Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μια γενιά με ψυχή

Αυτός ο “πόλεμος” έχει κριθεί. Και μόνο με μια ματιά στα πρόσωπα των πρωταγωνιστών, χθες, έξω από το πολιτικό γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη: από τη μία οι σιδηρόφρακτοι φρουροί μιας εξουσίας που καταρρέει και από την άλλη οι νέες και νέοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτός ο "πόλεμος" έχει κριθεί. Και μόνο με μια ματιά στα πρόσωπα των πρωταγωνιστών, χθες, έξω από το πολιτικό γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη: από τη μία οι σιδηρόφρακτοι φρουροί μιας εξουσίας που καταρρέει και από την άλλη οι νέες και νέοι του ΣΥΡΙΖΑ. Κορίτσια και αγόρια που άφησαν κατά μέρος τους εθνικούς καναπέδες και κατήγγειλαν το έγκλημα στα νερά του Αιγαίου, σώζοντας (;) την τιμή μιας καθεύδουσας κοινωνίας. Αιφνιδιασμένοι, ίσως, από την απρόκλητη βία που δέχθηκαν, οι έφηβοι αυτοί, πιασμένοι σφιχτά μεταξύ τους στο πεζοδρόμιο, έστελναν το δικό τους μήνυμα: Κανένας μόνος του στην κρίση - και την καταστολή που αυτή προκαλεί.

Μια νεολαία που ακολουθεί τις διαχρονικές παραδόσεις της νεολαίας της Αριστεράς, με τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ωστόσο - και αυτή είναι η ομορφιά και δύναμή της. Σμιλεμένη από τη βία των μνημονιακών μέτρων, μια γενιά που ζει την ανεργία των γονιών της, που βλέπει τα μεγαλύτερα αδέλφια να μεταναστεύουν, όχι για να ζήσουν καλύτερα, αλλά για να ζήσουν! Μια γενιά ελπιδοφόρα, την ίδια στιγμή, που έδωσε, και χθες, τη δική της απάντηση. Και πώς την έδωσε; Με πλατύ χαμόγελο και τη γροθιά υψωμένη, όταν οι πραιτωριανοί του συστήματος έσπρωχναν τους προσαχθέντες στα περιπολικά.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο