Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.4°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.9°C20.3°C
3 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C20.4°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.4°C19.6°C
1 BF 42%
Τι κρύβει το "πακέτο Σαμαρά"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τι κρύβει το "πακέτο Σαμαρά"

Ξέρετε ποιο είναι το χειρότερο με το "πακέτο Σαμαρά", τα 500 εκατομμύρια ευρώ που έχει αρχίσει να μοιράζει;

Όχι ότι το πλεόνασμα είναι μια ακόμη λογιστική ταχυδακτυλουργία - προέρχεται από τη στάση πληρωμών του Δημοσίου και την εξοντωτική φορολόγηση. Ούτε επειδή πρόκειται για προεκλογικά ψίχουλα για να αποτραπεί η κατάρρευση της συγκυβέρνησης στις προσεχείς εκλογές.

Όλα αυτά ουδόλως ενδιαφέρουν τους έχοντες λαμβάνειν.

Οι μη έχοντες, και ψίχουλα να είναι, θα τα πάρουν γιατί τα χρειάζονται. Γιατί και ένα ευρώ την ημέρα είναι υπολογίσιμο ποσό στον προϋπολογισμό ενός που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Και στη "νέα Ελλάδα" που μας πουλάνε Σαμαράς και Βενιζέλος οι φτωχοί θα πληθαίνουν χρόνο με το χρόνο για να δημιουργούν πλεονάσματα. Η βασική διαφωνία μου δεν είναι ούτε ποσοτική ούτε μεθοδολογική. Είναι πολιτική.

Το πλεόνασμα που κατέστρεψε ανθρώπινες ζωές για να δημιουργηθεί και που πάνω σε αυτό ο κ. Σαμαράς χτίζει τη "νέα Ελλάδα" είναι προϊόν της ίδιας παλιάς ταξικής συνταγής: ανακατανομή του πλούτου υπέρ των λίγων με ολίγη φιλανθρωπία για τους πιο φτωχούς από τους φτωχούς.

Και το πλέον προσβλητικό είναι ότι αντιμετωπίζει τους πολίτες ως ζήτουλες, έτοιμους να πουλήσουν την ψήφο τους για ένα ευρώ την ημέρα.

Η "νέα Ελλάδα" που υπόσχονται Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, για όποιον θέλει να καταλάβει τι σημαίνει η "συμφωνία με την τρόικα", θα είναι μια βαθιά ταξική Ελλάδα, γιατί δεν περιέχει τίποτα για τη μείωση των ανισοτήτων, τις οποίες πονηρώς ο κ. Σαμαράς, στο προεκλογικό διάγγελμα την περασμένη Τρίτη, παρέπεμψε σε ένα απροσδιόριστο μέλλον.

Το επόμενο διάστημα ώς τις εκλογές θα ζήσουμε ένα επικοινωνιακό τσουνάμι της συγκυβέρνησης που θα υπόσχονται τη Γη της Επαγγελίας "αρκεί να μην κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ". Θα υπόσχονται την έλευση μιας εικονικής Ελλάδας για να κρύψουν την πραγματική. Αυτή που ζούμε και αυτή που μας ετοιμάζουν αν συνεχίσουν να κυβερνούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL