Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
17 και σήμερα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

17 και σήμερα

Δημήτρης Παπαδημούλης: «Ο φόβος τους είναι η ελπίδα του κόσμου»

«Χρειαζόμαστε μια ισχυρή παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ και όλης της ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, που έχει μια δυναμική διπλασιασμού των δυνάμεών της, συνεπικουρούμενη και από την υποψηφιότητα Τσίπρα για την Κομισιόν» τόνισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης σε ραδιοφωνική συνέντευξη Στο Κόκκινο επισημαίνοντας πως «επείγει μια σοβαρή αλλαγή στην Ευρώπη». Αναφερόμενος στην συζήτηση περί των πολιτικών εξελίξεων που θα δρομολογηθούν από χαμηλά εκλογικά ποσοστά της Ελιάς, ο Δημ. Παπαδημούλης σημείωσε πως «αυτό που για εκείνους είναι φόβος, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πάνω από το άθροισμα Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, για πάρα πολύ κόσμο είναι ελπίδα».

Σόφη Παπαδόγιαννη: «Αλλαγή πορείας με κυβέρνηση της Αριστεράς»

«Αν η χώρα δεν απαλλαγεί άμεσα από τη λιτότητα, την τροϊκανή επιτήρηση και τον βραχνά του χρέους και δεν ακολουθήσει μια νέα πορεία παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης, απειλείται από μια ιστορικών διαστάσεων παρακμή και περιθωριοποίηση» τόνισε μεταξύ άλλων σε τηλεοπτική της παρέμβαση η υποψήφια ευρωβουλευτής Σόφη Παπαδόγιαννη, συμπληρώνοντας πως το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών είναι «η αλλαγή πορείας με κυβέρνηση της Αριστεράς».

Ηλίας Νικολόπουλος: «Προσχηματική η συνταγματική αναθεώρηση του Σαμαρά»

Προσχηματική χαρακτηρίζει ο συνταγματολόγος και υποψήφιος ευρωβουλευτής Ηλίας Νικολόπουλος την πρόταση αναθεώρησης του Συντάγματος από τον κ. Σαμαρά, τονίζοντας πως «όλες οι αναθεωρήσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια ήταν σε συντηρητική κατεύθυνση». Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως «η αναθεώρηση έρχεται προσχηματικά μέσα στην προεκλογική περίοδο, για την εκλογή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για να αλλάξει την ατζέντα των θεμάτων και κινείται σαφώς σε συντηρητική κατεύθυνση, μη ασχολούμενη με τα ουσιαστικά θέματα». Σύμφωνα με τον Ηλία Νικολόπουλο, μία πρόταση αναθεώρησης σε προοδευτική κατεύθυνση υποχρεωτικά πρέπει να περιλαμβάνει: αύξηση και ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του λαού-εκλογικού σώματος με την εισαγωγή θεσμών άμεσης δημοκρατίας, ενίσχυση και αναβάθμιση του ρόλου της Βουλής με αύξηση των αρμοδιοτήτων των βουλευτών, πλήρη ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και ενίσχυση των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Η μάχη των υποψηφίων στο facebook

Ιδιαίτερη σημασία έχει για την πλειονότητα των υποψήφιων ευρωβουλευτών ο προεκλογικός αγώνας μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Στους παλαιούς και τακτικούς χρήστες του facebook, όπως ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Γιάννης Μηλιός, ήρθαν να προστεθούν πολλοί ακόμη υποψήφιοι που δημιούργησαν σελίδες προώθησης θέσεων, τοποθετήσεων και εκδηλώσεων. Εκτός από τη μάχη του σταυρού, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές έχουν πλέον και τη μάχη του like, καθώς οι σελίδες τους προσελκύουν καθημερινά χιλιάδες ιντερνετικούς «φίλους». Πρώτος στη λίστα της δημοτικότητας του facebook βρισκόταν ώς χθες το απόγευμα ο Δημήτρης Παπαδημούλης με 10.286 φίλους, με τον Γιάννη Μηλιό να ακολουθεί με 9.623 φίλους. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η σελίδα της Κωνσταντίνας Κούνεβα την οποία ακολουθούν 2.885 χρήστες του facebook και αμέσως μετά ο Νίκος Ξυδάκης με 2.434 φίλους. Περισσότερους από χίλιους ιντερνετικούς φίλους έχουν ακόμη ο Κώστας Χρυσόγονος με 1.573, ο Γιώργος Κατρούγκαλος με 1.254 και ο Νίκος Χουντής με 1.178. Η «μάχη» συνεχίζεται όμως και κάτω από το όριο των χιλίων φίλων, με τους Γιώργο Κυρίτση, Γιάννη Μπουρνούς, Ελένη Σωτηρίου και Γιώργο Φουντουλάκη να «ανεβαίνουν» καθημερινά στη λίστα του facebook ενώ πιο πίσω ακολουθούν ο Στέλιος Κούλογλου, ο Χάρης Γολέμης, ο Αλέκος Καλύβης και ο Γιώργος Αρχοντόπουλος. Το διαδικτυακό δείγμα φίλων των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αφορά αποκλειστικά τις προεκλογικές τους σελίδες και όχι τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο facebook, μιας και πολλοί υποψήφιοι, όπως η Ράνια Σβίγγου, η Αλεξάνδρα Χριστακάκη και η Σόφη Παπαδόγιαννη, δίνου την μάχη των ευρωεκλογών μέσα από αυτές.

Στις Σέρρες Γ. Αρχοντόπουλος, Θ. Κοτσιφάκης και Γ. Φουντουλάκης

Στις Σέρρες θα βρεθεί σήμερα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος εργαζομένων της ΕΥΑΘ Γιώργος Αρχοντόπουλος, οπότε και θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις τις ΔΕΥΑΣ και θα έχει επαφές με τους εργαζομένους. Ακόμη, επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών πρόκειται να πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 8 Μαΐου οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θέμης Κοτσιφάκης, πρόεδρος ΟΛΜΕ, και Γιώργος Φουντουλάκης, προεδρος Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής. Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές θα επισκεφθούν τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπάιδευσης Σερρών, ενώ θα ακολουθήσει επίσκεψη στα Ειδικά Σχολεία Σερρών, όπου θα συνομιλήσουν με τους εκπαιδευτικούς για τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Το απόγευμα τις ίδιας ημέρας, ο Γιώργος Φουντουλάκης θα παραστεί σε σύσκεψη με φορείς και συλλόγους ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων στην αίθουσα του ξενοδοχείου Γαλαξίας.

Συνάντηση του Κρίτωνα Αρσένη με ΓΕΝΟΠ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

Ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ Κρίτων Αρσένης θα επισκεφθεί σήμερα, στις 12.00, τα γραφεία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, όπου θα έχει συνάντηση με το προεδρείο. Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι οι επικείμενες εξελίξεις σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης που προωθεί το ΥΠΕΚΑ και προβλέπει το "σπάσιμό" της, την εκχώρηση της λεγόμενης "μικρής ΔΕΗ" και την πώληση των δικτύων της σε ιδιώτες. Όπως έχει επανειλημμένα τονίσει ο Κρίτων Αρσένης, το εγχείρημα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ θα έχει ως αποτέλεσμα την ομηρία τουλάχιστον δύο εκατομμυρίων καταναλωτών από hedge funds και off shore εταιρείες, αλλά και την εργασιακή επισφάλεια 3.000 εργαζόμενων.

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές στη Θεσσαλονίκη

Τις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ και της ΕΥΑΘ θα επισκεφθεί σήμερα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Θέμης Κοτσιφάκης. Στις 7 το απόγευμα στο Πάρκο της Νέας Ελβετίας θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα μιλήσουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Χρήστος Λάσκος, Σωτήρης Μάρταλης και Πέτη Πέρκα.

Ομιλίες υποψηφίων ευρωβουλευτών σε Ηράκλειο, Βύρωνα, Μοσχάτο

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου διοργανώνει πολιτική συγκέντρωση σήμερα το απόγευμα στις 7, στην Πλατεία ΗΣΑΠ Ηράκλειου. Θα μιλήσουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, Χάρης Γολέμης, Αλέκος Καλύβης και Πέπη Ρηγοπούλου. Ο ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα καλεί απόψε σε συγκέντρωση, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Ταπητουργείου. Θα μιλήσουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Σόφη Παπαδόγιαννη, Γιώργος Κυρίτσης και Δήμητρα Μανώλη, ενώ θα χαιρετίσει ο υποψήφιος δήμαρχος Βύρωνα Άκης Καταπόδης. Στις 8 το βράδυ ο ΣΥΡΙΖΑ Μοσχάτου - Ταύρου καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Μακεδονίας, όπου θα μιλήσουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Γιάννης Τόλιος, Χάρης Γολέμης και Μάγδα Σπηλιοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL