Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
15 και σήμερα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

15 και σήμερα

Σοφία Σακοράφα: «Ανατροπές και εξελίξεις στις 26 του Μάη»

Για σίγουρη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, που θα δρομολογήσει ανατροπές και θετικές πολιτικές εξελίξεις, έκανε λόγο η Σοφία Σακοράφα σε ραδιοφωνική της συνέντευξη. Η υποψήφια ευρωβουλευτής τόνισε πως «θέμα δεν γεννάται μόνο για τα πολιτικά πράγματα της χώρας από την έστω και μία μονάδα που μπορεί να προηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, αλλά για το γεγονός ότι θα δημιουργήσει αναταραχή και προοπτική για τους λαούς της Ευρώπης εάν ο ΣΥΡΙΖΑ προηγηθεί σ' αυτές τις ευρωεκλογές». Αφού χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές προπομπό πολιτικών εξελίξεων για τη χώρα και για ολόκληρη την Ευρώπη, κάλεσε τους πολίτες να παίξουν ρόλο με τη συμμετοχή τους «στη διαμόρφωση αυτής της ανατροπής». Η Σοφία Σακοράφα θα πραγματοποιήσει απόψε ομιλία στο Δημοτικό Θέατρο της Ρόδου.

Ο Δ. Παπαδημούλης κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην κρύβεται πίσω από τις κουρτίνες

Την πρότασή του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει διάλογος Σαμαρά - Τσίπρα πριν από τις ευρωεκλογές και για την οικονομία της Ελλάδας και για τη θέση της Ελλάδας, στην Ευρώπη επανέλαβε ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ζήτησε από τον πρωθυπουργό «να πάψει να κρύβεται πίσω από τις κουρτίνες του Μαξίμου», καλώντας τον «να έλθει και στη Βουλή, και στην τηλεόραση για έναν διάλογο και φυσικά να υπάρξει και διάλογος ανάμεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς γύρω από αυτά τα θέματα». Ο Δ. Παπαδημούλης σημείωσε πως «ο κ. Σαμαράς έδωσε εντολή να απορριφθεί αυτή η πρόταση αμέσως κι αυτό δείχνει φόβο στον διάλογο».

Γιάννης Μπουρνούς: «Επικίνδυνη για Ελλάδα και Ευρώπη η Ν.Δ.»

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ είναι οι πολιτικές δυνάμεις που υπερψήφισαν την Συνθήκη της Λισσαβώνας, είναι οι ίδιες που σήμερα πάνε να παραβιάσουν τις ελάχιστες δημοκρατικές αλλαγές της, όπως είναι η ενίσχυση της Ευρωβουλής, τόνισε σε συνέντευξή του στο EurActiv.gr ο Γιάννης Μπουρνούς. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής εξαπέλυσε επίθεση στη συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου λέγοντας ότι, με τις πολιτικές που ακολουθούν, «σκοτώνουν» κάθε έννοια ευρωπαϊκού ονείρου και κάθε υποψία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας με βιώσιμους πόρους. Όπως ακόμα επισήμανε, η Νέα Δημοκρατία "έχει αποδείξει με τον χειρότερο τρόπο το ποια πολιτική δύναμη στην Ελλάδα, αλλά και κατ' επέκταση συνολικά στην Ευρώπη, ποια πολιτική οικογένεια είναι επικίνδυνη για τον λαό της αλλά και συνολικά για την υπόθεση της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Ερωτηθείς εάν θα τεθεί ζήτημα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που ηττηθεί ή επικρατήσει οριακά στις ευρωεκλογές, το απέκλεισε ρητά. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ηττηθεί στις ευρωεκλογές», επισήμανε, προσθέτοντας ότι η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία θα είναι μεγαλύτερη από δύο μονάδες.

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το θέμα αποζημιώσεων των απολυμένων της ΕΡΤ

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη μη καταβολή της οφειλόμενης αποζημίωσης και των δεδουλευμένων στους πρώην εργαζομένους της ΕΡΤ με συμβάσεις αορίστου χρόνου, που απολύθηκαν στις 11 Ιουνίου, μετά την αντιδημοκρατική και αυταρχική πράξη της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της χώρας, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ Κρίτων Αρσένης. Με την ερώτηση ζητά από την Κομισιόν να εξετάσει κατά πόσο είναι σύννομη με το ευρωπαϊκό δίκαιο η μη καταβολή του συνόλου των αποζημιώσεων στους πρώην εργαζομένους της εταιρείας, τονίζοντας: «Ζητώ να γίνει το αυτονόητο, δηλαδή, εφόσον η κυβέρνηση επιμείνει στη μη επαναλειτουργία της ΕΡΤ, να καταβάλει στους εργαζόμενους τις αποζημιώσεις, όπως γίνεται σε κάθε ευνομούμενο και πολιτισμένο κράτος του κόσμου».

Μανώλης Γλέζος: «Έχουμε χρέος απέναντι σε όσους θυσιάστηκαν και στις νέες γενιές»

«Να μην εφησυχάζουμε, η ιστορία μάς χτυπά την πόρτα και δεν έχουμε το δικαίωμα απέναντι σε όσους θυσιάστηκαν και στις νέες γενιές να μην ανοίξουμε την πόρτα». Με αυτά τα λόγια ο Μανώλης Γλέζος απευθύνθηκε στους πολίτες του Ν. Ηρακλείου και όχι μόνο, που μαζεύτηκαν την Τετάρτη στο θεατράκι δίπλα στο σταθμό του Ν. Ηρακλείου για να ακούσουν τον ίδιο και τους συνυποψηφίους για την ευρωβουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ Πέπη Ρηγοπούλου, Χάρη Γολέμη και Γιάννη Μπουρνούς. Η Π. Ρηγοπούλου είπε πως πρέπει να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας σε μια κανονικότητα. Σχετικά με την θεωρία των δύο άκρων και την άνοδο της Ακροδεξιάς, υπογράμμισε πως είναι ντροπή να μιλά ο Φ. Κρανιδιώτης και απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να σταθούν δίπλα στην Αριστερά για να συγκροτηθεί το νέο πατριωτικό μέτωπο της Αριστεράς.

Ο Γιώργος Φουντουλάκης για το νομοσχέδιο Ειδικής Αγωγής

«Το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης υποβαθμίζει τα ειδικά σχολεία, οδηγώντας τα ουσιαστικά στην οριστική κατάργησή τους» σχολίασε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον νέο νόμο που προωθεί η κυβέρνηση για την Ειδική Αγωγή και την εκπαίδευση. Ο Γιώργος Φουντουλάκης κατηγόρησε το υπουργείο Παιδείας πως «αγνοεί τη διαφορά μεταξύ ουσιαστικής εκπαιδευτικής ένταξης και απλής 'μετακόμισης' των παιδιών με αναπηρία στα γενικά σχολεία» τονίζοντας πως «τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να ενταχθούν -χωρίς την απαραίτητη υποστήριξη- στα γενικά σχολεία, κάτι που θα έπρεπε να γνωρίζει ένα κράτος πρόνοιας».

Φεμινισμός και Ευρωπαϊκή Ένωση

Το τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί σήμερα, στις 7 μ.μ. εκδήλωση με θέμα «Κίνημα για μια Φεμινιστική Ευρώπη - Αναπαραγωγικά δικαιώματα και ελευθερίες στην Ε.Ε.» με τη συμμετοχή των υποψήφιων ευρωβουλευτών Μαρίας Καραμεσίνη και Νατάσας Θεοδωρακοπούλου. Η συζήτηση θα γίνει στο κεντρικό εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, στον πεζόδρομο της Κοραή, και θα συμμετάσχουν φεμινίστριες από την Ελλάδα και την Ισπανία.

Ημερίδα στην Κερκίνη για το περιβάλλον

Σε ημερίδα με τίτλο «Το περιβάλλον, οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού και η διαχείριση υδάτινων πόρων», που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Σερρών και το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, θα παρευρεθεί και θα χαιρετίσει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Αρχοντόπουλος. Η ημερίδα ξεκινά στις 10 το πρωί, στο ξενοδοχείο Οικοπεριηγητής, στην Κερκίνη Σερρών.

Προεκλογική συγκέντρωση στον Βόλο

Η αυτοδιοικητική κίνηση Βόλου Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης διοργανώνει προεκλογική συγκέντρωση απόψε, στις 8.30 μ.μ., στη Λεωφόρο Ειρήνης (Φαρδύ) στη Νέα Ιωνία Βόλου. Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος στις ευρωεκλογές Νίκος Χουντής και ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Μαργαρίτης Πατσιαντάς, ενώ θα χαιρετίσει ο υποψήφιος ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Νικολόπουλος.

Εκδήλωση στα Καλύβια

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, Σόφη Παπαδόγιαννη και Δήμητρα Μανώλη θα μιλήσουν σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Σαρωνικού την Παρασκευή, 9 Μαΐου, στις 7.30 το απόγευμα, στο δημαρχείο Καλυβίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL