Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C17.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.3°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.4°C16.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
11 °C
11.0°C11.0°C
1 BF 72%
Χρυσόγονος: Στον ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί η δημοκρατία, σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, η απόλυτη μοναρχία (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρυσόγονος: Στον ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί η δημοκρατία, σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, η απόλυτη μοναρχία (Video)

//www.youtube.com/embed/IrHxAlTFnv8?rel=0

Η δημοκρατία που χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, η ελευθερία της έκφρασης,  των απόψεων, η λειτουργία των συλλογικών οργάνων βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με «τις ηγεμονικές πυραμίδες» που ομοιάζουν τα άλλα κόμματα, «όπου ένας ηγεμόνας, αιρετός μονάρχης κατ' ουσία, αποφασίζει για όλα» δήλωσε ο Κ. Χρυσόγονος, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στο ΣΤΑΡ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το πώς συστήθηκαν οι  λίστες των υποψηφίων για τις ευρωεκλογές, στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., όπου οι αρχηγοί αποφάσισαν για τα πρόσωπα χωρίς καμία διαβούλευση σε συλλογικό όργανο, προκαλώντας βέβαια σφοδρές αντιδράσεις και «εσωκομματικές έριδες, στις οποίες ελάχιστη δημοσιότητα δόθηκε».

Ο τρόπος λειτουργίας τους ουσιαστικά είναι μια «μετανεοτερική μορφή απόλυτης μοναρχίας». «Οι ηγεμόνες παίρνουν μόνοι τους τις αποφάσεις, διαγράφουν όποιον διαφωνεί, όπως ο Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής αποκεφάλιζε τους βεζίρηδες όταν δεν του έκαναν τα κέφια», με αντίστοιχο τρόπο μεταφορικά βέβαια, «ο Αντ. Σαμαράς ανέβηκε στο βήμα της βουλής και με ένα ραβασάκι αποκεφάλισε τον Ν. Κακλαμάνη επειδή καταψήφισε, οι μέθοδοι αλλάζουν αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο».

Το ζήτημα της μειονότητας της Θράκης είναι εξαιρετικά σοβαρό για να συζητιέται «με όρους τηλεοπτικών παραθύρων και να επιχειρούμε προεκλογική εκμετάλλευση» δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι αυταπόδεικτο λάθος να αναγγέλλεται υποψηφιότητα και στην συνέχεια να παίρνεται πίσω, για όποιους λόγους και αν γίνεται αυτό» είναι κάτι που θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στα συλλογικά όργανα του κόμματος.

Κ.Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL