Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Με εντολή Σαμαρά!

Ξέραμε ως τώρα τι σημαίνει διαστολή Σαμαρά - από το Ζάππειο στα Μνημόνια. Ξέραμε επίσης τι σημαίνει συστολή Σαμαρά - από τα ζοριλίκια στη Μέρκελ στη δημόσια συγγνώμη για τα ζοριλίκια στη Μέρκελ.

Ξέραμε ως τώρα τι σημαίνει διαστολή Σαμαρά - από το Ζάππειο στα Μνημόνια. Ξέραμε επίσης τι σημαίνει συστολή Σαμαρά - από τα ζοριλίκια στη Μέρκελ στη δημόσια συγγνώμη για τα ζοριλίκια στη Μέρκελ. Ξέραμε τέλος τι σημαίνει στολή Σαμαρά - κουστούμι μπλε, γραβάτα μπλε, ύφος μπλε. Ε, τώρα λοιπόν, τις τελευταίες ώρες, μαθαίνουμε και τι σημαίνει εντολή Σαμαρά.

Έχουμε και λέμε: Με εντολή Σαμαρά ο Βρούτσης τρέχει το πρόγραμμα για 440.000 ευκαιρίες απασχόλησης - ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Με εντολή Σαμαρά τα λεφτά από τις μίζες θα μοιραστούν στους αναξιοπαθούντες. Με εντολή Σαμαρά ο πιλότος του αεροπλάνου που μετέφερε τον υψηλό επιβάτη από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα άλλαξε πορεία και προσγειώθηκε στην Κεφαλλονιά. Με εντολή Σαμαρά το σεισμόπληκτο νησί θα επιστρέψει πάραυτα στους κανονικούς ρυθμούς ζωής.

Η θαυματουργή φράση -με εντολή Σαμαρά- κάνει πλέον τον γύρο των ΜΜΕ, αναπαράγεται με διάφορα σημεία στίξης - θαυμαστικό από τους παράγοντες της Ν.Δ., ερωτηματικό από τους εταίρους του ΠΑΣΟΚ, αποσιωπητικά από τους καχύποπτους και πάει λέγοντας. Για να αποδειχτεί, κυρίες και κύριοι, ότι στην Ελλάδα των Μνημονίων, των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, που διαπράττονται φυσικά με εντολή Σαμαρά, μια αξία δεν αλλάζει και δεν μεταρρυθμίζεται: Ο ίδιος ο Σαμαράς!

Διότι όλο αυτό το γελοίο νταβαντούρι, οι κόκκινες κορδέλες στο Διαδίκτυο, το στημένο σόου της Κεφαλλονιάς, οι εντολές για πόλεμο κατά της ανεργίας, μυρίζουν βέβαια εκλογές. Αυτό το καταλαβαίνει και η θεια μ' η Αμερσούδα που φορά τρία βρακιά. Μυρίζουν όμως επίσης και παρελθόν, αμετανόητη προσήλωση στην μπαρούφα, υποτίμηση της νοημοσύνης των ανθρώπων που δυστυχούν - με εντολή Σαμαρά, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ο ερίφης αυτός του συντηρητισμού, που η Ελλάδα έχει φορτωθεί ως πρωθυπουργό, αποδεικνύεται το άκρον άωτον της παλαιοκομματικής μπαγιατίλας και του μπαγιάτικου παλαιοκομματισμού.

Και δεν είναι μόνο αφόρητα φιγουρατζήδες - άκου με εντολή Σαμαρά άλλαξε ο πιλότος προορισμό! Είναι και επικοινωνιακά σκιτζήδες, και πολιτικά κοπανατζήδες. Ο κόσμος καίγεται κι αυτοί την κοπανάνε τρέχοντας δρομαίως προς τα πίσω - με εντολή Σαμαρά. Προς την μπούρδα, την ανοησία, την εικονολατρία του αρχηγού, τις πέτσινες υποσχέσεις και τα παλιά καλά φούμαρα. Πιστεύοντας ότι ακόμα μπορούν να ξεγελάνε. Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά, πατέρα; Με εντολή Σαμαρά, παιδί μου...

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο