Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Golden Hall

Με νόμο του υπουργείου Τουρισμού το συγκρότημα του Golden Hall, που στεγάζεται σε ολυμπιακό ακίνητο στο Μαρούσι, μετατράπηκε σε "ειδική οικονομική ζώνη" προς όφελος της "τουριστικής" ανάπτυξης, καταγγέλλουν οι Δημήτρης Στρατούλης, Ρένα Δούρου, Σοφία Σακοράφα και Χαρά Καφαντάρη...

- Golden Hall: Με νόμο του υπουργείου Τουρισμού το συγκρότημα του Golden Hall, που στεγάζεται σε ολυμπιακό ακίνητο στο Μαρούσι, μετατράπηκε σε "ειδική οικονομική ζώνη" προς όφελος της "τουριστικής" ανάπτυξης, καταγγέλλουν οι Δημήτρης Στρατούλης, Ρένα Δούρου, Σοφία Σακοράφα και Χαρά Καφαντάρη ζητώντας να εξακολουθήσει να καταβάλλεται το ανταποδοτικό τέλος 2% επί του τζίρου των επιχειρήσεων που στεγάζονται στο εμπορικό κέντρο και να μη στερείται ο δήμος Αμαρουσίου 1,5 - 2 εκατ. τον χρόνο (υπουργεία Ανάπτυξης, Εσωτερικών).

- Αλιευτικός τουρισμός και τουριστικά σκάφη: Τον κίνδυνο δημιουργίας καρτέλ από τους ιδιοκτήτες τουριστικών σκαφών, επισημαίνουν οι Αγνή Καλογερή, Βαγγέλης Αποστόλου και Θανάσης Πετράκος αναφερόμενοι στο νομοσχέδιο για τα τουριστικά πλοία που δίνει τη δυνατότητα άσκησης ερασιτεχνικής αλιείας στους επιβαίνοντες σε πλοία αναψυχής χωρίς την απαίτηση εφοδιασμού του πλοίου ή των επιβαινόντων με την αντίστοιχη άδεια ερασιτεχνικής αλιείας (υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Ναυτιλίας).

- Απομάκρυνση υπηρεσιών από αεροδρόμιο Ελληνικού: Τη διακοπή των διαδικασιών "εκκαθάρισης" του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού από τις κοινωφελείς υπηρεσίες και εγκαταστάσεις του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης και του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, ζητούν οι Νάντια Βαλαβάνη και Δημήτρης Στρατούλης, τονίζοντας ότι στους φορείς επιβάλλονται πρόστιμα, ενώ συνεχίζουν να λειτουργούν τα παράνομα και αυθαίρετα νυχτερινά κέντρα στην παραλία του Αγίου Κοσμά (υπουργεία Οικονομικών, Υγείας, Εσωτερικών).

- Μη επανδρωμένα αεροσκάφη: Αμφιβολίες για τη χρησιμότητα της συμμετοχής της Ελλάδας στην παραγωγή στρατιωτικών μη-επανδρωμένων αεροσκαφών εκφράζουν οι Ρένα Δούρου, Θοδωρής Δρίτσας και Βασίλης Χατζηλάμπρου ρωτώντας αν έχει ενταχθεί στον στρατηγικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ και αν θα εμπλακεί στην παραγωγή η ελληνική αμυντική βιομηχανία (υπουργεία Εξωτερικών, Άμυνας).

- Πλοηγοί: Τους κινδύνους πρόκλησης ατυχημάτων από την προσέγγιση πλοίων στα λιμάνια χωρίς πλοήγηση, επισημαίνει ο Θοδωρής Δρίτσας με αφορμή την προσέγγιση (στις 20 Νοεμβρίου) του κρουαζιερόπλοιου "Magnifica" χωρίς πλοηγό, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στον ερυθρό φανό του βόρειου λιμενοβραχίονα του κεντρικού λιμένα (υπουργείο Ναυτιλίας).

- ΕΚΑΒ Μαγνησίας: Την ενίσχυση του ΕΚΑΒ Μαγνησίας με προσωπικό και την παραλαβή των νέων και εξοπλισμένων ασθενοφόρων, ζητούν οι Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφέροντας ότι 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους επειδή δεν έγινε έγκαιρα η διακομιδή τους στα νοσοκομεία της Λάρισας και του Βόλου (υπουργείο Υγείας).

- Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Θεσσαλίας: Χωρίς καθηγητές και με ελάχιστα μαθήματα είναι το Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Θεσσαλίας (Λάρισας), υπογραμμίζουν οι Ηρώ Διώτη και Δημήτρης Γελαλής, τονίζοντας ότι στο Γ' εξάμηνο από τα πέντε θεωρητικά μαθήματα διδάσκεται μόλις το ένα, ενώ στα εργαστήρια ένα διδάσκεται και για τα υπόλοιπα τέσσερα δεν υπάρχουν καθηγητικές πιστώσεις (υπουργείο Παιδείας).

- Κατατακτήριες εξετάσεις: Νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να προβλεφθεί μεταβατική περίοδος για την εφαρμογή του νόμου περί κατατάξεων πτυχιούχων στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προτείνουν οι Τάσος Κουράκης, Παναγιώτα Δριτσέλη, Γιώργος Πάντζας, Έφη Γεωργοπούλου, Γιάννης Αμανατίδης, Απόστολος Αλεξόπουλος, Τζένη Βαμβακά, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Μαρία Κανελλοπούλου επισημαίνοντας ότι πολλά Τμήματα είχαν ήδη από τον Απρίλιο προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με τον τρόπο κατάταξης (υπουργείο Παιδείας).

- Μισθολογική δαπάνη συνεργατών υπουργών: Στοιχεία για το πόσοι υπάλληλοι απασχολούνται ως μετακλητοί υπάλληλοι, ειδικοί σύμβουλοι, ειδικοί συνεργάτες, επιστημονικοί συνεργάτες, σύμβουλοι ειδικού σκοπού, ειδικοί γραμματείς στον πρωθυπουργό και τους υπουργούς, ζητούν οι Τζένη Βαμβακά, Θοδωρής Δρίτσας, Γιάννης Αμανατίδης, Δημήτρης Γάκης, Κώστας Ζαχαριάς, Μαρία Κανελλοπούλου, Χαρά Καφαντάρη, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Κώστας Μπάρκας, Μαρία Μπόλαρη, Γιάννης Σταθάς και Δημήτρης Στρατούλης ρωτώντας ποιο είναι το συνολικό ύψος της δαπάνης μισθοδοσίας τους (υπουργεία Οικονομικών, Εξωτερικών, Άμυνας, Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ανάπτυξης, Υποδομών, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πολιτισμού, Εργασίας, Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης, Τουρισμού, Ναυτιλίας, Μακεδονίας και Θράκης, Επικρατείας, υφυπουργούς Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, παρά τω πρωθυπουργώ).

- Σταθμός Ιεράπετρας ΕΘΙΑΓΕ: Την εγκατάλειψη του Πειραματικού Σταθμού Ιεράπετρας Λασιθίου του ΕΘΙΑΓΕ επισημαίνουν οι Κωστής Δερμιτζάκης και Βαγγέλης Αποστόλου, αναφέροντας ότι έχει παραμείνει μόνο με έναν γεωπόνο (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης).

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Είμαστε μια ωραία ατΜΜΕσφαιρα

Αξίζει να θυμηθεί κάποιος πώς ήταν το κλίμα στα ΜΜΕ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μια συνεχής κραυγή αγωνίας για οτιδήποτε, από επιχειρήσεις που υπερφορολογούνται και την επιχειρηματικότητα που καταδιώκεται μέχρι υπουργούς που καπνίζουν και αργόμισθους μετακλητούς...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις