Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
10 και σήμερα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

10 και σήμερα

Γ. Μηλιός: «Στις 26 Μαΐου οι εξελίξεις θα οδηγήσουν σε κυβέρνηση της Αριστεράς»

Η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να προσφύγει στη μόνη δημοκρατική διέξοδο, που είναι αυτή της λαϊκής ετυμηγορίας, υποστήριξε ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γιάννης Μηλιός σε ραδιοφωνική συνέντευξη τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έχουμε πρόγραμμα που έχει προτεραιότητά του τη σταθεροποίηση της κοινωνίας. Εμείς δεν θεωρούμε τον άνθρωπο κόστος, όπως τον θεωρεί η ολιγαρχία, η οποία -διά των εκπροσώπων της, των Σαμαρά και Βενιζέλου-, μιλάει για εργασιακό κόστος, καταργεί τη ζωή μας, τα δικαιώματά μας, το εισόδημά μας, διότι, λέει, θέλει να μας χρησιμοποιήσει ως κόστος που θέλει να συμπιεστεί. Εμείς θεωρούμε ότι η οικονομία πηγαίνει καλά όταν ο άνθρωπος πηγαίνει καλά, η μικρή επιχείρηση, το νοικοκυριό και γενικά η πλειοψηφία του κόσμου». Ο Γιάννης Μηλιός αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις που θα προκύψουν από τα ποσοστά των κομμάτων στις ευρωεκλογές επεσήμανε πως στις 26 Μαΐου «θα φανεί ότι η κυβέρνηση δεν έχει πια, με κανένα τρόπο, τη λαϊκή νομιμοποίηση. Δεν θα μπορέσουν να νομοθετήσουν αυτά που σχεδιάζουν, δηλαδή τις μαζικές απολύσεις οι οποίες πρώτα από όλα θα εφαρμοστούν στις τράπεζες, την κατάργηση των επικουρικών συντάξεων, τη συμπίεση των βασικών συντάξεων στα 360 ευρώ και την κατάργηση του ασφαλιστικού συστήματος όπως το ξέραμε μέχρι τώρα... Όλα αυτά δεν θα μπορέσουν να περάσουν. Η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να προσφύγει στη μόνη δημοκρατική διέξοδο, που είναι αυτή της λαϊκής ετυμηγορίας».

Δ. Παπαδημούλης: «Όσοι είναι ευχαριστημένοι με την κυβερνητική πολιτική, ας ψηφίσουν Σαμαρά ή Βενιζέλο»

«Εργαζόμαστε και πιστεύουμε σε μια καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, και με μια ψήφο, πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ είναι νίκη, αν όμως καταφέρουμε το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ να είναι πάνω από το άθροισμα Ν.Δ. και Ελιάς, θα είναι πολιτικός σεισμός» ήταν η απάντηση του Δημήτρη Παπαδημούλη σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τον πήχυ των ευρωεκλογών. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές υπογράμμισε πως «θα πολλαπλασιάσουμε τις δυνάμεις μας στην Αυτοδιοίκηση παρά τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και σε αντίθεση με τα ισχυρά πελατειακά δίκτυα των ψευδοανεξάρτητων κυβερνητικών υποψηφίων. Στη μεγάλη πλειοψηφία των Περιφερειών καθώς και σε πολλούς μεγάλους δήμους, οι συνδυασμοί που στηρίζουμε θα είναι στον β' γύρο». Ο Δημήτρης Παπαδημούλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ενδεχόμενο αποχής και κάλεσε τους πολίτες να «μαυρίσουν» αυτούς που  τους «μαυρίζουν» τη ζωή, τονίζοντας ότι «στις 25 Μαΐου θα έχουμε μια καθαρή νίκη, που θα προκαλέσει επιτάχυνση των πολιτικών εξελίξεων».

Ράνια Σβίγκου: «Δεν είμαστε 'χρεοκοπημένη' γενιά»

«Να ζήσουμε σε μια κοινωνία όπου οι αξίες της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης δεν θα είναι κενό γράμμα». Αυτό το όραμα περιέγραψε η Ράνια Σβίγκου, η εκπρόσωπος της νέας γενιάς στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Η υποψήφια ευρωβουλευτής σε συνέντευξή της τόνισε πως «η δημιουργικότητα, οι γνώσεις και η ουσιαστική συμμετοχή των νέων ανθρώπων θα αποτελούν πρωταρχικό στοιχείο και στήριγμα στην προσπάθεια ρήξης με τις πολιτικές λιτότητας που παρουσιάζονται πανευρωπαϊκά ως καθολικό οικονομικό και πολιτικό δόγμα» και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι είναι στο χέρι μας να γίνουν αυτά πραγματικότητα και να διαψεύσουμε όσους μας θεωρούν 'χρεοκοπημένη' γενιά».

Γιώργος Φουντουλάκης: «Κάποιοι έχουν τάξει το νοσοκομείο 'Σωτηρία' στους δανειστές μας»

Την ευκαιρία να συναντηθεί με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του οσοκομείου «Σωτηρία» είχε σήμερα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Φουντουλάκης. Όπως έγινε γνωστό, σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του «Σωτηρία» με αφορμή τον εορτασμό της «Ημέρας του Νοσηλευτή», το νοσοκομείο "Σωτηρία" κινδυνεύει άμεσα με «λουκέτο», κάτι που δεν προσπάθησε να διαψεύσει ούτε η διοίκηση του νοσοκομείου. «Τη στιγμή που οι κυβερνώντες πανηγυρίζουν για το πλεόνασμα και την ανύπαρκτη ανάπτυξη που έφεραν στην Ελλάδα, στέλνουν μήνυμα στους εργαζομένους ενός νοσοκομείου, ότι θα μείνουν χωρίς δουλειά λόγω λουκέτου. Κάποιοι φαίνεται πως έχουν τάξει στους δανειστές μας το φιλέτο των 600 στρεμμάτων, το οποίο φιλοξενεί ένα νοσοκομείο - κόσμημα για τον τομέα της υγείας στη χώρα μας. Καλό θα ήταν, κάποιος από την κυβέρνηση να βγει και να διαψεύσει -εάν μπορεί- τα όσα είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας σχετικά με το κλείσιμο του νοσοκομείου 'Σωτηρία'. Εάν δεν το κάνουν, μάλλον θα έχουν βάλει κι αυτοί τις υπογραφές τους σε μια ακόμη μαύρη σελίδα στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Εκτός κι αν τους ευχαριστεί να παίζουν με τις τύχες χιλιάδων εργαζομένων που καθημερινά μοχθούν για να καλύψουν τα κενά που έχουν παρουσιαστεί στον τομέα της υγείας στην εποχή της τρόικας και του Μνημονίου», δήλωσε ο Γιώργος Φουντουλάκης.

Με δικηγόρους και δικαστικούς ο Γ. Κατρούγκαλος

Στην εκδήλωση που οργανώνει σήμερα στις 6.30 το απόγευμα η Οργάνωση Μελών δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων για τις ευρωεκλογές θα μιλήσουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Γιώργος Κατρούγκαλος και Κώστας Χρυσόγονος και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για τις ευρωεκλογές Νίκος Χουντής. Αύριο ο Γ. Κατρούγκαλος στις 10.00 το πρωί θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο υπουργείο Παιδείας και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ενώ το απόγευμα θα συμμετάσχει σε εκδήλωση που οργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνίδων Επιστημόνων (ΣΕΕ), εν όψει και της συμπλήρωσης 90 ετών από την ίδρυσή του, με τίτλο «Είναι εφικτή μια καλύτερη Ευρώπη;». Τέλος, την Παρασκευή, ο Γ. Κατρούγκαλος θα παρευρεθεί στην κεντρική ομιλία που οργανώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Πετρούπολης κ. Σακούτης με τον συνδυασμό Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης στην πλατεία Ηρώ και ώρα 20:00, όπου θα χαιρετίσει τόσο ο ίδιος όσο και ο βουλευτής Β' Αθηνών Δημήτρης Στρατούλης.

Στη Θεσσαλονίκη η υποψήφια ευρωβουλευτής Δέσποινα Σπανού

Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Σπανού θα επισκεφθεί εφορίες καθώς και το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ). Το απόγευμα θα παρευρεθεί στην προεκλογική συγκέντρωση της υποψήφιας περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, με τη Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 το απόγευμα στο λιμάνι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL