Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Οικονομική Επιθεώρηση

Την ενίσχυση του κλάδου των οικονομικών επιθεωρητών προτείνουν οι Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Γάκης, Δημήτρης Γελαλής, Κωστής Δερμιτζάκης, Μαρία Διακάκη, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Στέφανος Σαμοΐλης διαφωνώντας με την ενσωμάτωση στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων καθώς θα υπάρχει ταύτιση ελεγκτή...

- Οικονομική Επιθεώρηση: Την ενίσχυση του κλάδου των οικονομικών επιθεωρητών προτείνουν οι Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Γάκης, Δημήτρης Γελαλής, Κωστής Δερμιτζάκης, Μαρία Διακάκη, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Στέφανος Σαμοΐλης διαφωνώντας με την ενσωμάτωση στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων καθώς θα υπάρχει ταύτιση ελεγκτή και ελεγχόμενου (υπουργείο Οικονομικών).

- Πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" στις Κυκλάδες: Καθυστερήσεις στην καταβολή δεδουλευμένων των εργαζομένων στις Κυκλάδες στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι", διαπιστώνει ο Νίκος Συρμαλένιος αναφέροντας ότι υπάρχουν οφειλές ακόμη και από τον Ιανουάριο του 2013 (υπουργεία Εργασίας, Εσωτερικών).

- Προληπτικές προσαγωγές φωτορεπόρτερ: Με αφορμή την προληπτική προσαγωγή δύο φωτορεπόρτερ (ενός ανταποκριτή βελγικού πρακτορείου και ενός Έλληνα) κατά την πορεία διαμαρτυρίας της 6ης Δεκεμβρίου 2013 για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, οι Χρήστος Καραγιαννίδης και Δημήτρης Τσουκαλάς ρωτούν τι εξυπηρετούν οι αυθαίρετες προσαγωγές πολιτών πριν από διαμαρτυρίες και απεργιακές κινητοποιήσεις παρά το ότι επέδειξαν την επαγγελματική τους ταυτότητα (υπουργείο Δημόσιας Τάξης).

- Ασθενοφόρα ΚΥ Καρπάθου: Την άμεση απόδοση στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου των 3 ασθενοφόρων που δώρισαν στο νησί ξένοι φίλοι του ζητούν οι Δημήτρης Γάκης, Νίκος Μιχαλάκης και Παναγιώτης Κουρουμπλής, επισημαίνοντας ότι η ολοκλήρωση της δωρεάς εκκρεμεί εδώ και 1,5 χρόνο, αλλά τώρα υπάρχει πρόβλημα στον εκτελωνισμό τους (υπουργεία Οικονομικών, Υγείας).

- Πλημμύρες στα Δωδεκάνησα και Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε.: Την αξιοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ε.Ε. για την επανόρθωση των καταστροφικών ζημιών από τις πλημμύρες που έπληξαν Ρόδο, Κω, Κάλυμνο και Ψέριμο ζητάει ο Δημήτρης Γάκης, προτείνοντας ειδικά για την Ψέριμο να υποβληθεί αίτηση ακόμα και αν δεν πληρούνται όλα τα κριτήρια (υπουργεία Εσωτερικών, Υποδομών).

- Εργαζόμενοι ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς: Καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των απολυθέντων υπάλληλων της ΑΤΕ που προσελήφθησαν στην Πειραιώς καταγγέλλουν οι Δημήτρης Τσουκαλάς, Δημήτρης Στρατούλης και Χαρά Καφαντάρη ζητώντας να καταβληθεί προνομιακά το 100% της αποζημιώσεως για όλους με αναλογία δώρου Χριστουγέννων, επίδομα ισολογισμού και ημέρες αδείας, όπως και οι διαφορές αποδοχών που προέκυψαν μεταξύ αποδοχών κλαδικής σύμβασης και καταβληθεισών αμοιβών για το διάστημα Νοέμβριου 2011 έως Ιούλιο 2012 (υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας).

- Απλήρωτοι ναυτικοί εγκαταλελειμμένων πλοίων: Τη σύσταση στη ναυτιλία ειδικού ταμείου για την "προστασία των εργαζόμενων σε περίπτωση αφερεγγυότητας του εργοδότη" προτείνουν Θοδωρής Δρίτσας, Δημήτρης Γάκης, Αγνή Καλογερή, Γεώργος Πάντζας, Δημήτρης Στρατούλης και Νίκος Συρμαλένιος, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της εγκατάλειψης ναυτικών από αφερέγγυους πλοιοκτήτες (υπουργεία Εργασίας, Ναυτιλίας).

- Χωρίς πετρέλαιο η Πυροσβεστική: Την καταγγελία της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Ηπείρου για έλλειψη πετρελαίου στους σταθμούς, τα οχήματα και τα κλιμάκια της Πυροσβεστικής στην Ήπειρο μεταφέρουν οι Χαρά Καφαντάρη, Δημήτρης Τσουκαλάς, Όλγα Γεροβασίλη, Μαρία Διακάκη, Χρήστος Μαντάς, Κώστας Μπάρκας και Στάθης Παναγούλης, ρωτώντας πόσα χρήματα διατέθηκαν για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης (υπουργεία Δημόσιας Τάξης, Οικονομικών).

- ΕΛΓΑ Πάτρας: Τη στελέχωση του ΕΛΓΑ Πάτρας για την καταβολή αποζημιώσεων στους καλλιεργητές πατάτας σε Ηλεία και Αχαΐα προτείνουν οι Έφη Γεωργοπούλου, Μαρία Κανελλοπούλου και Βασίλης Χατζηλάμπρου τονίζοντας ότι οι ζημίες από τις βροχοπτώσεις του Νοεμβρίου φτάνουν το 80% της παραγωγής (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης).

- Ιδρύματα με φιλανθρωπικό - κοινωνικό - μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα που εισπράττουν νοσήλιο: Την απαράδεκτη κατάσταση των ιδρυμάτων με φιλανθρωπικό - κοινωνικό - μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα που εισπράττουν νοσήλιο επισημαίνουν οι Γιάννης Σταθάς και Δημήτρης Στρατούλης και ζητούν να καταβληθούν τα οφειλόμενα νοσήλια του 2013, που φτάνει και τους 2 μήνες, και την εξαίρεση των ιδρυμάτων από τις συμβάσεις με ημερήσιο κλειστό νοσήλιο με τον ΕΟΠΥΥ, τις κρατήσεις, το rebate και το clawback (υπουργεία Υγείας, Εργασίας).

- Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας υπαλλήλων ορισμένου χρόνου υπουργείου Πολιτισμού: Την υπογραφή της υπουργικής απόφασης για να λαμβάνουν επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού ζητούν οι Χρήστος Καραγιαννίδης, Κώστας Μπάρκας, Δημήτρης Τσουκαλάς, Γιάννης Σταθάς, Αλέξης Μητρόπουλος, Μαρία Μπόλαρη, Δημήτρης Στρατούλης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Μαρία Κανελλοπούλου σημειώνοντας ότι εκκρεμεί από το 2012 (υπουργεία Πολιτισμού, Εργασίας).

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο