Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
4 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.2°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C22.0°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.8°C
4 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.8°C24.1°C
4 BF 30%
9 και σήμερα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

9 και σήμερα

M. Γλέζος: «Πρωθυπουργέ της χώρας, σε προκαλώ, τολμάς να κάνεις μια τέτοια συγκέντρωση;»

«Άσε τις επιθέσεις της λάσπης εναντίον μου και σε προκαλώ να περπατήσουμε μαζί στους δρόμους χωρίς συνοδείες αστυνομικών και να δούμε πώς θα μας υποδεχθεί ο κόσμος» ήταν η απάντηση - πρόκληση του Μανώλη Γλέζου προς τον πρωθυπουργό με αφορμή την επίθεση λάσπης που έχει δεχτεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μανώλης Γλέζος, μιλώντας σε εκδήλωση στη Λαμία και παίρνοντας την ευκαιρία από την παρουσία του Αντώνη Σαμαρά τη Δευτέρα στη πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, σχολίασε πως η δική του συγκέντρωση έχει πολύ περισσότερο κόσμο από την κλειστή του πρωθυπουργού και ρώτησε τον κ. Σαμαρά αν τολμά να κάνει μια τέτοια συγκέντρωση σε πλατεία. Τον προκάλεσε μάλιστα να βγουν μαζί στον δρόμο, χωρίς συνοδείες, για να δουν πώς θα τους υποδεχθεί ο κόσμος. Επίσης ζήτησε από τον πρωθυπουργό, πριν προχωρήσει στην αναθεώρηση του Συντάγματος, να το εφαρμόσει. Ο Μανώλης Γλέζος υπογράμμισε την κρισιμότητα των εκλογών του Μαΐου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται η πορεία της χώρας, το μέλλον του λαού, όλοι οι αγώνες που κάναμε και ζητούν σήμερα δικαίωση. Κρίνεται το ανεκπλήρωτο όραμα του 1821 και του αγώνα της Αντίστασης. Κρίνεται η υποτέλεια ή η εθνική ανεξαρτησία της χώρας". Κατά την ομιλία του ο Μανώλης Γλέζος άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Σαμαρά λέγοντας: «Είμαστε υπόδουλοι στο ξένο κεφάλαιο χάρη στους κυβερνώντες». Αναφερόμενος στη συνταγματική αναθεώρηση που εξήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς, κάλεσε τον πρωθυπουργό να μάθει πρώτα να σέβεται το Σύνταγμα, του οποίου παραβιάζει βασικά άρθρα, και ανέπτυξε τις απόψεις του για τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, το κύτταρο της δημοκρατίας και της λαϊκής βούλησης. Συνεχίζοντας την περιοδεία του στη Στερεά Ελλάδα ο Μ. Γλέζος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Μήνυμα της Κωνσταντίνας Κούνεβα

Χαιρετισμός της Κωνσταντίνας Κούνεβα διαβάστηκε σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, όπου μεταξύ άλλων η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Καιρός ν' ακουστεί η φωνή μας. Και πρέπει ν' ακουστεί δυνατά. Όλα τα πλάσματα κατά τη γέννησή τους είναι απαλά κι αδύναμα. Κι όταν έρθει η στιγμή του θανάτου γίνονται σκληρά και σάπια, όπως είναι και το σημερινό σύστημα... Στερεό και ισχυρό φαίνεται αυτό που χάνεται. Τρυφερό κι αδύναμο είναι ό,τι αρχίζει μόλις τη ζωή, όπως είναι η φωνή και το όραμά μας. Το μέλλον είναι δικό μας, κι αρχίζει τώρα».

Αλ. Χριστακάκη: «Ανατροπή, όχι σταθερότητα»

Η πολιτική λύση αποτελεί προϋπόθεση για την υλοποίηση των αιτημάτων των κινημάτων, τόνισε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιογράφος και απολυμένη συμβασιούχος της ΕΡΤ, Αλεξάνδρα Χριστακάκη, που βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3 και της ΕΡΑ Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων της αυτοδιαχειριζόνης ΕΡΤ. Επίσης, η Αλ.Χριστακάκη από την ERTOPEN τόνισε: «Επιδιώκουμε την ανατροπή, δεν θέλουμε αυτή τη σταθερότητα», υπογραμμίζοντας πως η ΕΡΤ δεν θα ξαναλειτουργήσει αν δεν υπάρξει πολιτική ανατροπή. Για τη ΝΕΡΙΤ είπε πως αποτελεί έναν σκληρό μηχανισμό προπαγάνδας της κυβέρνησης και του Μνημονίου, ενώ για την... επόμενη μέρα υποστήριξε πως η ΕΡΤ, με μια κυβέρνηση Αριστεράς, δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με την ΕΡΤ που υπήρχε πριν από τις 11 Ιουνίου του 2013.

Κρ. Αρσένης: «Εμπόριο ελπίδας με ψευδή στοιχεία»

Για προεκλογικό εμπόριο ελπίδας με ανυπόστατα νούμερα για έσοδα του Δημοσίου δισεκατομμυρίων ευρώ από την εκμετάλλευση πετρελαίου και φυσικού αερίου καθώς και για κίνδυνο καταστροφής της τοπικής οικονομίας στα Ιωάννινα από ενδεχόμενη έρευνα για σχιστολιθικό πετρέλαιο και αέριο στα Ζαγοροχώρια, στα Μαστοροχώρια και την Κόνιτσα, κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ Κρίτων Αρσένης, με αφορμή τη σημερινή υπογραφή των συμβάσεων για την πραγματοποίηση ερευνών και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. Η κυβέρνηση συνεχίζει να επικαλείται ατεκμηρίωτα νούμερα, τόνισε ο κ. Αρσένης προσθέτοντας ότι τα έσοδα ύψους 150 δισ. ευρώ είναι τα ίδια που είχε ανακοινώσει ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης πριν τη διεξαγωγή των σεισμικών ερευνών.

Στην Κοζάνη σήμερα ο Νίκος Χουντής

Στην κεντρική συγκέντρωση του Περιφερειακού Συνδυασμού Δυτικής Μακεδονίας ΑλλάΖουμε Εποχή, θα παρευρεθεί και θα μιλήσει σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής. Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη (αίθουσα «Κοβεντάρειος») στις 20.30 θα μιλήσει και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θέμης Μουμουλίδης. Χθες, ο Νίκος Χουντής, στη συνάντησή του με τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα τους, καθώς επίσης και τη θέση ότι η μάχη κατά του Μνημονίου και των πολιτικών του, πρέπει να συνεχιστεί, τόσο στην Ελλάδα και στο εθνικό κοινοβούλιο όσο και στο Ευρωκοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Από σοβαρό λάθος στην ηλεκτρονική επεξεργασία στο έντυπο των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωβουλή παρουσιάζονται τα βιογραφικά στοιχεία του Νίκου Χουντή, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, έως το 1991. Προς αποκατάσταση της παράλειψης, η "Αυγή" δημοσιεύει το πλήρες βιογραφικό του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: Ο Νίκος Χουντής γεννήθηκε στα Λαγκάδια Αρκαδίας το 1953. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Ηλεκτρολόγος - Μηχανικός, και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις. Εντάχθηκε στην Αριστερά την περίοδο του αντιδικτατορικού αγώνα και οργανώθηκε στην ΚΝΕ και μετέπειτα στο ΚΚΕ. Συμμετέχει στον Συνασπισμό από την ίδρυσή του και είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας από 1992. Διετέλεσε γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΝ (1996-2000), υπεύθυνος Εξωτερικής και Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΝ (2000-2004), γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού (2005-2009). Εκλέχθηκε ευρωβουλευτής, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, στις ευρωεκλογές του 2009, συμμετέχοντας στην Ευρωομάδα της Αριστεράς (GUE/NGL).

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές σε εκδήλωση του Red Notebook και της «Εποχής»

Στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα Αuditorium (Σίνα 2), το Red Notebook και η "Εποχή" διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο «Η ριζοσπαστική Αριστερά από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ μέχρι σήμερα». Μιλούν οι υποψήφοι ευρωβουλευτές: Χάρης Γολέμης, Αλέξης Μπένος, Ράνια Σβίγκου και Τασία Χριστοδουλοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL