Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
18 και σήμερα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

18 και σήμερα

Κοινό κάλεσμα για την υποψηφιότητα Τσίπρα στην Κομισιόν

Κοινή έκκληση για τις ευρωεκλογές υπογράφουν οι οι υποψήφιοι Ιταλοί ευρωβουλευτές με το ψηφοδέλτιο Μια Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα Φάμπιαν Αμάτο, Λούκα Καζαρίνι, Ραφαέλα Μπολίνι, Τομάζο Φατόρι καθώς και οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Γολέμης, Νατάσσα Θεοδωρακοπούλου και Γιάννης Μπουρνούς. «Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο είμαστε φίλοι και σύντροφοι από τα τέλη της δεκαετίας του 1990. Έχουμε τις ίδιες απόψεις για τον κοινωνικό μετασχηματισμό στις χώρες μας και για την επαναθεμελίωση της Ευρώπης με την κοινή δράση αριστερών κομμάτων, συνδικάτων και κοινωνικών κινημάτων». Στο κάλεσμα, οι έξι υποψήφιοι ευρωβουλευτές προτρέπουν «όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους στην Ευρώπη να ψηφίσουν εκείνα τα ψηφοδέλτια στην Ελλάδα, την Ιταλία και όλες τις χώρες της Ε.Ε. που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Νίκος Χουντής: Ο πιο δραστήριος Έλληνας ευρωβουλευτής την περίοδο 2009-2014

Η σημαντική παρουσία του Νίκου Χουντή στην Ευρωβουλή καταγράφεται σε ειδικό έντυπο που εκδόθηκε από την GUE/NGL, την Ευρωομάδα της Αριστεράς, και αποτελεί τον απολογισμό δράσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την περίοδο 2009-2014. Είναι χαρακτηριστικό πως ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής αναδεικνύεται ο πιο δραστήριος από την ελληνική ομάδα κατά τη συγκεκριμένη κοινοβουλευτική περίοδο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Νίκος Χουντής ήταν πρώτος σε ερωτήσεις με 903, αναδεικνύοντας σημαντικά θέματα για τη χώρα, αλλά και σε προτάσεις ψηφίσματος με 87, ενώ είχε και 302 παρεμβάσεις στην ολομέλεια. «Σε αυτό το χρονικό διάστημα, στα πέντε αυτά χρόνια, σε συνεργασία με τις οργανώσεις του κόμματος και τα τμήματα, καθώς επίσης και με φορείς και κινήσεις πολιτών, αναδείξαμε τα σοβαρά προβλήματα που απασχόλησαν, και συνεχίζουν να απασχολούν την ελληνική κοινωνία, τους εργαζόμενους, τη νεολαία της χώρας μας, αλλά και προβάλαμε τις πολιτικές θέσεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς, τις αρχές και τις αξίες της» σημειώνει ο Νίκος Χουντής στο εισαγωγικό σημείωμα του απολογισμού. Να σημειωθεί ότι και ο Δημήτρης Παπαδημούλης κατά την περίοδο 2004 με 2009 είχε ανακηρυχθεί ως ένας από τους τρεις πιο παραγωγικούς ευρωβουλευτές σε όλο το σώμα.

Η «δημοσκόπηση» του Μανώλη Γλέζου

«Θέλησα να πάω στο Ευρωκοινοβούλιο για να μεταφέρω το καινούργιο που γεννιέται στην Ελλάδα. Εμείς δεν μιλάμε απλώς για ανατροπή της κυβέρνησης και της τρόικας, αλλά για ανατροπή του συστήματος για να εφαρμοστεί η λαϊκή κυριαρχία όπως το Σύνταγμα ορίζει» τόνισε ο Μανώλης Γλέζος σε χθεσινή του συνέντευξη. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε μάλιστα και τη δική του δημοσκόπηση, λέγοντας πως «δεκαπέντε ημέρες πριν τις εκλογές, όταν ψαχνεις να βρεις εκλογικούς αντιπροσώπους, είσαι χαμένος από χέρι. Όταν έρχονται από μόνοι τους... Από τώρα έχουν συμπληρωθεί οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Δημ. Παπαδημούλης: «Ο Βενιζέλος ζητά δανεικές ψήφους από τον Σαμαρά»

«Πρωτιά και με μία ψήφο διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νίκη. Αν καταφέρουμε όμως -πράγμα όχι εύκολο, αλλά απολύτως εφικτό- το ποσοστό μας να είναι πάνω από το άθροισμα Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, τότε θα πρόκειται για πολιτικό σεισμό που θα επιταχύνει ραγδαίες εξελίξεις» σημείωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε μάλιστα πως «ο κ. Βενιζέλος ταυτίζει τον εαυτό του και το ποσοστό της Ελιάς με την κυβερνητική σταθερότητα, πέρα από τη γνωστή αλαζονεία του ανδρός, δείχνει ότι το φοβάται» και συμπλήρωσε πως «ο κ. Βενιζέλος, μοιάζει σα να ζητάει δανεικές ψήφους από τον Αντ. Σαμαρά».

Θέμης Κοτσιφάκης: «Διαλύουν την εκπαίδευση, ουραγός η Ελλάδα στις δαπάνες»

Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, οι δαπάνες για την εκπαίδευση προβλέπεται να πέσουν κάτω από το 2%, υπογραμμίζει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης, προσθέτοντας ότι «είναι βέβαιο πως αυτές οι περικοπές θα φέρουν νέες συγχωνεύσεις σχολείων και ΑΕΙ-ΑΤΕΙ, νέες διαθεσιμότητες - απολύσεις και θα διαλύσουν το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα». Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Θ. Κοτσιφάκης, "με το νέο Μεσοπρόθεσμο 2014-2018, που εξελίσσεται σε 'κοινωνικό σφαγείο', οι δαπάνες του υπουργείου Παιδείας πρόκειται να μειωθούν κατά 42,4% το 2018 σε σχέση με το 2009, δηλαδή κατά 3,172 δισ., ενώ το ποσοστό των δαπανών του υπουργείου Παιδείας από τον τακτικό προϋπολογισμό θα πέσει στο 1,78 % του ΑΕΠ και στο σύνολό του, μαζί με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, θα αντιστοιχεί μόλις στο 1,99% του ΑΕΠ!".

Ο Γιώργος Φουντουλάκης σήμερα στον Βόλο

Περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης επισκέφτηκε το Σαββατοκύριακο ο Γιώργος Φουντουλάκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες αρχικά επισκέφθηκε τη Δράμα, όπου παραβρέθηκε σε εκδήλωση του αθλητικού σωματείου ΑμεΑ "Αγωνιστές" κατά τη διάρκεια της οποίας βραβεύτηκε για την προσφορά του στον χώρο των ΑμεΑ. Επίσης συναντήθηκε με εκπροσώπους των Σωματείων "Ηρόδικος" και "Περπατώ" από την Κομοτηνή. Έπειτα από μια σύντομη στάση στην Ξάνθη για να μιλήσει στα τοπικά ΜΜΕ, μετέβη στην Αλεξανδρούπολη. Χθες βρισκόταν στη Λαμία, ενώ σήμερα θα είναι στον Βόλο.

Στην Άρτα Κατρούγκαλος, Ρομπόλης, Χριστόπουλος

Στο εκλογικό κέντρο της Όλγας Γεροβασίλη στην Άρτα βρέθηκαν το Σάββατο οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος, Σάββας Ρομπόλης και Δημήτρης Χριστόπουλος. Ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κατρούγκαλος συναντήθηκε με εκπαιδευτικούς της Άρτας, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης της ειδικότητάς τους και βρίσκονται κυριολεκτικά στο κατώφλι της απόλυσης. Οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν από τον κ. Κατρούγκαλο για την πορεία της υπόθεσής τους εν όψει της επικείμενης απόφασης του ΣτΕ και για τις νομικές δυνατότητες παρέμβασης. Σήμερα ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα περιοδεύσει από τις 11.30 π.μ. στο Δημαρχείο Αθηνών στην οδό Λιοσίων.

Επιμέλεια: Πέτρος Κατσάκος - Ανδρέας Πετρόπουλος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL