Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
14 και σήμερα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

14 και σήμερα

Κωνσταντίνα Κούνεβα: «Να υπάρχει περιορισμός στην αγορά των οξέων στην Ε.Ε.»

Με βιντεοσκοπημένο μήνυμα η υποψήφια ευρωβουλευτής μιλά για την απόφασή της να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως, «αν εκλεγώ στην Ευρωβουλή, έχω μεγάλη διάθεση να ασχοληθώ με τα θέματα των εργαζομένων, με το θέμα των συνδικάτων. Τα συνδικάτα χρειάζονται μεγάλη στήριξη και χρειάζεται και μία αλλαγή μέσα να υπάρχει». Αναφερόμενη στη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε, η Κ. Κούνεβα σημειώνει πως, σε περίπτωση που εκλεγεί στην Ευρωβουλή, θα καταθέσει πρόταση που, όπως λέει χαρακτηριστικά, ήταν η πρώτη σκέψη που έκανε όταν δέχτηκε την επίθεση με το βιτριόλι. «Πρέπει να υπάρχει ένας περιορισμός στην αγορά στην πώληση αυτής της ουσίας. Έχω και μια πρόταση που πρέπει να ελέγχονται βάσεις και οξέα, όπως ελέγχονται τα ναρκωτικά σε όλα τα νοσοκομεία, για να μη γίνεται ένα πολύ εύκολο όπλο πίσω από το οποίο δεν μπορείς να δεις ποιος ήταν». Η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά πως η Ευρώπη βρίσκεται σε πολύ δύσκολη φάση, τονίζοντας: «Υπάρχουν δύο απόψεις, ότι τη χρειαζόμαστε ή ότι δεν τη χρειαζόμαστε. Αλλά, όπως βλέπω, τη νομοθεσία που φτιάχνεται στην Ευρώπη και από την προοπτική που εμφανίζεται από τους νόμους δεν θα διαλύσει τόσο εύκολα η Ευρώπη και εμείς δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο να καταστρέφεται η ζωή μας. Πρέπει να βοηθήσουμε στην Ευρώπη να γίνει αυτή που την έχουμε ανάγκη εμείς. Που θα στηρίξει τη ζωή μας».

Μήνυμα του Κώστα Χρυσόγονου για τις ευρωεκλογές

«Ως καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου έχω καταγγείλει τη συντελούμενη εκτροπή από τη συνταγματική νομιμότητα και την καταστρατήγηση του Συντάγματος. Έχω καυτηριάσει τη σιωπηρή μεταβολή του πολιτεύματος στην πατρίδα μας. Τη μετατροπή της δημοκρατίας, αρχικά σε κλεπτοκρατία και πλέον σε χρεοκρατία. Παράλληλα η ενωμένη Ευρώπη, από ένωση ισότιμων κρατών με στόχο την ευημερία των λαών τους, μεταλλάσσεται σε ένωση δανειστών και οφειλετών με στόχο την ευημερία των κεφαλαιαγορών. H Ευρωπαϊκή Ένωση μεταλλάσσεται σε ένα αυτοκρατορικό μόρφωμα και η Ελλάδα σε αποικία χρέους. Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν μπορώ να αρκεστώ να διδάσκω στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα νόμους, διατάξεις και δικαιώματα που υπάρχουν, αλλά δεν εφαρμόζονται πια. Αισθάνομαι ότι έχω χρέος να απευθυνθώ σε όλους τους πολίτες, μέσα από ενεργή πολιτική δράση, για να συμβάλω στην ανατροπή της μνημονιακής υποτέλειας».

Η Σοφία Σακοράφα για το προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ

«Ήταν ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα το να κλείσει μια φωνή, η οποία ήταν η δημοκρατική φωνή, η φωνή του λαού -αν θέλετε-, με τον τρόπο και την αγριότητα που έκλεισε. Δεν ξέρω εάν θα έπρεπε να ήταν το πρώτο, πάντως είναι ένα από τα κορυφαία ζητήματα, διότι υπάρχουν και άλλα κορυφαία ζητήματα» ήταν η απάντηση της Σοφίας Σακοράφα σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον λόγο που ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε στο προεκλογικό του σποτ να επιλέξει ως αιχμή το μαύρο στην ΕΡΤ. Απόψε το βράδυ η Σοφία Σακοράφα θα μιλήσει στην κεντρική πλατεία της Καλύμνου σε εκδήλωση του κόμματος για τις ευρωεκλογές.

Στη Χαλκιδική τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Το πρωί του Σαββάτου, η Πέτη Πέρκα και ο Αλέξης Μπένος, συνοδευόμενοι από μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, θα περιοδεύσουν σε Ιερισσό - Ουρανούπολη - Ν. Ρόδα και Μ. Παναγία, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα συμμετέχουν σε ανοικτή συγκέντρωση στην Ιερισσό, όπου θα έχουν και επαφές με τους τοπικούς φορείς. Την Κυριακή στην ομάδα των υποψηφίων θα συμμετέχει και ο υποψήφιος Κώστας Χρυσόγονος σε πρωινή περιοδεία στην Ορμύλια και το απόγευμα στις 6 μ.μ. και οι τρεις θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο "Αγιονέρι" στον Πολύγυρο.

Ο Νίκος Χουντής σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί περιοδεία ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής θα επισκεφθεί αρχικά το εκλογικό περίπτερο της περιφερειακής κίνησης'Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα (Δημητρίου Γούναρη και Τσιμισκή). Θα ακολουθήσει εξόρμηση κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον Νίκο Χουντή και την υποψήφια περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Δέσποινα Χαραλαμπίδου. Στη συνέχεια ο Νίκος Χουντής θα παρευρεθεί στα εγκαίνια του εκλογικού περιπτέρου της δημοτικής κίνησης Ανοιχτή Πόλη του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, στην Ξηροκρήνη. Το βράδυ του Σαββάτου ο Νίκος Χουντής θα μιλήσει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο του Κιλκίς.

Στο Κιλκίς για συναντήσεις με κινήματα ο Κρίτων Αρσένης

Στο Κιλκίς για συναντήσεις με κινήματα και πολίτες που υπερασπίζονται τη γη τους από την αρπαγή και την καταστροφή, από την οποία κερδίζουν λίγοι εις βάρος της κοινωνίας, μεταβαίνει σήμερα Σάββατο 10 Μαΐου ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ Κρίτων Αρσένης. Στις 4 μ.μ. προγραμματίζεται συνάντηση με τα μέλη του Μετώπου Αγώνα ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσσια - Πάικο στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου και μετά επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Παλατιανού, στο κέντρο της περιοχής στην οποία σχεδιάζεται να δημιουργηθούν τα ορυχεία. Οι διοργανωτές της εκδήλωσης καλούν στη συνάντηση όσους και όσες θέλουν να βοηθήσουν στη μάχη για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας.

Εκδήλωση για τις ευρωεκλογές

Η Νομαρχιακή ΔΕΚΟ - Τραπεζών του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει εκδήλωση για τις ευρωεκλογές την Κυριακή 11 Μαΐου και ώρα 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο ΟΤΕ (Γ' Σεπτεμβρίου 110 - Αθήνα) με κεντρικό ομιλητή τον ευρωβουλευτή και υποψήφιο στις ευρωεκλογές Νίκο Χουντή. Θα χαιρετίσουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Γιώργος Κατρούγκαλος, Σόφη Παπαδόγιαννη, Ράνια Σβίγγου και Δέσποινα Σπανού.

Ο Γιάννης Τόλιος στο Ξυλόκαστρο

Την Κυριακή 11 Μαΐου στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Νεότητας Ξυλοκάστρου εκδήλωση για τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές με κεντρικούς ομιλητές τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Γιάννη Τόλιο και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας με τον συνδυασμό Πελοπόννησος Πρώτα, Φάνη Κουρεμπέ.

Εκδηλώσεις στη Νέα Σμύρνη

Σε εκδήλωση στην αίθουσα του Συλλόγου Ιμβρίων, Ελ. Βενιζέλου 80 θα μιλήσει στις 11.30 ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ στις 7 το απόγευμα η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Νέας Σμύρνης πραγματοποιεί ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση για τις ευρωεκλογές, στην Πλατεία Δασκαλογιάννη, με ομιλητές τους υποψηφίους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μηλιό, Θέμη Κοτσιφάκη και Αλεξάνδρα Χριστακάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL