χρόνια με τις πολιτικές λιτότητας χάριν δανειστών και τραπεζιτών. Πάνω από 200 δισ. ευρώ έχουν δοθεί ως εγγυήσεις στις τράπεζες για χρηματοδότηση της οικονομίας (μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αγροτών, δημοσίων έργων) και η 'στρόφιγγα' ρευστότητας παραμένει ουσιαστικά κλειστή. Ταυτόχρονα, με 'ζεστό χρήμα' 40 δισ. εξασφάλισε τη σωτηρία των τραπεζών στο πλαίσιο της λεγόμενης 'ανακεφαλαιοποίησης' με πέρασμα της πλειοψηφίας των μετοχών στο λεγόμενο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Δυστυχώς, τελευταία ζούμε μια ακόμα προκλητική ενέργεια σε βάρος του ελληνικού λαού από την κυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ με τις ευλογίες της τρόικας. Οι εν δυνάμει τέσσερις μεγάλες δημόσιες τράπεζες ιδιωτικοποιούνται η μια μετά την άλλη περνώντας στα χέρια Ελλήνων και ξένων τραπεζιτών και επιθετικών funds (Soros, Polson κ.ά.). Ειδικότερα, ενώ για τη σωτηρία της Eurobank διατέθηκαν άμεσα και έμμεσα (εξαγορά T.T. και Proton) συνολικά 10 δισ. ευρώ, πρόσφατα πωλήθηκε κατά 2/3 σε ξένους κερδοσκόπους χάνοντας το Ελληνικό Δημόσιο πάνω από 2,5 δισ. ευρώ (το ΤΧΣ είχε πληρώσει 1,5 ευρώ ανά μετοχή και την πούλησε 0,30 ευρώ, πέντε φορές φθηνότερη)! Κάτι ανάλογο έγινε με την Εθνική όπου το ΤΧΣ αγόρασε την πλειοψηφία των μετοχών σε τιμή 4,3 ευρώ και πώλησε το 43% σε τιμή 2,2 ευρώ, ζημιώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο και τους μικροεπενδυτές πάνω από 1,5 δισ. ευρώ".

Aλ. Χριστακάκη, Ρ. Σβίγγου: «Αυτοί φεύγουν, η ΕΡΤ έρχεται...»

Πολιτική δικαίωση του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ αποτελεί η δικαστική απόφαση που χαρακτηρίζει άκυρες τις απολύσεις των 20 εργαζομένων στην ΕΡΑ Ηρακλείου Κρήτης, μετά το «μαύρο» της 11ης Ιουνίου. Αυτό τόνισαν σε χθεσινή κοινή δήλωσή τους η απολυμένη δημοσιογράφος της ΕΡΤ και υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρα Χριστακάκη και η επίσης υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου. «Πρόκειται για την πρώτη δικαστική απόφαση, η οποία ενισχύει την αποφασιστικότητα και την επιμονή των εργαζομένων στην ΕΡΤ να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Την ώρα που συνεχίζεται το ναυάγιο της ΝΕΡΙΤ, καθώς εγκαταλείπουν ως ποντικοί το σκάφος όσοι μέχρι χθες ήταν καπετάνιοι και εδραίωσαν με την ηγετική τους παρουσία το πραξικοπηματικό λουκέτο και τη φίμωση, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και με νέα όπλα ενισχύουν το όνειρο και τον αγώνα τους. Όταν οι πρώην επικεφαλής ανακαλύπτουν διαφθορά, ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις στο μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ, την ίδια ώρα δικαιώνονται οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ», υπογράμμισαν οι υποψήφιες προσθέτοντας: «Μαζί με τη δικαστική λύση χρειάζεται και πολιτική για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Στις 25 ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί φεύγουν, η ΕΡΤ έρχεται...».

Σάββας Ρομπόλης: Μέτρα για την ανεργία των νέων

Στη Μεταμόρφωση Αττικής, όπου συμμετείχε και στη συγκέντρωση της δημοτικής κίνησης του ΣΥΡΙΖΑ, περιόδευσε χθες ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάββας Ρομπόλης. Επίσης παραβρέθηκε σε εκδήλωση της δημοτικής κίνησης του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Φυλής και αναφέρθηκε στα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και στις εξελίξεις που αναμένονται με βάση το Μακροπρόθεσμο πρόγραμμα (2015-2018), δηλαδή το αναθεωρημένο Μνημόνιο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή. Επίσης ανέλυσε την εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας, υπογράμμισε την αναγκαιότητα της ανάπτυξης με απασχόληση για την αποτελεσματική καταπολέμηση της ανεργίας και ιδιαίτερα της ανεργίας των νέων και ανέδειξε την αναγκαιότητα αλλαγής - τροποποίησης της ευρωπαϊκής συνθήκης και του καταστατικού της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας για την αντιμετώπιση του χρέους, της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού στην Ευρώπη.

Αλ. Καλύβης: «Να τοποθετηθούν και τα άλλα κόμματα για τον κατώτατο μισθό»

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Καλύβης κάλεσε και τα άλλα κόμματα «να τοποθετηθούν για το θέμα του κατώτατου μισθού», γιατί, όπως εξήγησε, η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρη και έχει δεσμευθεί προγραμματικά για κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ. Είναι το πρώτο μέτρο που θα πάρει επειδή θεωρεί ότι βοηθάει στη σταθεροποίηση και την ανάπτυξη της οικονομίας. «Έχετε καταστρέψει τη μεσαία τάξη με την πολιτική σας» είπε απευθυνόμενος στην ευρωβουλευτή της Ν.Δ. που ήταν στο πάνελ και επιχείρησε καταστροφολογικές προβλέψεις ενάντια στην επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. "Η Ν.Δ. επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ σαν να είναι ήδη κυβέρνηση. Επιπλέον το θέμα του ευρώ δεν ανοίγει από τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ξεκάθαρη θέση σε αυτό, αλλά από τη Ν.Δ. με σαφέστατες επικοινωνιακές και προεκλογικές προθέσεις».

Γιώργος Κυρίτσης: «Θα νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση δεν στέκεται»

Η επόμενη μέρα των ευρωεκλογών θα φέρει άμεσα πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και εθνικές εκλογές, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσει και η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να σταθεί, υποστήριξε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, μιλώντας στο «Κόκκινο 93,4». Ο Γιώργος Κυρίτσης σημείωσε πως μια ισχυρή ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο και η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν θα λειτουργήσουν ως εναρκτήριο λάκτισμα ώστε να δοθεί μία ευρωπαϊκή λύση συνολικά στο θέμα του χρέους υπέρ των συμφερόντων των λαών και όχι του κεφαλαίου.

Στη Σάμο ο Αλέξης Μπένος

Ο Αλέξης Μπένος, μαζί με μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Σάμου, την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Σάμου Ευαγγελία Μαρώλια, τον υποψήφιο δήμαρχο Τάσο Κοζώνη καθώς και τη βουλευτή Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ Αγνή Καλογερή, επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Σάμου, το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, Αγροτικά Ιατρεία και το ΠΕΔΥ(πρώην ΕΟΠΥ), συνομίλησε με πολλούς εργαζομένους στον χώρο της Υγείας και διαπίστωσε την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια Υγεία στη Σάμο εν μέσω Μνημονίων.

Αναγνωστοπούλου, Μηλιός και Οσμάν απόψε στην Ξάνθη

Απόψε στις 8 το βράδυ, στο ανοικτό Αμφιθέατρο της κεντρικής πλατείας της Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητές τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του Γιάννη Μηλιό, Σία Αναγνωστοπούλου και τον Ξανθιώτη Ουμίτ Μεστάν Οσμαν. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και το ψηφοδέλτιο της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης «ΡΙΖ.Α.» για της εκλογές της Περιφέρειας με ομιλητές τον Κώστα Μορφίδη, υποψήφιο περιφερειάρχη, και τη Βασιλική Αγοραστού, υποψήφια αντιπεριφερειάρχη.

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΛΣΤΑΤ

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή και υποψήφιο στις ευρωεκλογές Νίκο Χουντή και τις υποψήφιες για την Ευρωβουλή Δέσποινα Σπανού και Ελένη Σωτηρίου θα επισκεφτούν την ΕΛΣΤΑΤ σήμερα στις 12 το μεσημέρι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL