Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Όριο συνταγογράφησης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Όριο συνταγογράφησης

- Όριο συνταγογράφησης: Την απόσυρση της διάταξης του νόμου 4046/2012 που θέτει στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ νέο όριο συνταγογράφησης στο 80% της μέσης, μηνιαίας δαπάνης, που προέκυψε και καταγράφηκε το 2013, ζητεί με επίκαιρη ερώτησή του ο Νίκος Μιχαλάκης τονίζοντας ότι ορθώνονται εμπόδια στην άσκηση του ιατρικού έργου και στην πρόσβαση των ασθενών στο φάρμακο που έχουν ανάγκη (υπουργείο Υγείας).

- Διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών: Την άμεση επανατοποθέτηση των τουλάχιστον 445 εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ που παραμένουν σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τα όσα έχει υποσχεθεί ο υπουργός Παιδείας, προτείνει με επίκαιρη ερώτησή του ο Τάσος Κουράκης, έχουν εγκριθεί μόνο 1400 επανατοποθετήσεις εκπαιδευτικών από τους 1992 που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τον Ιούλιο του 2013 (υπουργείο Παιδείας).

- Απλήρωτοι μένουν οι νέοι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα "Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας" του υπουργείου Εργασίας υπογραμμίζουν οι Μαρία Μπόλαρη, Δημήτρης Στρατούλης, Χρήστος Καραγιαννίδης, Κώστας Μπάρκας, Γιάννης Σταθάς, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Αλέξης Μητρόπουλος, Ιωάννα Γαϊτάνη, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Νάντια Βαλαβάνη, Τζένη Βαμβακά, Γιώργος Βαρεμένος, Έφη Γεωργοπούλου, Κώστας Δερμιτζάκης, Ηρώ Διώτη, Παναγιώτα Δριτσέλη, Γιάννης Ζερδελής, Μαρία Κανελλοπούλου, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Βασιλική Κατριβάνου, Χαρά Καφαντάρη, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Βασίλης Κυριακάκης, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Στάθης Παναγούλης, Γιώργος Πάντζας, Σοφία Σακοράφα, Στέφανος Σαμοϊλης, Αφροδίτη Σταμπουλή, Μαρία Τριανταφύλλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δημήτρης Τσουκαλάς, Θεανώ Φωτίου και Βασίλης Χατζηλάμπρου ζητώντας να χορηγηθούν άμεσα οι πιστώσεις και να καταβληθούν οι προβλεπόμενες αμοιβές (υπουργείο Εργασίας).

- Πολυδύναμο Ιατρείο Λειψών: Οι 800 κάτοικοι των Λειψών εξυπηρετούνται μόνο από 1 ιατρό, επισημαίνουν Δημήτρης Γάκης και Νίκος Μιχαλάκης, ζητώντας την πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού στο Πολυδύναμο Ιατρείο Λειψών (υπουργείο Υγείας).

- Αναδασμός στις Πολίτσες Μετσόβου: Καθυστέρηση 11 χρόνων στην παράδοση 1.200 στρεμμάτων αναδασμού στην περιοχή Πολιτσές στον Δήμο Μετσόβου καταγράφει ο Χρήστος Μαντάς σημειώνοντας ότι κινδυνεύουν να φορολογηθούν για αγροτεμάχια τα οποία ουσιαστικά δεν είναι στην κατοχή τους (υπουργείο Εσωτερικών).

- Αποζημιώσεις μαστιχοπαραγωγών: Την αποζημίωση των μαστιχοπαραγωγών που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά τον Αύγουστο του 2012, ζητούν οι Βαγγέλης Αποστόλου, Γιάννης Ζερδελής και Αγνή Καλογερή προτείνοντας είτε να επανεξεταστούν τα κριτήρια της υπουργικής απόφασης που τους αποκλείει είτε να εκδοθεί νέα απόφαση (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης).

- Ιστοσελίδα ΥΠΕΚΑ: Την έγκαιρη ανανέωση και ενημέρωση της ιστοσελίδας του υπουργείου Περιβάλλοντος, ακόμα και τα σαββατοκύριακα και τις αργίες, ιδιαίτερα σε θέματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ζητά η Χαρά Καφαντάρη, επισημαίνοντας ότι στις 22 Δεκεμβρίου η ιστοσελίδα αναφέρει ως τελευταία ενημέρφωσή της την 20η Δεκεμβρίου (υπουργεία Περιβάλλοντος, Διοικητικής Μεταρρύθμισης).

- Αγ. Τριάδα Πετρούπολης: Την επίσπευση του χαρακτηρισμού της περιοχής Αγ. Τριάδας (Πεύκα Βέρδη) του Δήμου Πετρούπολης στους πρόποδες του Ποικίλου Όρους ως δασικής, προτείνουν οι Χαρά Καφαντάρη, Απόστολος Αλεξόπουλος, Ρένα Δούρου και Δημήτρης Στρατούλης προειδοποιώντας για κινδύνους από καταπατήσεις (υπουργείο Περιβάλλοντος).

- Πρώην ασφαλισμένοι ΟΑΕΕ: Τη χορήγηση από τον ΟΑΕΕ της απαραίτητης βεβαίωσης στους πρώην ασφαλισμένους του προκειμένου να θεωρήσουν βιβλιάριο ασθενείας στο νέο τους φορέα προτείνουν οι Δημήτρης Στρατούλης, Νίκος Βούτσης, Χρήστος Καραγιαννίδης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Αλέξης Μητρόπουλος, Κώστας Μπάρκας, Μαρία Μπόλαρη, Γιάννης Σταθάς και Δέσποινα Χαραλαμπίδου, αναφέροντας ότι ο ΟΑΕΕ αρνείται να την δώσει επειδή είναι οφειλέτες του (υπουργείο Εργασίας).

- Νερό Αιτωλικού: Την άμεση αλλά και μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση του προβλήματος της υδροδότησης του Αιτωλικού Αιτωλοακαρνανίας ζητούν οι Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου, με αφορμή την έκθεση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, κρίνει το νερό που αντλείται από την πηγή του Κεφαλόβρυσου ως μη ασφαλές (υπουργεία Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Υποδομών, Περιβάλλοντος, Υγείας).

- Ειδικός λογαριασμός Ελληνικού Δημοσίου: Με αφορμή το άνοιγμα λογαριασμού του Ελληνικού Δημοσίου όπου θα κατατίθενται ποσά που θα προέρχονται από προϊόντα εγκληματικών ενεργειών κατά του Ελληνικού Δημοσίου, οι Γιάννης Σταθάς και Δημήτρης Στρατούλης ρωτούν σε τι ποσό ανέρχονται τα χρήματα, ποιος θα τα διαθέτει και με ποια διαδικασία (υπουργείο Οικονομικών).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL