Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
ΤΗΣ ΩΡΑΣ / Ο Θεός να βάλει το χέρι του!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΗΣ ΩΡΑΣ / Ο Θεός να βάλει το χέρι του!

Χριστιανός, μουσουλμάνος, βουδιστής, ή άθεος, στον Θεό προστρέχεις αυθορμήτως, βλέποντας το ιερατείο του Σαμαρά να αφορίζει ως άθεο τον Τσίπρα. Πέφτεις στα γόνατα αυθωρεί και παραχρήμα και ανασύρεις από την άπιστη γκλάβα σου όλα τα θρησκευτικά που έμαθες απ' τη γιαγιά σου: Ο Χριστός κι η Παναγιά! Ο Θεός να βάλει το χέρι του! Θεέ Μεγαλοδύναμε! Κράτα με όρθιο, Θεέ μου! Κύριε, πώς κρατάς τα κεραμίδια ξεκάρφωτα -το τελευταίο ειδικά για την επικοινωνιακή ομάδα της Ν.Δ.

Ουδέν κακόν αμιγές καλού, από μια άποψη. Διότι η εμπλοκή του Θεού από τους ούλτρα Χριστιανούς της μονταζιέρας στο πολιτικό αλισβερίσι, υποχρεώνει, όπως βλέπετε, ακόμα και άθεους να αναζητήσουν στον Θεό καταφύγιο. Όταν ο Σίμος και όλη η ομάδα των εξορκιστών της Συγγρού διαπράττουν τις τελετές τους, τι να σου κάνουν και ο ορθολογισμός, η εξέλιξη των ειδών, ο διαλεκτικός υλισμός και όλη η καρταμπιάνκα της αθεΐας; Σηκώνεις τα χέρια ψηλά και αναφωνείς: Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου!

Αυτοί όμως πώς και γιατί θυμήθηκαν τώρα, μετά από τόσα γουναράδικα, τόση τρομοκρατία, τόσες συνιστώσες, τόσο Στάλιν και τόσο Μάο, να μπλέξουν και τον Θεό στη μάχη κατά του ΣΥΡΙΖΑ; Δύο τινά μπορούν να συμβαίνουν εδώ: Ή έγιναν ξαφνικά τόσο θεοφοβούμενοι, ώστε να στείλουν στο πυρ το εξώτερον τους ασεβείς. Ή είναι τόσο θεομπαίχτες, ώστε να κατεβάσουν στο παζάρι τους ακόμα και τον Θεό. Στην πρώτη περίπτωση δηλαδή έχουμε να κάνουμε με σταυροφόρους καθυστερημένους κατά μερικούς αιώνες. Στη δεύτερη περίπτωση (νομίζουν ότι) έχουν να κάνουν με ψηφοφόρους καθυστερημένους κατά μερικούς αιώνες.

Διαλέγετε και παίρνετε. Δεν χρειάζεται πάντως να έχει κανείς στασίδι στον Άγιο Φανούριο για να φανερωθεί πόση σχέση έχουν με τον Ελεήμονα και Φιλεύσπλαχνο Θεό ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Άδωνις, οι τραπεζίτες, οι κυνόδοντες, οι Γραμματείς, οι Φαρισαίοι και οι έμποροι του Ναού. Ποιος θυμάται τον Θεό όταν θέλει να ξεχάσουμε τα Μνημόνια. Ποιος αφορίζει τους άπιστους γιατί θέλει να ορίζει τους πιστούς. Και ποιος στον πανικό του μπροστά στις άτιμες και άθεες δημοσκοπήσεις μπερδεύει την Αγία Τριάδα με την Τρόικα.

Δεν έχουν τον Θεό τους, τελικώς. Και ξεχνούν οι έρμοι και την προειδοποίηση: Ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL