Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Η Ελλάδα του Σαμαρά, του Άνθιμου, του Αμβρόσιου, του Σεραφείμ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Ελλάδα του Σαμαρά, του Άνθιμου, του Αμβρόσιου, του Σεραφείμ

Στο διάστημα που μεσολάβησε ανάμεσα στις εκλογές του Μαΐου και τις εκλογές του Ιουνίου του 2012, υψηλόβαθμο στέλεχος της Ν.Δ. μάζεψε τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος και τους είπε τα εξής: «Να ξεχυθείτε, ρε, στις γειτονιές, να πάτε στις εκκλησίες, να πιάσετε τους παπάδες και να λέτε στον κόσμο ότι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ είναι άθεοι και ανθέλληνες». Οι κραυγές του υψηλόβαθμου έπιασαν εν μέρει τόπο, καθώς αρκετοί ιερείς μπήκαν στον προεκλογικό αγώνα, καλώντας τους πιστούς να αποκρούσουν την έλευση του Αντιχρίστου, Υπήρξαν μάλιστα και αυτήκοοι μάρτυρες που μας μετέφεραν ότι κάποιοι παπάδες, ελάχιστοι ευτυχώς, έλεγαν ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει πως οι ναοί θα κλείσουν και θα γίνουν ξενώνες για Πακιστανούς.

Το έκανε το 2012 η Ν.Δ. προσπαθεί να το ξανακάνει και το 2014. Βλέποντας το κουτάλι του παππά να πλησιάζει με ταχύτητα μαχητικού αεροσκάφος για το οποίο έχει δοθεί μίζα 4%, η ακροδεξιά του Σαμαρά καταφεύγει και πάλι στους παπάδες. Επικαλείται τα κατώτερα ένστικτα του κλήρου και του λαού, όχι για να κερδίσει τις εκλογές, αλλά για να διασφαλίσει αξιοπρεπή ήττα, που θα επιτρέπει στο «Δίκτυο 21» να κρατήσει το κόμμα στα χέρια του. Αν δεν πάρει τουλάχιστον 25% ο Αντωνάκης ο Βομβιστής της Πύλου, η Ν.Δ. θα διαμοιραστεί ανάμεσα σε Καραμανλικούς και Ντορικούς, σαν τον χιτώνα του Ιησού. Όχι, κυρία Μισέλ, δεν είχε κουκούλα ο χιτώνας του Ιησού, δεν ήταν μπαχαλάκης ο Υιός του Θεού.

Δεν απευθύνεται στην επίσημη Εκκλησία της Ελλάδος η Ν.Δ., απευθύνεται στους θύλακες του σκοταδισμού που δρουν εντός της. Απευθύνεται στον Θεσσαλονίκης Άνθιμο, που μόλις προχθές δήλωσε ότι «ενώ όλοι αποδοκιμάζουμε κάθε μορφή δικτατορίας, ήταν τότε που οι εκπαιδευτικοί εδίδασκαν στην εκπαίδευση, οι εφοριακοί εδούλευαν για το Δημόσιο και οι πολίτες εκρατούσαν τα τρανταχτά σε αξία χαρτονομίσματα της δραχμής με υπογραφή «Ο υπουργός Νικ. Μακαρέζος». Ήταν η εποχή της πιο ισχυρής οικονομίας της Ελλάδος. ΄Όχι δικτατορίες, ναι στην αλήθεια». Νοσταλγός του ροκ ν ρολ ο Παναγιώτατος.

Στον Άνθιμο που έχει πει ότι «η γυμνότης είναι αδίκημα», ότι «είναι στη φύση των γυναικών να κοιτάζονται στον καθρέφτη, αλλά και να προκαλούν με το ντύσιμο τους, ακόμη και μέσα στους ιερούς ναού¨» ότι «θα παντρεύονται αγόρια με αγόρια και κορίτσια με κορίτσια;. Τα ζώα, τέτοια πράγματα δεν τα κάνουν», που έχει ζητήσει από τους πιστούς να σώσουν τις τράπεζες, «εάν τυχόν πτωχεύσουν οι τράπεζες τότε το αποτέλεσμα θα είναι να πτωχεύσει η χώρα». Του Άνθιμου που είναι ταυτοχρόνως οπαδός του Μεσαίωνα και του Μνημονίου: «Η χώρα πρέπει να πληρώσει τις υποχρεώσεις της και να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει αλλά με πιο ελαστικούς όρους. Η Ελλάδα οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Λουκά Παπαδήμο που κράτησε την ισορροπία της χώρας σε μία πολύ δύσκολη περίοδο»

Η Ν.Δ. απευθύνεται και στον Πειραιώς Σεραφείμ, που έχει αποφανθεί ότι «πίσω από τη θεωρία για το μποζόνιο του Χιγκς κρύβεται τό αποκρουστικό πρόσωπο τού δαιμονισμού, γιατί μόνο δαιμόνια και κατεχόμενοι από αυτά μπορούν να μωρολογούν με τέτοιες ανοησίες", που έχει απειλήσει ότι «όσοι βουλευτές του Πειραιά ψηφίσουν το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών, θα αφοριστούν». Τον Σεραφείμ Μεντζέλοπουλο που κάλεσε σε μονομαχία τον Αρχιεπίσκοπο των Καθολικών της Ελλάδας, σχετικά με το ποιος φτιάχνει τον καλύτερο αγιασμό.

Η Ν.Δ. απευθύνεται στον Καλαβρύτων Αμβρόσιο, που κραυγάζει «εμπρός, λοιπόν, ας φτιάξουμε Τζαμιά, ώστε να εκθρέψουμε τέτοια ανθρωπόμορφα θηρία στη Χώρα μας και στη συνέχεια να βιώσουμε παρόμοιες εμπειρίες! ΑΙΣΧΟΣ! ΑΙΣΧΟΣ! ΑΙΣΧΟΣ!», που ζήτησε από τους παπάδες της περιοχής να χτυπούν τις καμπάνες, για να μην περάσει το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών. Του Αμβρόσιου που στις εκλογές του Ιουνίου έγραφε τα εξής: «Ανάμεσα σε δύο κακά, θα διαλέξω αυτό που δεν είναι το χειρότερο. Επομένως, στις 17 Ιουνίου καλούμεθα να διαλέξουμε ένα κόμμα που θα προξενήσει το λιγότερο κακό στην ταλαίπωρη και χιλιοπροδομένη Πατρίδα μας, Με το Μνημόνιο θα έχουμε αργό θάνατο, με τον Τσίπρα θα έχουμε ακαριαίο θάνατο».

Αν ο Σαμαράς θέλει να φτιάξει θεοκρατικό κράτος τύπου Ιράν, θα βρει μουλάδες με τη σέσουλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL