Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.3°C20.4°C
2 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.6°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.6°C18.8°C
2 BF 81%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
6 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.4°C
0 BF 100%
Προσαγωγές: Ελεύθεροι οι 46, αύριο δικάζεται ο... τραυματίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προσαγωγές: Ελεύθεροι οι 46, αύριο δικάζεται ο... τραυματίας

//www.youtube.com/embed/IIeMLqO7rtY

βίντεο: Δρομογράφος

Τελευταία Ενημέρωση: Ελεύθερα αφέθηκαν από τη ΓΑΔΑ 46 από τα 47 άτομα που προσήχθησαν το πρωί, ενώ ο Νώντας Φλώρος, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου των Νέων ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συνελήφθη και συμπεριλαμβάνεται στους 3 με 4 τραυματίες,δικάζεται αύριο στις 11 το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στο κτήριο 7. Την ίδια ώρα, έχει απευθύνει κάλεσμα για διαμαρτυρία στα δικαστήρια της Ευελπίδων η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία καταγγέλλει την "απρόκλητη βίαιη επίθεση".

Νωρίτερα, έξω από τη ΓΑΔΑ είχαν συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων αρκετοί νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ

 

Επίθεση κατά της Δημοκρατίας με 46 προσαγωγές για... ανάρτηση πάνω

Βίαιη, απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας σε φοιτητές που διαμαρτύρονταν ειρηνικά έξω από το γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Γενναδείου, για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι, έγινε πριν λίγο.Ο ακτιβισμός είχε καλεστεί με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού σχετικά με την τραγωδία στο Φαρμακονήσι.

Λίγο πριν τις 11πμ., 60 περίπου συγκεντρωμένοι άνοιξαν πανό για λίγα λεπτά. Εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκαν 10 μηχανές των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ από την Ακαδημίας και 10 περίπου από την Γενναδίου και εντελώς απρόκλητα προχώρησαν σε μία ωμή επίθεση των ακτιβιστών. Πολλοί είναι τραυματίες ανάμεσά τους και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης παρά την επίδειξη της βουλευτικής του ταυτότητας. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε μαζικές προσαγωγές με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να έχουν προσαχθεί 26 άτομα.

Εκτός από τους φοιτητές, χτυπήθηκαν ακόμη φωτογράφοι και ο δήμαρχος Κομοτηνής. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις διαμαρτυρίες ακόμα και των καταστηματαρχών της περιοχής, η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές. "Ράμπο με γυαλιά ηλίου και δίχως διακριτικά", οι άνδρες της ΔΙ.ΑΣ, σύμφωνα με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χ. Καραγιαννίδη. "Θα σε γαμ...με αν τραβήξεις φωτογραφίες", είπαν οι αστυνομικοί σε παριστάμενο φωτορεπόρτερ! Παράλληλα διμοιρία των ΜΑΤ καταδίωξε άγρια όσους κατάφεραν να φύγουν από τον κεντρικό κορμό του μπλοκ έως την οδό Ιπποκράτους, με τους αστυνομικούς των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ να κραυγάζουν: "Προσαγωγή όλους", " Να δούμε ποιος είναι μάγκας"..

Η αστυνομία έχει απαγορεύσει την είσοδο των δικηγόρων των ατόμων που έχουν προσαχθεί στη ΓΑΔΑ, ενώ επέτρεψε την είσοδο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Τσουκαλά. Β. Κατριβάνου, Κ. Μπάρκα και Χ. Καραγιαννίδη.

"Είναι ντροπή για μια ευρωπαϊκή δημοκρατία να αντιμετωπίζει την ειρηνική, κοινωνική διαμαρτυρία με τέτοιο αυταρχισμό. Είναι ντροπή για την κυβέρνηση να προσπαθεί να ποινικοποιήσει αυτονόητα δημοκρατικά δικαιώματα." τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ, στην οποία χαρακτήρισε "όνειδο και ντροπή για τη δημοκρατία" την ειρηνική διαμαρτυρία.

***Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους προσαχθέντες αυτή την ώρα στη ΓΑΔΑ***

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης και ο δημοσιογράφος Άγγελος Καλοδούκας περιγράφουν στο ΡΣ Στο Κόκκινο 105,5 την επίθεση της ομάδας ΔΕΛΤΑ κατά συγκέντρωσης φοιτητών

http://www.stokokkino.gr/mp3.php?id=podcast/karagiannidis-kalodoukas30-1-14.MP3&w=460&h=23&a=0

 

Τουλάχιστον 40 οι βίες προσαγωγές έξω από το πολιτικό γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

http://www.stokokkino.gr/mp3.php?id=podcast/marmatakis30-1-14.MP3&w=460&h=23&a=0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL