Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.3°C18.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.8°C16.6°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.2°C15.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.8°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
2 BF 55%
Η καταλυτική παρουσία της Αριστεράς στη Θράκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η καταλυτική παρουσία της Αριστεράς στη Θράκη

H Aριστερά πορεύεται στη Θράκη ανάμεσα σε Συμπληγάδες. Έτσι πορεύθηκε μέχρι τώρα και στάθηκε όρθια. Και έτσι θα πορευθεί και από δω και πέρα.

Η δράση της Αριστεράς στη Θράκη, ανεξάρτητα από το μέγεθος της δύναμής της, κατά καιρούς υπήρξε καταλυτική. Είναι η δύναμη που είχε το κουράγιο να αρθρώνει πολιτικό λόγο, τον ίδιο πολιτικό λόγο σε διαφορετικές γλώσσες και να απευθύνεται σε όλη την κοινωνία της Θράκης.

Αντιστάθηκε και αντιστέκεται σε λογιών λογιών εθνικισμούς, προκαταλήψεις, αγκυλώσεις, σε πολιτικές εκμετάλλευσης των ιδιαίτερων προβλημάτων της περιοχής, σε εκλογικίστικους τακτικισμούς. Δεν έκλεισε και δεν κλείνει το μάτι πονηρά, προς τη μία ή την άλλη ομάδα που συνυπάρχουν στην περιοχή, αλλά απευθύνεται προς όλη την κοινωνία, με αρχές, με προγραμματικό λόγο, με προτάσεις, προωθώντας την ενότητα της κοινωνίας, την ομαλότητα στην περιοχή, τη νηφάλια συζήτηση, τον ειλικρινή διάλογο μέσα στην κοινωνία για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν χρόνια την περιοχή.

Σε αυτή τη βασανιστική, επίπονη αλλά και ταυτόχρονα χρήσιμη, ανθρωπιστική και ωραία προσπάθειά της, η Αριστερά δεν έχει να φοβηθεί ούτε από τα σφάλματα, τις αστοχίες και τους λαθεμένους χειρισμούς της. Το αξιακό φορτίο που κουβαλάμε, οι αρχές και οι προγραμματικές μας θέσεις, οι «εξετάσεις» που έχουμε δώσει όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης, οι δεσμοί μας με την κοινωνία είναι εγγύηση ότι θα διδαχθούμε και από τα λάθη μας, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, θα υπερασπιστούμε την κοινωνία μας.

Λόγο πρέπει να δώσουν στην κοινωνία της Θράκης όσοι κυβέρνησαν τη χώρα επί σαράντα χρόνια. Λόγο πρέπει να δώσουν αυτοί που εγκλημάτησαν στο σώμα της Θράκης διαχρονικά, καταδικάζοντάς την στις τελευταίες θέσεις ανάμεσα στις περιφέρειες όλης της Ευρώπης. Αυτοί που αφήνουν ανεπίλυτα τα υπερώριμα αιτήματα της περιοχής για να τα ανακυκλώνουν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, για να τα εκμεταλλεύονται, να διχάσουν την κοινωνία -- και τώρα παριστάνουν τους «υπεύθυνους», τους «εθνικά ευαίσθητους». Λόγο πρέπει να δώσουν στην κοινωνία της Θράκης και οι τοπικοί παράγοντες, βουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι και λοιποί των κομμάτων της συγκυβέρνησης, ένθεν κακείθεν, που στο όνομα της πολιτικής τους επιβίωσης δεν σεβάστηκαν την κοινωνία που τους αναδείκνυε σε αυτά τα αξιώματα. Υποκριτικά, τυχοδιωκτικά, χαϊδεύοντας πλάτες και αυτιά, κλείνοντας το ένα μάτι στη μια πλευρά, το άλλο στην άλλο, διαχειρίστηκαν τη μιζέρια και τη στασιμότητα, το τέλμα της περιοχής.

Οι εκλογές του Μάη είναι μια δοκιμασία και για μας και για την κοινωνία. Θα δώσουμε αυτή τη μάχη με αισιοδοξία, με πίστη στις αρχές και στις αξίες μας. Στόχος μας είναι να σώσουμε τη χώρας μας και την κοινωνία μας, να σταματήσουμε την καταστροφή. Κερδισμένη θα ΄ναι η χώρα, η κοινωνία και η Θράκη.

Ο Μουσταφά Μουσταφά είναι πρώην βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL