Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σκόνη
19 °C
17.1°C20.4°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ομίχλη
14 °C
12.1°C16.6°C
1 BF 92%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.7°C
3 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
18.3°C19.3°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
13 °C
12.9°C14.1°C
0 BF 100%
Καταχρηστικές απολύσεις οδηγών του ΚΤΕΛ Λάρισας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταχρηστικές απολύσεις οδηγών του ΚΤΕΛ Λάρισας

* ΚΤΕΛ Λάρισας: Εκδικητικές και καταχρηστικές απολύσεις 9 οδηγών του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας και βλαπτική μεταβολή των συμβάσεων άλλων δύο, καταγγέλλει με επίκαιρη ερώτησή της η Ηρώ Διώτη αναφέροντας ότι απολύθηκαν επειδή αρνήθηκαν να δεχτούν τις νέες ατομικές συμβάσεις εργασίας που περιέκοπταν κατά το ήμισυ τις απολαβές τους και να πραγματοποιούν το δρομολόγιο Λάρισα-Αθήνα σε 3 ώρες και 35 λεπτά, παραβιάζοντας τα όρια ταχύτητας (υπουργεία Εργασίας, Υποδομών).

* Κτηματικές Υπηρεσίες: Με αφορμή το προσχέδιο για την αναδιοργάνωση των Κτηματικών Υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, η Νάντια Βαλαβάνη προειδοποιεί ότι θα κλείσουν οι υπόλοιπες 40 Κτηματικές Υπηρεσίες, θα μείνουν μόνο οι 7 περιφερειακές διευθύνσεις, θα εκχωρηθούν οι έλεγχοι σε ιδιώτες και η ακίνητη περιουσία θα περάσει στην Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων Δημοσίου (υπουργείο Οικονομικών).

* Κατσάνειο Μυτιλήνης: Την ανάκληση της παραχώρησης στο ΤΑΙΠΕΔ του διατηρητέου Κατσανείου, που είναι στη Μυτιλήνη, ζητούν οι Γιάννης Ζερδελής, Τάσος Κουράκης, Ευαγγελία Αμμανατίδου και Θεανώ Φωτίου, προτείνοντας να στεγαστεί το μουσικό σχολείο (υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, Υποδομών, Περιβάλλοντος, Τουρισμού, Παιδείας, Πολιτισμού, Ναυτιλίας).

* ΔΕΥΑ Ζακύνθου: Δέσμευση ότι δεν θα κλείσει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ζακύνθου ζητάει ο Σταύρος Κοντονής, σημειώνοντας πως, παρά τις όποιες ενστάσεις μπορεί να υπάρχουν για τη διαχείριση των οικονομικών της διαχρονικά, δεν επιφέρει καμία επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς χρηματοδοτείται από δικούς της πόρους (υπουργεία Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης).

* Μεταθέσεις εκπαιδευτικών: Την έκδοση της εγκυκλίου για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2013-2014 ζητούν οι Γιάννης Αμανατίδης, Τάσος Κουράκης και Έφη Γεωργοπούλου, σημειώνοντας ότι έπρεπε να εκδοθεί τον Νοέμβριο (υπουργείο Παιδείας).

* Ένσημα εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά: Την καταβολή των ενσήμων για το 2012 από το ΙΚΑ για τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και την εκτέλεση της απόφασης του Εφετείου να καταβάλει το ΙΚΑ όλα τα ένσημα στους 90 εργαζόμενους του Τροχαίου Υλικού, προτείνουν οι Γιάννης Σταθάς, Θοδωρής Δρίτσας, Δημήτρης Στρατούλης και Παναγιώτης Λαφαζάνης τονίζοντας ότι ορισμένοι δεν μπορούν καν να θεωρήσουν το βιβλιάριο ασθενείας τους (υπουργεία Εργασίας, Οικονομικών, Άμυνας).

* Εταιρείες καθαρισμού: Μέτρα για την αντιμετώπιση φαινομένων εργασιακού Μεσαίωνα που επιβάλλουν πολλοί εργολάβοι καθαρισμού, διενέργεια τακτικών ελέγχων και λειτουργία του Μητρώου Παραβατών Εταιρειών Παροχής Υπηρεσιών Καθαρισμού ή / και Φύλαξης προτείνουν οι Κώστας Μπάρκας, Νίκος Βούτσης, Χρήστος Καραγιαννίδης, Αλέξης Μητρόπουλος, Μαρία Μπόλαρη, Γιάννης Σταθάς, Δημήτρης Στρατούλης και Δέσποινα Χαραλαμπίδου αναφέροντας την περίπτωση εταιρείας καθαρισμού η οποία υποχρέωνε τους εργαζόμενους να επιστρέφουν μέρος των καταβαλλομένων μέσω τραπέζης μισθών (υπουργείο Εργασίας).

* Προϋπολογισμός ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε.: Ακόμη δεν είναι σαφές σε τι ύψος ανέρχεται ο προϋπολογισμός της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε. και πώς έχουν κατανεμηθεί οι δαπάνες, αναφέρει η Ρένα Δούρου, σημειώνοντας ότι ο νόμος για την προεδρία προβλέπει 50 εκατ., η εισηγητική έκθεση 30 εκατ. και ενδεχομένως το σύνολο να είναι 80 εκατ. (υπουργείο Εξωτερικών).

* Κέντρα ξένων γλωσσών: Σύσταση καρτέλ από τους ιδιοκτήτες κέντρων ξένων γλωσσών, εργασιακή εξαθλίωση των εκπαιδευτικών και υποβάθμιση της διδασκαλίας των μαθήματος της ξένης γλώσσας στη δημόσια εκπαίδευση επισημαίνουν οι Τάσος Κουράκης, Γιάννης Αμανατίδης, Τζένη Βαμβακά, Έφη Γεωργοπούλου, Παναγιώτα Δριτσέλη, Μαρία Μπόλαρη, Γιώργος Πάντζας, Δημήτρης Στρατούλης και Δέσποινα Χαραλαμπίδου καταγγέλλοντας και τη λειτουργία του ψευδοσωματείου "Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Νομού Αττικής" (υπουργεία Παιδείας, Ανάπτυξης, Εργασίας).

* ΚΗΦΗ, πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι": Την υπογραφή από την ΕΕΤΑΑ των συμβάσεων με τους εργαζόμενους στα προγράμματα "Βοήθεια στο σπίτι" και στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων ζητούν οι Αγνή Καλογερή, Σοφία Σακοράφα, Γιάννης Ζερδελής και Δημήτρης Στρατούλης σημειώνοντας ότι, σύμφωνα με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για Σάμο, Ικαρία, Φούρνοι, Χίο, Ψαρά, Λέσβο, Λήμνο και Αϊ Στράτη έχουν οριστεί 11.000.000 ευρώ (υπουργεία Εσωτερικών, Εργασίας).

* ΔΕΥΑ Δράμας: Την αναβάθμιση της ΔΕΥΑ Δράμας ζητάει ο Χρήστος Καραγιαννίδης με αφορμή δημοσιεύματα που την περιλαμβάνουν στις δημοτικές επιχειρήσεις που θα κλείσουν (υπουργείο Περιβάλλοντος).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL