Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Άδων Άδωνις

Το ερώτημα του Άδωνι Γεωργιάδη χτες στο Mega αφορούσε στον Αλέξη Τσίπρα, και ήταν όντως συντριπτικό, σε βαθμό διανοητικού κατάγματος: «Εφόσον είναι άθεος, γιατί συναντιέται με τον Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο; Εμείς συναντιόμαστε επειδή είμαστε ένθεοι"!

Το ερώτημα του Άδωνι Γεωργιάδη χτες στο Mega αφορούσε στον Αλέξη Τσίπρα, και ήταν όντως συντριπτικό, σε βαθμό διανοητικού κατάγματος: «Εφόσον είναι άθεος, γιατί συναντιέται με τον Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο; Εμείς συναντιόμαστε επειδή είμαστε ένθεοι"!

Δεν μπορείς παρά να αναφωνήσεις: Μεγάλε Άδωνι! Πώς δεν το σκέφτηκε κανείς άλλος αυτό; Πώς δεν το σκέφτηκαν ο ένθεος αρχιεπίσκοπος και ο επίσης ένθεος πατριάρχης και συναντιούνται με μουσουλμάνους, κόπτες, βουδιστές, σχισματικούς, ακόμα και άθεους; Πώς δεν το σκέφτηκαν οι συνάδελφοί σου υπουργοί που συναντιούνται με κάθε καρυδιάς καρύδι, χωρίς να ρίχνουν ούτε μια ματιά στα θρησκευτικά πιστεύω του συνομιλητή τους;

Εδώ μπορεί κάποιος με το δίκιο του να πει: Τι ασχολείστε με τις τσιρίδες του Άδωνι; Το θέμα δεν είναι τι λέει καθημερινά ο εν λόγω ένθεος, είναι τι κάνει καθημερινά στα νοσοκομεία, στα ιατρεία, στον ΕΟΠΥΥ, σε όλους μας. Το θέμα είναι ότι στον άνθρωπο αυτό, με τον συγκεκριμένο ψυχισμό, έχει ανατεθεί η φροντίδα της ψυχής και της υγείας εκατομμυρίων ανθρώπων. Το θέμα είναι συνεπώς ποιος και γιατί ανέθεσε στον "τρελό του χωριού" τη φροντίδα και την περίθαλψη των λογικών.

Σωστό, αλλά σκεφτείτε κι αυτό: Αν όσα κάνει ο Άδωνις είναι κατ' ανάθεση. Αν εκτελεί αποστολή -και τι αποστολή!- στην υγεία. Αν δηλαδή του έχουν αναθέσει την πιο μακάβρια υπεργολαβία στην κυβερνητική εργολαβία. Τότε γιατί να μην λέει επίσης κατ' ανάθεση όσα λέει; Να αμολάει τρακατρούκες, κροτίδες, βεγγαλικά, να τις αναπαράγουν τα εργολαβικά ΜΜΕ, να απαντούν οι θιγόμενοι και να γίνεται ένα μπάχαλο λέξεων. Ωραίο ως θέαμα, αλλά εκτός θέματος;

Καλά, καλά, δεν πρόκειται πια και για θεωρία συνωμοσίας. Τι συνωμοσία να διαπράξει κανείς με τον Άδωνι εξάλλου; Αλλά τους βολεύει όλους, τον Σαμαρά πρωτίστως, το όλο νταβαντούρι. Άδων Άδωνις; Άφησέ τον να τσιρίζει, σου λέει. Έτσι σκεπάζει λίγο με τις τσιρίδες του οιμωγές, κατάρες, βογγητά και βρομοδουλειές. Τραβάει και μερικά αστροπελέκια μακριά από το δικό μας κεφάλι, τσαλαβουτώντας μεταξύ υγείας και τηλεόρασης και πουλώντας αυτό που εν αφθονία διαθέτει - τρέλα.

Διότι, αν δεν ήταν έτσι, με ένα τηλεφώνημα πέντε δευτερολέπτων θα του έκοβε ο πρωθυπουργός βήχα και τσιρίδες. Ε; Κάθε φορά που άδει ο Άδωνις λοιπόν, μουντζώνετε στη σωστή κατεύθυνση...

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ρεζιλίκι και σιωπή

Αρχικά, ο Στ. Πέτσας, μιλώντας για την περιβόητη λίστα, είχε πει ότι τα κριτήρια χρηματοδότησης των ΜΜΕ ήταν διαφανή και αφορούσαν την αναγνωσιμότητα και τον αριθμό των εργαζομένων στο καθένα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις