Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΕΑΣ Ζακύνθου

Τα προβλήματα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ζακύνθου και των αγροτών της Ζακύνθου θέτει με επίκαιρη ερώτησή του ο Σταύρος Κοντονής αναφέροντας τη φορολόγηση με 26% του ατομικού γεωργικού εισοδήματος, την υπέρογκη φορολόγηση ακόμη και των αγροτεμαχίων, που ανεβάζουν την αξία του στρέμματος...

- ΕΑΣ Ζακύνθου: Τα προβλήματα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ζακύνθου και των αγροτών της Ζακύνθου θέτει με επίκαιρη ερώτησή του ο Σταύρος Κοντονής αναφέροντας τη φορολόγηση με 26% του ατομικού γεωργικού εισοδήματος, την υπέρογκη φορολόγηση ακόμη και των αγροτεμαχίων, που ανεβάζουν την αξία του στρέμματος από 40.000 ώς 60.000 ευρώ, έλλειψη ρευστότητας από τις τράπεζες και μείωση της χρηματοδότησης της σταφίδας με τη νέα ΚΑΠ (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης).

- Κατάργηση γραμμής Πειραιάς - Κύθηρα - Αντικύθηρα - Καστέλι Κισσάμου Κρήτης: Την επανεξέταση της απόφαση για την κατάργηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Κυθήρων και των Αντικυθήρων με το διοικητικό κέντρο τους, τον Πειραιά, ζητεί με επίκαιρη ερώτησή του ο Θοδωρής Δρίτσας, αναφέροντας ότι η συνέλευση των κατοίκων των νησιών ομόφωνα χαρακτήρισε την απόφαση ως καταστροφική (υπουργείο Ναυτιλίας).

- "Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.": Τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της "Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.", που προορίζεται να αγοραστεί από την ισραηλινή "Salt of the Earth", προτείνει με επίκαιρη ερώτησή της η Μαρία Τριανταφύλλου, σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε μελέτη για το σύνολο των δραστηριοτήτων της εταιρείας και για την οικονομική και την τεχνική αξιολόγηση των περιουσιακών της στοιχείων (υπουργείο Οικονομικών).

- Κέντρα αποτέφρωσης νεκρών: Τη λειτουργία κέντρων αποτέφρωσης νεκρών ζητεί με επίκαιρη ερώτησή του ο Νίκος Βούτσης τονίζοντας ότι από το 2006 που νομοθετήθηκαν δεν έχει υπάρξει η σχετική νομοθετική ρύθμιση με αποτέλεσμα οι συγγενείς των θανόντων που επιθυμούν την αποτέφρωση να ταλαιπωρούνται και να πληρώνουν πολλαπλάσια ποσά για να μεταφερθεί η σορός στο εξωτερικό (υπουργεία Εσωτερικών, Περιβάλλοντος).

- Ψυχιατρικά νοσοκομεία: Με αφορμή τον σχεδιαζόμενο διαμελισμό των ψυχιατρικών νοσοκομείων, οι Χρήστος Μαντάς, Ανδρέας Ξανθός, Σταύρος Κοντονής, Κατερίνα Ιγγλέζη, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Αλέξης Μητρόπουλος, Γιάννης Σταθάς, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Γιάννης Ζερδελής, Ηρώ Διώτη, Νίκος Μιχαλάκης, Δημήτρης Γάκης, Κώστας Ζαχαριάς, Δημήτρης Στρατούλης, Αφροδίτη Σταμπουλή, Νίκος Συρμαλένιος, Χρήστος Καραγιαννίδης, Ευαγγελία Αμμανατίδου, Έφη Γεωργοπούλου, Γιώργος Πάντζας, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Μαρία Τριανταφύλλου, Σοφία Σακοράφα, Μαρία Διακάκη, Νάντια Βαλαβάνη, Μαρία Μπόλαρη, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Γιάννης Αμανατίδης, Γιώργος Βαρεμένος, Παναγιώτα Δριτσέλη, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Μιχάλης Κριτσωτάκης , Ρένα Δούρου, Τζένη Βαμβακά, Όλγα Γεροβασίλη, Ιωάννα Γαϊτάνη, Κωστής Δερμιτζάκης, Ευγενία Ουζουνίδου, Τάσος Κουράκης και Δημήτρης Τσουκαλάς ρωτούν ποια είναι τα κυβερνητικά σχέδια, με ποιο χρονοδιάγραμμα και τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι (υπουργείο Υγείας).

- Καταπτώσεις εγγυήσεων κατά του Ελληνικού Δημοσίου: Στον προϋπολογισμό του 2014 υπάρχει πρόβλεψη 699 εκατ. ευρώ για καταπτώσεις εγγυήσεων, ενώ το δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2013 έχουν πληρωθεί 342 εκατ., επισημαίνουν οι Δημήτρης Γελαλής, Γιώργος Βαρεμένος, Σοφία Σακοράφα, Δημήτρης Γάκης, Μαρία Κανελλοπούλου, Σταύρος Κοντονής, Θανάσης Πετράκος και Ευκλείδης Τσακαλώτος προτείνοντας να επανεξεταστούν οι προϋποθέσεις παροχής εγγυήσεων του Δημοσίου (υπουργείο Οικονομικών).

- Εταιρεία καθαρισμού Φάσμα Α.Ε.: Τις καταγγελίες της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών & Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ) ότι ανατέθηκε στην εταιρεία καθαρισμού Φάσμα Α.Ε. ο καθαρισμός των χώρων του 401 ΓΣΝΑ μεταφέρουν οι Δημήτρης Στρατούλης, Χρήστος Καραγιαννίδης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Αλέξης Μητρόπουλος, Κώστας Μπάρκας, Μαρία Μπόλαρη, Γιάννης Σταθάς και Δέσποινα Χαραλαμπίδου, υπενθυμίζοντας ότι στην εταιρεία έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 45.000 ευρώ για οφειλές σε εργαζόμενους και μη τήρηση της νομοθεσίας (υπουργεία Εργασίας, Άμυνας, Υγείας).

- Δελτία μετακίνησης ΑμεΑ: Τον άμεσο εφοδιασμό όλων των ΚΕΠ και των αρμόδιων υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων με τον απαιτούμενο αριθμό δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ, προτείνουν οι Παναγιώτης Κουρουμπλής, Δημήτρης Στρατούλης, Χρήστος Καραγιαννίδης και Ευαγγελία Αμμανατίδου αναφέροντας ότι τα δελτία εξαντλήθηκαν πριν καλά-καλά προλάβουν να κυκλοφορήσουν (υπουργείο Εργασίας).

- Νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας Ρεθύμνου: Την πρόσληψη επικουρικών γιατρών για τις δημόσιες μονάδες υγείας του νομού Ρεθύμνου και τη συμπερίληψη στον κατάλογο των 416 υπό διορισμό ιατρών των θέσεων που αφορούν τον νομό ζητεί ο Ανδρέας Ξανθός, προτείνοντας ενίσχυση του προϋπολογισμού του νοσοκομείου, έγκριση νέου οργανισμού, να μην κλείσει η Υγειονομική Μονάδα του ΕΟΠΥΥ και να μην υπάρξει καμιά κινητικότητα - διαθεσιμότητα - απόλυση γιατρού ή εργαζόμενου (υπουργείο Υγείας).

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις