Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.4°C22.8°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.2°C20.2°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.0°C15.4°C
4 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
2 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.7°C
0 BF 77%
Κάηκε από το "Άγιο Φως" ο Ν. Δήμου και βγήκε από το "Ποτάμι"...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κάηκε από το "Άγιο Φως" ο Ν. Δήμου και βγήκε από το "Ποτάμι"...

Η πρώτη αποχώρηση από το νεότευκτο "Ποτάμι" του Στ. Θεοδωράκη είναι γεγονός. Και μάλλον ήταν αναμενόμενη, μετά το "άδειασμα" που επιφύλαξε ο επικεφαλής του κόμματος, σε ένα από τα πρώτα στελέχη που τον πλαισίωσαν. Πρόκειται για τον Νίκο Δήμου και αιτία είναι η δημοσιοποίηση της άποψής του για το... "Άγιο Φως"!

Χθες, με κείμενό του στο προσωπικό του blog, ο Νίκος Δήμου ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από "Το Ποτάμι", μετά τις αντιδράσεις σε άρθρο του, στο οποίο χαρακτήριζε -εμμέσως πλην σαφώς- το άγιο φως "ειδωλολατρικό σύμβολο".

"Όσο πλησιάζει το Πάσχα και σκέπτομαι πως πάλι θα ξοδέψουμε χρήματα για να φέρουμε το (δήθεν) Άγιο Φως και να το υποδεχθούμε με τιμές αρχηγού κράτους, γίνομαι εμμανής αντικληρικός. Και υποθέτω πως το ίδιο θα γινόταν και ο Ιησούς, που από ότι ξέρουμε, δεν πίστευε σε ειδωλολατρικά σύμβολα – και μάλλον θα μοίραζε τα χρήματα στους φτωχούς", ανέφερε ο συγγραφέας, προκαλώντας την αντίδραση ακόμη και του Στ. Θεοδωράκη. Με ύφος κραταιού πολιτικού αρχηγού και με τη βεβαιότητα ότι όσοι τον περιστοιχίζουν αποτελούν πλέον πολιτικά πρόσωπα, έσπευσε να αποφανθεί ότι "οι πολιτικοί δεν πρέπει να παίζουν με το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού".

Έτσι, ο συγγραφέας, έστειλε την παραίτησή του και -όπως δεν αναφέρει- δεν πήρε απάντηση "άρα έγινε δεκτή".

Στο blog του αναφέρει, μεταξύ άλλων: "Έγραψα κάτι το αντικληρικόν, ξεσηκώθηκαν τα Μέσα και ο αρχηγός αναγκάστηκε να «κρατήσει αποστάσεις» (ή, όπως έγραψε άλλο Μέσο, «με άδειασε»). Κι εγώ, ως όφειλα, έστειλα την παραίτησή μου. Δεν πήρα απάντηση, άρα έγινε δεκτή.

Όχι πως είχα κανένα αξίωμα – σκέτο μέλος ήμουνα. Αλλά είχα αναγγελθεί με την πρώτη ομάδα, το όνομά μου είναι γνωστό και τα Μέσα με ταύτισαν. Κι έτσι βρήκαμε τον μπελά μας και εγώ και το κόμμα".

 

Υποστηρίζει πάντως ότι συνεχίζει να υποστηρίζει το "Ποτάμι" και τον Στ. Θεοδωράκη και ότι λυπάται που του έκανε ζημιά...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL