Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Πολιτογράφηση μεταναστών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πολιτογράφηση μεταναστών

- Πολιτογράφηση μεταναστών: Καθυστέρηση στη διαδικασία πολιτογράφησης των μεταναστών καταγράφουν οι Τζένη Βαμβακά, Γιάννης Αμανατίδης, Νάντια Βαλαβάνη, Νίκος Βούτσης, Ιωάννα Γαϊτάνη, Όλγα Γεροβασίλη, Θοδωρής Δρίτσας, Μαρία Κανελλοπούλου, Βασιλική Κατριβάνου, Χαρά Καφαντάρη, Βασίλης Κυριακάκης, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Νίκος Μιχαλάκης, Θανάσης Πετράκος, Σοφία Σακοράφα, Αφροδίτη Σταμπουλή και Θεανώ Φωτίου, σημειώνοντας ότι οφείλεται σε υποστελέχωση των επιτροπών πολιτογράφησης και έλλειψη θεσμικού πλαισίου (υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών).

- Μεταφορά ΤΑΙΠΕΔ στο Λουξεμβούργο: Με αφορμή τα δημοσιεύματα για μεταφορά της έδρας του ΤΑΙΠΕΔ στο Λουξεμβούργο, οι Ρένα Δούρου και Ευκλείδης Τσακαλώτος ρωτούν αν τα χρήματα από τις ιδιωτικοποιήσεις θα κατατίθεται απευθείας στον λογαριασμό για το ελληνικό χρέος, αν θα ιδρυθούν θυγατρικές στο εξωτερικό και πως θα ελέγχεται η δημόσια περιουσία (υπουργείο Οικονομικών).

- Τιμή ζώνης ακινήτων εργατικών κατοικιών Αμαρουσίου: Οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων στις εργατικές πολυκατοικίες του Δήμου Αμαρουσίου λόγω της ισχύουσας τιμής ζώνης ακινήτων που εξομοιώνει τις εργατικές κατοικίες με τις πολυτελείς κατοικίες διαπιστώνουν οι Χαρά Καφαντάρη, Δημήτρης Στρατούλης και Ευκλείδης Τσακαλώτος προτείνοντας μείωση της τιμής ζώνης τουλάχιστον στη μικρότερη τιμή ζώνης της Αττικής (υπουργείο Οικονομικών).

- Καρκινοπαθείς: Τη στήριξη των καρκινοπαθών, όπως τη διά βίου αναπηρία 67%, ζητούν οι Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Κώστας Ζαχαριάς, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Ανδρέας Ξανθός, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Κώστας Δερμιτζάκης, Γιάννης Ζερδελής, Βασίλης Κυριακάκης και Νίκος Μιχαλάκης επισημαίνοντας ότι μειώθηκαν τα επιδόματα και οι συντάξεις, πληρώνουν συμμετοχή για τα φάρμακα (έως 25%), τις δαπάνες ειδικής διατροφής (10%), τις εξετάσεις στα ιδιωτικά κέντρα (15%), τη δαπάνη του σκιαγραφικού (10%), ενώ υποβαθμίστηκαν τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, τα οποία φαίνεται πως εσκεμμένα εκδίδουν κρίσεις με μειωμένα ποσοστά αναπηρίας (υπουργεία Υγείας, Εργασίας).

- Αποζημίωση αγροτών Μεσσηνίας: Την αποζημίωση των αγροτών της Μεσσηνίας για τις καταστροφές στις καλλιέργειες λόγω της κακοκαιρίας το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου ζητεί ο Θανάσης Πετράκος, σημειώνοντας ότι καταστροφές υπέστησαν η ελαιοκαλλιέργεια, οι καλλιέργειες αγκινάρας, τριφυλλιού και οπωροκηπευτικών (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης).

- ΦΠΑ αγροτών Εύβοιας: Καθυστέρηση της επιστροφής του ΦΠΑ αγροτών από τη ΔΟΥ Χαλκίδας έως και 7 μήνες, επισημαίνει ο Βαγγέλης Αποστόλου αναφέροντας ότι υπάρχει και απόσταση μεταξύ του αιτούμενου ποσού ΦΠΑ και του αποδεκτού προς επιστροφή από τη ΔΟΥ (υπουργεία Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης).

- ΕΠΑΛ Θήβας: Διορισμούς καθηγητών στο ΕΠΑΛ Θήβας, ώστε να μην χάσουν οι μαθητές το δικαίωμα να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, προτείνει ο Γιάννης Σταθάς σημειώνοντας ότι κάθε εβδομάδα χάνονται 60 ώρες Νοσηλευτικής και 30 ώρες Πληροφορικής, Γεωπονικής και Ηλεκτρολογίας (υπουργείο Παιδείας).

- Απολυμένοι μετρό: Την επαναπρόσληψη των απολυμένων της ΣΤΑΣΥ Α.Ε., ζητούν οι Γιάννης Σταθάς, Νάντια Βαλαβάνη, Ρένα Δούρου, Αλέξης Μητρόπουλος, Ευγενία Ουζουνίδου και Δημήτρης Στρατούλης σημειώνοντας ότι υπάρχουν πρόσθετες ανάγκες σε προσωπικό λόγω επέκτασης του μετρό και λόγω υποστελέχωσης (υπουργεία Ανάπτυξης, Υποδομών).

- Αλιευτικό καταφύγιο Ιεράπετρας: Την έκδοση προσωρινής άδειας εκτέλεσης στο αλιευτικό καταφύγιο (λιμάνι) της Ιεράπετρας ζητεί ο Κωστής Δερμιτζάκης σημειώνοντας ότι ο δήμος δημοπράτησε το έργο, αλλά το λιμεναρχείο δεν δίνει άδειο γιατί το καταφύγιο δεν διαθέτει νομιμοποιητικά έγγραφα, από την εποχή της κατασκευής του την δεκαετία του '70 (υπουργείο Ναυτιλίας).

- Μισθός σε είδος: Το φαινόμενο επιχειρήσεις να πληρώνουν σε είδος (π.χ. δωρεάν διαμονή, φαγητό) επισημαίνουν οι Χρήστος Καραγιαννίδης, Αλέξης Μητρόπουλος, Κώστας Μπάρκας, Γιάννης Σταθάς, Δημήτρης Στρατούλης και Μαρία Μπόλαρη, με αφορμή την περίπτωση καμαριέρας ξενοδοχείου στην Αίγινα (υπουργείο Εργασίας).

- Διαγωνισμός για τοπογραφικές εργασίες στην Αττική: Επί ένα χρόνο ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος δεν υπογράφει τη γνωμοδότηση ώστε να προχωρήσει ο διαγωνισμός της μελέτης για τοπογραφικές - κτηματογραφικές εργασίες νομού Αττικής, υπογραμμίζουν οι Νίκος Βούτσης και Αφροδίτη Θεοπεφτάτου ρωτώντας αν έχει τηρηθεί η νομιμότητα από τον Σ. Σιμόπουλο (υπουργείο Υποδομών).

- Ευλογιά σε αιγοπρόβατα: Με αφορμή τα κρούσματα ευλογιάς σε αιγοπρόβατα σε Θράκη, Ανατολική Μακεδονία και Λέσβο, οι Βαγγέλης Αποστόλου, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ προτείνουν οικονομική ενίσχυση στους κτηνοτρόφους και ρύθμιση των υποχρεώσεων των παραγωγών (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL