Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Έτσι αποφάσεις για τα σχολεία;

Το υπουργείο Παιδείας σήμερα θα αποφασίσει αν θα δημιουργήσει μίνι διακοπές στα σχολεία μετά την Καθαρή Δευτέρα. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα οδηγηθεί σε βιαστική απόφαση. Όχι γιατί δεν υπάρχουν επιχειρήματα υπέρ της δημιουργίας μίνι διακοπών τον Φεβρουάριο...

Το υπουργείο Παιδείας σήμερα θα αποφασίσει αν θα δημιουργήσει μίνι διακοπές στα σχολεία μετά την Καθαρή Δευτέρα. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα οδηγηθεί σε βιαστική απόφαση. Όχι γιατί δεν υπάρχουν επιχειρήματα υπέρ της δημιουργίας μίνι διακοπών τον Φεβρουάριο - υπάρχουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Και μάλιστα με εκπαιδευτική επιχειρηματολογία, όχι τουριστικο-ξενοδοχειακή.

Αλλά μοιάζει με ακραία προχειρότητα και αυθαιρεσία και αντιεπιστημονικότητα να αποφασιστούν διακοπές ένα μήνα πριν ξεκινήσουν, να κριθεί ένα τέτοιο θέμα ανάμεσα σε πολιτικά πρόσωπα, χωρίς υπεύθυνες εισηγήσεις της εκπαιδευτικής ηγεσίας, χωρίς μια ευρεία συζήτηση με την κοινωνία και τους γονείς που θα ωφεληθούν ή θα ταλαιπωρηθούν.

Μέτρησαν πόσες οικογένειες θα πάνε για σκι -πόσους χωρούν τα όχι άδεια την Καθαρή Δευτέρα χιονοδρομικά κέντρα;- και πόσοι όχι; Τίποτα δεν μελέτησαν, τίποτα δεν έχουν εξετάσει σε βάθος. Μέτρησαν τις εκπαιδευτικές επιπτώσεις; Σύμφωνοι, θα είναι λίγες μέρες. Αλλά πρέπει να καταργηθούν άλλες εκδρομές και περίπατοι για να υπάρξει αύξηση της τουριστικής κίνησης στα χιονοδρομικά κέντρα;

Η λογική λέει να οργανώσει το υπουργείο μια σε βάθος μελέτη της πρότασης των μίνι διακοπών και των παραλλαγών της. Και διάλογος με τους εκπαιδευτικούς, που προσφέρουν στα σχολεία.

Και η προνοητικότητα το λέει. Φέτος είναι χρονιά εκλογών τον Μάιο, που επηρεάζει τις εξετάσεις, κυρίως στα λύκεια. Θα αρχίσουν οι Πανελλαδικές στις 27.5 ή θα έχουμε επαναληπτικές αυτοδιοικητικές εκλογές την 1η Ιουνίου; Ας λύσει αυτά το υπουργείο, που επείγουν.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Θέλουν Μνημόνια για να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους

Τις ημέρες αυτές, και εν όψει της συνόδου που θα πάρει τις αποφάσεις για το ταμείο ανάκαμψης, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία εκδηλώνουν από κοινού έντονη διπλωματική κινητικότητα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ενίσχυση στις χώρες του Νότου δεν θα συνοδεύεται από Μνημόνια και οικονομική επιτήρηση.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις