Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Το καραβάκι της Ε.Ε. βυθίστηκε στο Αιγαίο

Όσο κι αν θέλει κανείς να ξεχάσει την προτροπή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. προς τα σώματα ασφαλείας να κάνουν τον βίο αβίωτο στις ορδές των «απρόσκλητων εισβολέων» που παραβιάζουν τα σύνορα της χώρας, η τραγωδία στο Φαρμακονήσι ξαναφέρνει στον νου την απάνθρωπη στρατηγική αντιμετώπισης...

Όσο κι αν θέλει κανείς να ξεχάσει την προτροπή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. προς τα σώματα ασφαλείας να κάνουν τον βίο αβίωτο στις ορδές των «απρόσκλητων εισβολέων» που παραβιάζουν τα σύνορα της χώρας, η τραγωδία στο Φαρμακονήσι ξαναφέρνει στον νου την απάνθρωπη στρατηγική αντιμετώπισης ενός διεθνούς προβλήματος. Μια βάρβαρη πρακτική που κρύβεται πίσω από τον όρο «επαναπροώθηση» έγινε αιτία να χαθούν ζωές στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, γεμίζοντας προφανώς ικανοποίηση τα ακροδεξιά ένστικτα του όψιμου νεοδημοκράτη Αθανάσιου Πλεύρη. Την ώρα που σύσσωμος ο συστημικός Τύπος βγάζει δεκάρικους περί της αξίας της ανθρώπινης ζωής με αφορμή την απόδραση του Χρ. Ξηρού, οι κρατικές αρχές καταγγέλλονται πλέον ανοιχτά ότι προκάλεσαν το προχθεσινό ναυάγιο στο Φαρμακονήσι, με αποτέλεσμα τον πνιγμό τριών γυναικών και οκτώ βρεφών και παιδιών, κατά τη διάρκεια επιχείρησης του Λιμενικού να ρυμουλκήσει το πλοιάριο προς την Τουρκία. Η αξία της ανθρώπινης ζωής και τα χριστιανικά ιδεώδη βυθίστηκαν, παρασύροντας μαζί τους και δώδεκα «λαθραίες» υπάρξεις.

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιζώντων στην Ύπατη Αρμοστεία, το σκάφος του Λιμενικού που ρυμουλκούσε το πλοιάριό τους κατευθυνόταν με μεγάλη ταχύτητα προς τις τουρκικές ακτές, όταν συνέβη το τραγικό συμβάν εν μέσω θαλασσοταραχής. Οι ίδιες μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι άνθρωποι φώναζαν για βοήθεια, δεδομένου ότι στο πλοιάριο υπήρχε μεγάλος αριθμός παιδιών. Το καραβάκι από το λογότυπο της ελληνικής προεδρίας βυθίστηκε κι αυτό, με τις φωνές των απελπισμένων να χάνονται πίσω από τις υστερικές κραυγές των ιεροεξεταστών και των φαρισαίων. Τα δήθεν ανθρωπιστικά τους ιδανικά πήγαν για άλλη μια φορά στον πάτο του Αιγαίου, με την είδηση να θάβεται κι αυτή κάτω από τα «μπάζα» της χορηγούμενης ενημέρωσης. Και στον αφρό να έρχεται μονάχα η αλήστου μνήμης ερώτηση του Άδ. Γεωργιάδη από το καλοκαίρι του 2012 για το «κόστος διάσωσης των λαθρομεταναστών στο Αιγαίο και την επιβάρυνση των φορολογουμένων». Έτσι κι αλλιώς, εκτός από αλλόφυλοι, είναι και αλλόθρησκοι, οπότε φυσικά και είναι ανεπιθύμητοι για το θεοκρατικό καθεστώς των Αθηνών.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Τυχοδιώκτες και επικίνδυνοι

Οι ανάγκες διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης δημιουργούν σοβαρά εσωτερικά προβλήματα στο κυβερνητικό κόμμα, το οποίο προεκλογικά είχε δεσμευτεί απέναντι στην εκλογική του βάση με μια ακροδεξιά λαϊκιστική ρητορική.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο